Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 272
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • Gotham City
здравейте мамита,искам да попитам дали тестовете за бременност понякога наистина ли лъжат понеже направих цели три и трите бяха отрицателни а с мъжа ми вече 4месеца не се пазим и ми закасня 5дни вече имам някой симптоми чуствам се бременна..моля дайте ми съвет благодаря!!

Ние с мъжа ми правихме опити 2 години, така че, това не е определящо. 5 дни може да закъснява и от настъпилата пролет. Не очаквай на  5 дни закъснение да имаш симптоми, четох ти и предишния пост, който беше  на латиница, няма как да си качила кг толкова рано.
Моя съвет е прочети малко повече за бременността.

# 526
Сега съм в 11 г.с. Идея нямам какво ще изследват.Само АГ ми спомена ,че утре като се видим ще пусне влагалищен секрет, без цитонамазка, тъй като правихме скоро преди 2 месеца, но се настройвам за яко кръвни изследвания Grinning
Не се притеснявай.. ако ти искат и кръвна група ще бъдат 5 епруветки...взеха ми кръвчицата тогава Simple Smile))

# 527
Сега съм в 11 г.с. Идея нямам какво ще изследват.Само АГ ми спомена ,че утре като се видим ще пусне влагалищен секрет, без цитонамазка, тъй като правихме скоро преди 2 месеца, но се настройвам за яко кръвни изследвания Grinning
Общо взето изследванията в началото може да минеш с едно боцкане  за ПКК,определяне на кръвна група ,резус фактор. Както и Спин и Васерман,но мен от лабораторията ме пратиха в РЗИ,та може да ти се наложи още едно боцкане.

# 528
Не се притеснявай.. ако ти искат и кръвна група ще бъдат 5 епруветки...взеха ми кръвчицата тогава Simple Smile))
Не го мисли, може и да не ти пуснат нищо Simple Smile аз съм в края на 7-мия месец и дотук са ми взимали само три пъти кръв за кръвни изследвания (20-та г.с.), (27 г.с.) и в 12 г.с. за биохимичния скрининг. АА и дотук не са ми изследвали кръвна група.

# 529
Как така не са ти изследвали кръвна група? Резус фактора как ще го разберат, с кристална топка?

# 530
Аз също знам, че резус фактора е важен и трябва да се изследва възможно най- рано. Моя лекар от 8г.с ми повтаря, че ще го изследваме и в 12г.с ми пусна такова изследване Simple Smile

# 531
Как така не са ти изследвали кръвна група? Резус фактора как ще го разберат, с кристална топка?
Ми не са, така или иначе преди раждането трябва да имаш пак целия списък от изследвания, и предполагам, че тогава ще ми пуснат и кръвна група с резус фактор. Аз имах един период, в който си мислех сама да си ги изследвам, но след това реших, че ще изчакам. Следя се с предплатен пакет, в който е включено изследване на кръвна група и резус фактор.

# 532
Няма да я накарат пак да ги пуска. Важат 6 месеца. Аз на женска консултация се записах в 5ти месец и тогава ги пуснах. Никой не казва в какъв срок трябва. Но ако ги пусне сега няма да важат и ще трябва да си ги плати преди раждането.

# 533
Тя кръвната група не се променя независимо от това в коя седмица се изследва, но е много важно да се знае резус фактора дали не е отрицателен и да се вземат мерки о време, ако е и се налага...

# 534
  • София
Аз имах картонче с кръвната група и не ми го признаха. Преди раждането отново си пусках изследване на кръвната група.

# 535
  • София
Къде се поставя епидуралната упойка и колко време отнема да се подготви от анестезиолог? Нужна ли е предварителна уговорка и ако Да, кога трябва да се уговори?

# 536
Поставя се в гръбначния стълб, някъде между 4 и 7-8см разкритие при положение, че има и регулярни контракции, т.е. активна родова дейност. При мен подготовката отне не повече от 6-7 мин, откакто дойде анестезиолога. Трябва да провериш в болницата, в която ще раждаш, дали е необходима предварителна уговорка. По принцип навсякъде има дежурен анестезизолог, така че би трябвало, ако си я поискаш и е подходящ момента, да ти я сложат. Също така е добре да го обсъдиш и с лекаря, при когото ще раждаш, ако ще си с избор на екип. Някои лекари предпочитат да не се поставя епидурална. Първото ми раждане беше при такава лекарка, а и разкритието ми беше малко, та едва се преборих за упойка.

# 537
А какво става като имаш отрицателен резус фактор? Моят е отрицателен

# 538
А какво става като имаш отрицателен резус фактор? Моят е отрицателен
Изследват за антитела. Ако плода е положителен може тялото на майката да го приеме като враждебен и да започне да произвежда анти тела срещу него. Два пъти се изследват антитела. С първата бременност ми биха инжекция след като родих и общо взето това е.

# 539
Да, това с резус фактура е важно да се знае и да се вземат мерки на време, ако е необходимо

Общи условия

Активация на акаунт