Майчинството счетоводно-80

• 38 286
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
И при мен казаха, че няма да ги спрат.

# 466
Здравейте. Вече съм втора година. Майчинство. На 17.04 подадох декларация за промяна на обстоятелствата защото съм бременна. Сега за април месец до сега получих превод за 228 за 12 р.д. и от 17 .04 до края на април ще имам болничен. Но за този период 17.04-30.04 ще получа ли и сума за 50 процента майчинсвто за първото дете-понеже и такава декларация подадох?

# 467
  • София-Младост
Здравейте. Вече съм втора година. Майчинство. На 17.04 подадох декларация за промяна на обстоятелствата защото съм бременна. Сега за април месец до сега получих превод за 228 за 12 р.д. и от 17 .04 до края на април ще имам болничен. Но за този период 17.04-30.04 ще получа ли и сума за 50 процента майчинсвто за първото дете-понеже и такава декларация подадох?
Да, ще получите. Само дето тази сума 228 не ми се връзва с обезщетение за 12 работни дни при МРЗ.

# 468
  • София
Здравейте, да попитам какъв е срока след раждане на бебето за подаване на документи за еднократна помощ от общината и социалните? Peace

# 469
Ако не ме лъже паметта, 3 г.

# 470
На мен ми казаха 3 години също.

# 471
Ala Bala : сега съм втора година от майчинството,като 380лв е обезщетението. Изчислили са по 19 лв на ден до датата на подадената декларация.

# 472
Никой ли не може да ми съдейства?

Здравейте. Казусът ми е следният, надявам се да ми помогнете.
Втора година съм майчинство, изтича ми октомври месец т.г. Налага се обаче да заминем за чужбина по-рано и ще трябва да напусна работа. Можете  ли да ми кажете как могат да се случат нещата по най-добрия начин за мен, имам предвид, каква молба да представя на работодателя, кой чл. от Кт.
Аз искам да си спазя едномесечното предизвестие, и съответно да ми бъде изплатена полагащата ми се отпуска. Когато подам молбата и тече предизвестието като отпуска ли ще се счита или как, това не ми е ясно и след това какви претенции мога да имам за изплащане на отпуска/колко дни. От кога се прекратява изплащането на майчинството, след края на предизвестието или какъв е редът там?
Малко са ми объркани въпросите, но и аз самата не съм на ясно. Благодаря предварително, на отзовалите се! Simple Smile

# 473
  • София-Младост
Подаваш си предизвестие месец по-рано за прекратване по взаимно съгласие, продължаваш си през това време с отпуска. Идва време прекратяват ти ТД, те трябва да подадат в тридневен срок, че има промяна в обстоятелствата, за да не получаваш повече обезщетение. 
Имаш право да ти бъде изплатена неизползвания платен отпуск. Трябва да ги го впишат в заповедта, или като брой дни или като сума.

# 474
Много благодаря! Simple Smile

Подаваш си предизвестие месец по-рано за прекратване по взаимно съгласие, продължаваш си през това време с отпуска. Идва време прекратяват ти ТД, те трябва да подадат в тридневен срок, че има промяна в обстоятелствата, за да не получаваш повече обезщетение. 
Имаш право да ти бъде изплатена неизползвания платен отпуск. Трябва да ги го впишат в заповедта, или като брой дни или като сума.

# 475
  • София
Още един свързан с еднократната помощ въпрос: Ако майката има различни постоянен и настоящ адрес, детето къде се записва?

# 476
Още един свързан с еднократната помощ въпрос: Ако майката има различни постоянен и настоящ адрес, детето къде се записва?
По настоящ адрес. Поне в нашия случай беше така. Може да бъде променен-настоящият адрес,  в ЕСГРАОН.

# 477
  • София
Здравейте, първа година майчинство съм и компанията, за която работя, се купува от друга компания. Трябва ли да подавам нова молба за майчинство за дете до 1 година, като служител на новата фирма?

# 478
Ти няма да подписваш нов ДД или анекс нали?

# 479
  • София
Изхождах от презумпцията че трябва да се преподпишат всички договори наново между служителите и новата фирма ☺️ Всъщност нямам представа как се случват нещата, май все пак ще е добре да се замъкна до офиса и да разпитам счетоводителката ни за конкретния случай?

Общи условия

Активация на акаунт