Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 341
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Аз съм същата. Нерви, притеснения, пулс, всичко. Казват, че има синдром на бялата престилка Simple Smile Като вляза в кабинета кръвното ми е 80 и нещо на 130, след 5 минути 70/120. Вкъщи - 60-70/100-110 Simple Smile

# 421
Ти си знаеш дали ще ти е по-добре ,ако смениш АГ-то,аз бих се притеснявала още повече при непознат,моя поне си ми е свикнал  Simple Smile
Аз мисля, че дори моя АГ не ме познава и няма да ме познае по коридора на болницата Wink, нищо че ме вижда на всеки 3 седмици. Все пак има много пациентки. Всеки път се запознава с досието ми като за първи път.
the doors - абсолютно да. Че и баща ми има същия "синдром".

# 422
  • София
Момичета, стягайте се 😋 От тук насетне ви чакат големите притеснения. Ако откачете отсега какво ще правите когато бебето се дере, вдига + 39 градуса или тръгне на училище? Нали знаете без лоши мисли!

# 423
Ти си знаеш дали ще ти е по-добре ,ако смениш АГ-то,аз бих се притеснявала още повече при непознат,моя поне си ми е свикнал  Simple Smile
Аз мисля, че дори моя АГ не ме познава и няма да ме познае по коридора на болницата Wink, нищо че ме вижда на всеки 3 седмици. Все пак има много пациентки. Всеки път се запознава с досието ми като за първи път.
the doors - абсолютно да. Че и баща ми има същия "синдром".
Имам подозрения,че при моят док положението е подобно,но той го прикрива успешно  Laughing усещам се,че не ме знае коя съм ,защото понякога ми бърка името,ако сестрата не му подаде досието ми,но съм склонна да го преглътна,защото е един от най-добрите в нашият град и се чувствам спокойна при него

# 424
Аз пък установявам, че колкото повече напредвам с бременността, толкова по-спокойна се чувствам.
В началото се притеснявах за първата ФМ и БХС дали всичко ще е наред, но като минах и втората ФМ съвсем се успокоих. Преди се филмирах и за храните, за котката, за грипавите хора в болницата, з адецата с шарка, чакащи в коридора.... И за какво ли още не...
От лекар пък никога не съм се притеснявала, може би защото работя в болница. Не виждам защо се притеснявате от лекарите, хора като хора. Приемете го, че вие им плащате, за да се грижат за вас, което си е така реално погледнато. Имате право да очаквате и изисквате внимание и качество на услугата.

# 425
Момичета, стягайте се 😋 От тук насетне ви чакат големите притеснения. Ако откачете отсега какво ще правите когато бебето се дере, вдига + 39 градуса или тръгне на училище? Нали знаете без лоши мисли!

Как какво - хората медикаменти са измислили за крехка психиха Laughing
Майтапа на страна, аз като един виден представител на жените страдащи от паник атаки и "алергия" към всякакви болнични заведения, доктори и прочие - ми беше голям филм първите 2/3 месеца.
Това, което мога да ви посъветвам е да се обграждате с неща и хора, които ви успокояват или ви дават увереност.
Например: пресъхва ви устата, носете си вода с лимон, пийте често на малки глътки.
Обливат ви топли вълни, облечете възможно най-леко. Разсейвайте се с компания или телефон, или книга (който каквото предпочита). Носете си нещо сладко за хапване.

Най-важното е, че човек свиква рано или късно и всички симптоми отшумяват.
Преди не можех да вляза в кабинет, в който се взима кръв, а сега влизам с бодра крачка.

# 426

Как какво - хората медикаменти са измислили за крехка психиха Laughing
Майтапа на страна, аз като един виден представител на жените страдащи от паник атаки и "алергия" към всякакви болнични заведения, доктори и прочие - ми беше голям филм първите 2/3 месеца.
Това, което мога да ви посъветвам е да се обграждате с неща и хора, които ви успокояват или ви дават увереност.
Например: пресъхва ви устата, носете си вода с лимон, пийте често на малки глътки.
Обливат ви топли вълни, облечете възможно най-леко. Разсейвайте се с компания или телефон, или книга (който каквото предпочита). Носете си нещо сладко за хапване.

