Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 236
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, имам питане към тези, които са към края на бременността. Сутринта получих сърцебиене и имам чувството, че тялото ми трепери. Случвало ли ви се е това? Звънях на доктора ми, но не ми вдигна, може да е в раждане.

# 541
Момичета, имам питане към тези, които са към края на бременността. Сутринта получих сърцебиене и имам чувството, че тялото ми трепери. Случвало ли ви се е това? Звънях на доктора ми, но не ми вдигна, може да е в раждане.

Аз също съм така. Пада ти кръвното или захарта, поне при мене като ми стане така кръвното ми пада и ми се изравняват почти границите

# 542
А какво става като имаш отрицателен резус фактор? Моят е отрицателен
Изследват за антитела. Ако плода е положителен може тялото на майката да го приеме като враждебен и да започне да произвежда анти тела срещу него. Два пъти се изследват антитела. С първата бременност ми биха инжекция след като родих и общо взето това е.

Мен не са ме изследвали за антитела. А защо се бие инжекция след като родиш, а не преди това? Не е ли опасния период преди да се роди

# 543
Зравейте на всички:heart:. Аз съм с 0- кръвна група в 7 г.с. Лекарят ми не ми каза нищо за това. Предстоят ми кръвни изследвания, какво трябва да пусна тест за антитела ли?

# 544
Това са стъпките

# 545
Аз също съм с отрицателен резус фактор, а таткото е с положителен. В този случай обикновено ти пускат 2 или 3 пъти за цялата бременност антитела, за да видят дали произвеждаш, и ако изследването е отрицателно, т.е не образуваш антитела,  ти бият инжекция до няколко часа след раждането. Ако пък е положително и имаш антитела, ти бият 1 инжекция преди да родиш и една след. Това се прави, защото има риск при следваща бременност, ако има такава, а за сегашното бебе почти няма шанс да попречат тези антитела, дори и да ги имаш. На мен вече 2 пъти ми правиха това изследване-във 4 и в началото па 7 мес. Сега в 9ти казаха че ще ми го пуснат пак.

# 546
Аз от началото съм с изключително учестен пулс и все още съм - 35гс

# 547
Да питам мамите, които са вече накрая.. в 39+ г.с и когато съм права и бебето мърда страхотни бодежи усещам, много ме боли, преди също имах, но бяха по-леки. Бебчо вече е около 3800 + доста е тежичък, с огромен корем съм и много ми тежи вече. Вие имате ли такива бодежи, доста е болезнено на моменти, за секунда са, но е ... може би ще спра да пия 3в1, защото явно става много активен.

# 548
Аз от началото на 9ти месец, някъде, имам такива бодежи. Понякога, дори, не мога да ходя и трябва да спра да си почина, защото иначе на всяка крачка усещам пробождане.

А от вчера имам осезаемо смъкване на корема и усещам натиск и дърпане ниско долу и съм сигурна, че бебето е навлязло в таза. Скоро бях питала тук за навлизането в таза и ето, че разбрах какво е (с първата бременност не съм усещала подобни неща). Усещането е сякаш бебето се опитва да си проправи път надолу и не ми е удобно да стоя със събрани крака. Grinning

Пипи, леко раждане. При мен се очаква всеки момент да родя заради пълния комплект от паднала тапа, слязло бебе, контракции и разкритие, и вече започвам да губя търпение, защото засега раждането не е започнало.

# 549
Благодаря, стискам ти палци! Всеки момент сме в очакване, с тези бодежи мисля, че ще започне раждане всеки един момент. Нямам търпение вече!
А за да започне раждане задължително ли е тапата първо да падне? Аз се оглеждам постоянно за нея

# 550
Благодаря. Не е задължително тапата да падне предварително. Миналата бременност ми падна, когато вече беше започнало раждането. По принцип, при първа бременност шийката на матката е плътно затворена и заради това тапата може и да не падне предварително, и като цяло скъсяването и разкритието стават по-бавно.

# 551
Здравейте ! Знам , че е твърде рано ама да съм подготвена , вие по време на бременност лятото с какво сте се мазали против комари ? Fearful

# 552
Здравейте, мами!

Днес излязоха резултатите от кръвните изследвания.Доколкото виждам, показателите са в норма,но има един СУЕ   ↑   47   mm/h   при допустими граници 2 - 39, който е доста завишен..Четох в интернет и пише, че при бременност се завишавал,но все пак...паниката ми надделява..Дали трябва да се тревожа? Sad

# 553
Не се притеснявай, нормално е. На мен дори спряха да ми го изследват, защото се завишава при бременност. По-добре пускай црп, много по-точен е.
Здравейте, мами!

Днес излязоха резултатите от кръвните изследвания.Доколкото виждам, показателите са в норма,но има един СУЕ   ↑   47   mm/h   при допустими граници 2 - 39, който е доста завишен..Четох в интернет и пише, че при бременност се завишавал,но все пак...паниката ми надделява..Дали трябва да се тревожа? Sad

# 554
Много благодаря! Дано нямам повод за притеснение..

Общи условия

Активация на акаунт