Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 58

• 39 214
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Успокой се, не е чак такъв проблем, все пак е мазило, а не лекарство.

# 661
Много благодаря !

# 662
Преди време някой май беше писал, че си е купил автомобилен колан за бременни. Може ли да сподели модел и цена?

Така като гледам, са основно два вида: едните смъкват колана между краката, което ми се струва много неудобо, а другите от двете страни на тялото, което ми се вижда по-удобно.

Тези са от първия вид: https://visvitalisbg.com/product/babypack-predpazna-podlozhka-za … za-bremenni-zheni
А тези от втория: https://www.amazon.co.uk/Clippasafe-CL575-Bump-Belt/dp/B0007VB6W … ding=UTF8&me=

Не мога да реша към кой от двата модела да се ориентирам...

# 663
Мъжа ми предложи да закопчавам колана на седалката и да прекарам само горната част през мен. Така колана не минава през корема изобщо, а само през гърдите.
На първия модел не разбрах как минава, втория ми се струва че минава през корема. Не знам как е правилно.

# 664
При първия модел това между краката се разкопчава, сваляш хоризонталната част на колана и закопчаваш. Лентата е къса и като придъпва колана по-надолу от корема. Още се ровя и не съм се спряла на нещо конкретно

# 665
Здравейте!
Искам да попитам повръщането на малко кръв на какво може да се дължи и опасно ли е?
В 12 г. с. съм. Не повръщам постоянно, само сутрин по един път, и то стомашни сокове, но тази сутрин вместо тях повърнах малко кръв и се шашнах...
Не знам да ходя ли на лекар, какво да правя..

# 666
Задължително посетете лекар възможно най-скоро.

# 667
  • Пловдив
Просто от напъните се нацепва лигавицата на хранопровода. И на мен ми се е случвало няколко пъти, не съм ходила на лекар.

# 668
Съгласна съм, може нищо притеснително да не е, но трябва да се коментира с лекар според мен задължително.

# 669
Благодаря ви! Чух се с лекар. Предписа ми Вомитусхил. Най-вероятно е раздразнен стомах от повръщането на гладно.

# 670
Къде мога да намеря тема с подробна информация за фетална морфология, което се извършва около 20 г.с. ? Нещо не мога да се ориентирам, а обещах на моя приятелка да се поразстърся за нея.
По конкретно се чуди дали има смисъл да пътува от провинцията до София за нея. В нашия град няма специалист и идва такъв от София, но тя се чуди как да постъпи, понеже не знае каква е разликата в самата техника. Досега няма индикации за проблеми, но разбира се и се иска най-доброто. Следящият гинеколог не и е дал някакъв смислен съвет, а да си преценяла сама.

# 671
Разбира се, че е важно да отиде до София и да посети специалист по фетална морфология. Апаратурата и специалистът  са от голямо значение.

# 672
  • Gotham City
Тревожните мисли нормални ли са? Нещо последните дни съм се филмирала, че ще се случи нещо лошо с ММ и съм под постянно напрежение  Cry

# 673
Да, от хормоните е. Но ако усетиш, че става по-сериозно говори с психолог, че мен цяла бременност ме мъчиха тревожни мисли, а след раждането такава следродилната депресия ме хвана и още не мога да се оправя.

# 674
Къде мога да намеря тема с подробна информация за фетална морфология, което се извършва около 20 г.с. ? Нещо не мога да се ориентирам, а обещах на моя приятелка да се поразстърся за нея.
По конкретно се чуди дали има смисъл да пътува от провинцията до София за нея. В нашия град няма специалист и идва такъв от София, но тя се чуди как да постъпи, понеже не знае каква е разликата в самата техника. Досега няма индикации за проблеми, но разбира се и се иска най-доброто. Следящият гинеколог не и е дал някакъв смислен съвет, а да си преценяла сама.

Провинцията е много обширно понятие...Не само във София има професионалисти с добри апартури, но и аз подкрепям мнението, че трябва да се отиде. Прави се измерване на абсолютно всички органи на бебето, при това доста по прецизни от обикновените замервания на АГ-то ти и така се установяват евентуални аномалии.

Общи условия

Активация на акаунт