Августовски бебчета 2018 тема 4

• 44 844
  • 402
  •   1
Отговори
# 105
М, да, най си е хубаво мама като сготви. 😍Очаквам с нетърпение лятото, за да има многообразие от пресни плодове и зеленчуци и да разнообразяваме менюто.

# 106
Колко авокадо слагате към банана?

Аз също мисля да приготвя супа, а става ли да се консумира и на следващия ден?

# 107
  • София
Супата пасирате ли я или на мн дребно режете нещата.
Аз още само на пюрета карам а има и дни в които млякото преобладава.

# 108
Здравейте мами отдавна не съм писала ,но сега имам нужда от съвет.От няколко дни моя сладур отказва да яде  с 300 зора хапва пюренце или каша, но млякото го отказва категорично. Мисля да му давам попара за закуска после пюре следобяд каша а за вечер си нямам идея.Притеснението ми е не е ли много малък(7 м и 14 дни) да откаже млякото съвсем единствено вечер докато е полузаспал мога да го накарам да пие малко мляко.Да добавя че ни мъчат зъбки.Ако има някой с подобни проблеми моля да сподели мнение.Хубав ден

# 109
Нямам подобен проблем, но си мисля, че може би заради зъбките отказва да яде.

Временно е ще му дойде апетита, но е малък наистина само за едно млечно хранене, или поне другите хапвания трябва да съдържат мляко и да пие доста вода.

То при такова положение си мисля, че сутрин вместо попара е по-добре да си пие мляко, в пъти по-хранително е от едни сухари накисната във вода или чай.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 13:18 от Mn.nikol

# 110
Супата пасирате ли я или на мн дребно режете нещата.
Аз още само на пюрета карам а има и дни в които млякото преобладава.
Аз пасирам. С пюрета е по-лесно, но не е така вкусно, естествено. Аз готвя от време на време.

Последна редакция: нд, 31 мар 2019, 21:35 от Helinor17

# 111
И моето бебе е на 8 месеца и отказва млякото.Още от 5 месечна отказа да суче през деня, започнах захранване и сучеше само вечер полузаспала .От шише също започна да бута с ръка когато и давах млякото и изпиваше най-много 120 -150. Даже се налагаше да измислям начини за да го пие- носех я на ръце докато пие от шише ( помагаше) , легнала на леглото аз до нея , спяща и слагах шишето в устата и го изпиваше, иначе пюретата си ги ядеше без проблем. На 7месеца вече и нощното кърмене не искаше , а на 7 месеца и половина категорично буташе млякото от шишето и се наложи изведнъж да заместя 2-3 хранения , защото иначе щеше да стои гладна. Сега яде само сутрин , когато е много гладна и понякога ,,ако не го изяде цялото го правя на каша и вечер преди да заспи е на мляко, ако не го изпие и го додавам като се събуди. Просто не иска вече мляко, харесва и другата храна пък и може и да е нормално все пак като се добавя мляко към храната не е проблем.

# 112
  • София
А подправки слагате ли вече?
Всеки различно казва за тези подправки...

# 113
Моята беборана е на 7 месеца никакви подправки не слагам.
Мисля че е рано не са толкова важни за тази възраст а и не съм ги срещала в нито една схема за захранване.
Искам да свиква на истинския вкус на храните.

Това си е мое мнение не го натрапвам.

# 114
Аз също не слагам подправки. Рядко ми се налага , но и мисля най-рано на 1 годинка да и дам да пробва.

# 115
Лелее колко съм назад със захранването.А попарата отказва категорично. Днес съм я направила с липов чай и да видим Simple Smile Честит ден на шегата, дами. Да избазикате хубаво мъжете си Wink

# 116
Ние само вечер пием мляко и посреднощ като се събуди,а през деня ядем попара,кус- кус,пюрета всякакви,месо,риба,пасирана супа,кисело мляко, бисквити.Започнах да давам сурови плодове и зеленчуци,подправки не използвам,освен копър понякога.

# 117
И при нас така стана с млякото, само вечер и около полунощ ако се събуди му даваме, останалото е попара, пюре и каша. От подправките само копър и магданоз давам, за останалото по-натам. Сурови плодове давам ябълка и круша към попарата и кашата. А обеда редува няколко зеленчуци с пилешко, пуешко. Предстои телешко, заешко, риба и още нови зеленчуци според сезона, но полека гледам да е, а и жълтъка също предстои.
Пие вода, чашата си я харесва много още от самото начало. Хем пие вода, хем венци чеша, хем с водата се заиграва като я гледа отвън на чашата.

А да попитам мамите на момчетата, как сте със забелването, ако го правите. Ние нямаме усещането, че е необходимо да се прави. Лекарката му ни посъветва, че е добре да се прави. Но пък някак и не се получава много.

# 118
Ние забелваме всяка вечер по време на банята ,но по малко .На половина сме я забелили но предстои най-трудната част накрая.Лично за мен това е ужас, защото съм чувала ,че накрая се стига до кървене и няколко дни е кошмар ,защото ги пари когато пишкат ,но се надявам все пак да не е така..

# 119
Момичета, как се отрази смяната на времето на вашите бебета? Ние вчера легнахме с час по-късно и се чудя дали така да оставя нещата?

Общи условия

Активация на акаунт