Най-важното е, че човек свиква рано или късно и всички симптоми отшумяват.
Преди не можех да вляза в кабинет, в който се взима кръв, а сега влизам с бодра крачка.

Moмичета, аз също меко казано откачам винаги пред кабинет на какъвто и да е лекар. Така бях при обикновени профилактични прегледи при АГ например, така съм и сега по време на бременността. Предстои ми първия преглед с направление за ЖК и сигурно ще се пръсна от страх пред кабинета Laughing

# 427
Аз пък от както разбременях имам параноя от болести. Който е болен покрай мен или кашля, ставам като Монк- бягам надалеч, дишам си в пазвата и си въобразявам, че скоро и аз ще се разболея. Даже баба ми и дядо ми ги беше хванал някакъв вирус и с мъжа ми се прибирахме, че той ходи сам, даже го пратих с маска и те се разсърдили, че не съм отишла да говорим поне отвън.

# 428
Аз пък от както разбременях имам параноя от болести. Който е болен покрай мен или кашля, ставам като Монк- бягам надалеч, дишам си в пазвата и си въобразявам, че скоро и аз ще се разболея. Даже баба ми и дядо ми ги беше хванал някакъв вирус и с мъжа ми се прибирахме, че той ходи сам, даже го пратих с маска и те се разсърдили, че не съм отишла да говорим поне отвън.

Аз не бих го определила точно като параноя... С тази брутална грипна епидемия, всички бяхме на тръни.
Кой иска да се разболее я, още повече като не може и да пие какво да е. Да не споменаваме и факта, че на бременните имунитета им пада...Ще бягаш от болни като дявол от тамян People Runner

# 429
  • Gotham City
Аз съм същата, сега един колега излезе болничен, че нещо не беше добре, днес друг със същите симптоми (но си седи в офиса де), трети също тръгнал да се прибира пак с тези симптоми...а не знам къде да ида Rolling Eyes

# 430
При мен това с болните го няма, но пък с докторите Wink и за бебето Simple Smile

# 431
  • София
Хора, явно аз не съм нещо наред.

Да, минават ми разни мисли ако някой тръгне да кашля насреща ми, но тоталната ми вътрешна увереност е, че всичко ще е наред.

Хем, на втората морфология при нас откриха и малък бъбречен проблем на бебенцето. Хем, първият лекар се изказа черногледо. Никога не ме е напускала сигурността, че всичко ще бъде наред. Месец по-късно нещата изглеждат доста по-добре (напук на първия лекар, който предричаше ранно секцио, за да може да се оперира).

Даже според майка ми, отстрани правя впечатление на темерут, на който не му пука. Grinning

# 432
  • Gotham City
Аз също вярвам, че всичко ще бъде наред и когато имах среден риск за Даун, бях сигурна, че има грешка в изследванията и се оказах права, просто предпочитам да не се разболявам, че не искам пак да повръщам, буквално ме е страх.

# 433
Здравейте,включвам се в групата с ранна бременност. Имам една изкарана с дете на 1г.и 1м. Работих докато не влязох в 8-ми месец. Всичко нормално. Сега съм бременна с две. И се чудя как ще ги износя-51кг съм 164см.

# 434
Аз съм същата, сега един колега излезе болничен, че нещо не беше добре, днес друг със същите симптоми (но си седи в офиса де), трети също тръгнал да се прибира пак с тези симптоми...а не знам къде да ида Rolling Eyes

И при мен е така! Имам чувството, че или и мен ме гони параноя откакто съм бременна или наистина около мен просто е пълно с болни... На една колежка детето й с варицела, на друга внучка й със скарлатина, трети подсмърча, киха, кашля... и аз бягам 😂

Общи условия

Активация на акаунт