Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 273
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Не вярвам особено, че само с храна може да се вдигне хемоглобина. Аз успях да го вдигна много бавно от 110 на 115 с Малтофер 2х1. Наистина не е много приятен приемът на желязо(аз имам запек от него), но не ми се рискува да вляза да раждам с твърде нисък хемоглобин.

Относно дезинфекцията, никак не ми е хрумнало да дезинфекцирам тези неща, които не могат да се перат. Grinning Не можем да държим бебетата в стерилна среда и не мисля, че е нужно чак толкова. На количката специално, ще слагам чаршафче.

# 496
  • София
Само с храна трудно и бавно се вдига хемоглобин.
При дъщеря ми не се наложи мед. лечение. "Диетата" помогна. Но и хемоглобинът не ѝ беше чак толкова нисък.
След едно изследване като малка педиатърката каза "тя е с мъжки хемоглобин".

За дезинфекцията... еднократно според мен е ок.
В никакъв случай не препоръчвам "затъване" на тема дезинфекция.

# 497
Кошарата ни е дървена и ни препоръчаха от магазина да я минем с вода и малко оцет, без препарати за дърво, защото миризмата се задържала и можела да дразни бебчо. Относно количката-изпрахме и изгладихме калъфчето на матрака, но мисля и аз да слагам чаршаф. Кожата съвсем леко с влажна кърпа ще минем, когато дойде времето за разходки колкото да падне прах, който се е насъбрал. Играчките ги пуснах директно в пералнята(плюшени са) и нищо не им стана. За останалите неща-столче за кола, шезлонг съм си взела препарат за почистване на играчки к всякакви бебешки пронадлежности, мисля че беше Нук. Това е за начало, след това не мисля толкова старателна дезинфекция, освен върху дрешките първите месеци. Това ще го направя само защото в магазина всичко се пипа от много хора.
Супер сте, момичета ❤ Повечето неща ще изпробвам за хвмоглобина
И да ви попитам - с какво дезифенкцирате покупките за бебетата (кошарата, количката, килимчето за игра, люлее стол и тн)

# 498
По повод на болните край мен аз също си плюя на петите и бягам. Не си е никаква параноя- кихат ли, кашлят ли, това се лепи. Така че по-добре далеч от тях. Не че са грешни, ама са си заразни, демек много лесно мога да се заразя от тях. Моят доктор даже като беше грипна епидемия ми каза да не ходя две седмици при него.

# 499
Аз да кажа само, че днес пък и помен няма от главоболието. Не знам какво помогна, може и джинджифила да е, нали него го дават като лек за всичко. Та благодаря за съветите! Иначе силно се надявам да не съм сред тези, които си карат цяла бременност с този ад, който имах вчера и онзи ден.🙈
Снощи си поревах 3 часа без реална причина. И така. Много рано взеха да ме друсат тия хормони май, почти в 7 гс съм. 😂 Как съм изкарала 9 месеца с предната бременност нз. При нея цял първи триместър повръщах, после не си спомням да съм имала кой знае какви неразположения, освен че бебето беше тежичко.

# 500
Аз да кажа само, че днес пък и помен няма от главоболието. Не знам какво помогна, може и джинджифила да е, нали него го дават като лек за всичко. Та благодаря за съветите! Иначе силно се надявам да не съм сред тези, които си карат цяла бременност с този ад, който имах вчера и онзи ден.🙈
Снощи си поревах 3 часа без реална причина. И така. Много рано взеха да ме друсат тия хормони май, почти в 7 гс съм. 😂 Как съм изкарала 9 месеца с предната бременност нз. При нея цял първи триместър повръщах, после не си спомням да съм имала кой знае какви неразположения, освен че бебето беше тежичко.

Хаха аз се разплаквах от щяло и нещяло... отминава по някое време.

# 501
здравейте мамита,искам да попитам дали тестовете за бременност понякога наистина ли лъжат понеже направих цели три и трите бяха отрицателни а с мъжа ми вече 4месеца не се пазим и ми закасня 5дни вече имам някой симптоми чуствам се бременна..моля дайте ми съвет благодаря!!

# 502
  • София
здравейте мамита,искам да попитам дали тестовете за бременност понякога наистина ли лъжат понеже направих цели три и трите бяха отрицателни а с мъжа ми вече 4месеца не се пазим и ми закасня 5дни вече имам някой симптоми..моля дайте ми съвет благодаря!!
Не, не лъжат. Те отчитат наличието на хормон, който нараства с бременноста. Ако е прекалено нисък е възможно да не го отчетат /получава се при тестване преди закъснение/. На 5-ти ден закъснение би следвало да отчете вярно, освен ако не е насъпила аномалния в цикъла и овулацията да е много изместена. А симптоми на 5-ти ден закъснение няма как да имаш дори и да си бремнна.

# 503
Аз на 5-ти ден закъснение (ЧХГ над 400) въобще не се "чувствах бременна" нито пък имах симптоми Laughing
Шегата настрана, ако се съмняваш в достоверността на тестовете, а продължаваш да нямаш цикъл - направи кръвен тест и си запиши час за гинеколог. 4 месеца не са много, не губи кураж и търпение, ще стане Simple Smile Успех!

# 504
Здравейте, мами! Искам да задам един вероятно страшно глупав въпрос, но така е , който не ходи често по изследвания..
Първите изследвания ,които назначава АГ по ЗК- ПКК,кръвна група,Васерман и т.н. с една кръвна проба ли се осъществяват или взимат за всяко изследване отделно кръв? Благодаря предварително! Simple Smile

# 505
  • Пловдив
Веднъж бодат и си разпределят кръвта по епруветки.

# 506
За всяко отделно ми взеха на мен. Едно боцване, но три-четири епруветки доколкото си спомням на първите изследвания.

# 507
Мдааа, точно - около 4 епруветки.
Бях се притеснила, че сестрата няма да спре докато не свръши кръвчицата хахаха

# 508
Момичета, как сте с уринирането. Аз съм в 15г.с и ходя често, понякога нормално, понякога за 2-3 капки, това нормално ли е според Вас? Simple Smile имам моменти в които излизам от тоалетната и отново искам да вляза Simple Smile

# 509
Благодаря Ви ,момичета! Настройвам се за припадане Grinning

Общи условия

Активация на акаунт