Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 299
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
Аз имах ужасни киселини, тежест в стомаха и кризи близо 2 години. Нищо не ми помагаше. Правих гастроскопия, пиех какви ли не лекарства. Аз си знаех, че е на нервна почва (няколко аборта за кратко време) и когато си реших проблема (забременях и го задържах) проблемите отшумяха като с пръчка. Слава Богу, вече над година откакто родих не съм имала проблеми, дано и да нямам в бъдеще.

# 361
  • София
Хм , Гърне и на моя мъж му правиха , премахнали са налепи , не са установили нищо. Но са взели материал за изследване , от който се разбира , че няма нищо злокачествено .
Може би в епикризата се вписва , само ако има нещо , знам ли?

И на мен ми се подуват лимфи при перфектна Пкк , Когато ми се възпали гърлото , синузита или имам просто настинка. Да не говорим , че лигавицата на гърлото е хронично изменена (което не е вид успокоение за лимфите ми 😂)

Хепи , вече и аз не знам какво е , последния гастро , каза , че имам въздух в стомаха. Диетата , която спазвам , т.е. хранителният режим изключва почти всичко , което вие написахте и което доктора каза. Храня се , не чак толкова здравословно , но пък не ям забранените храни (освен шоколадови изделия и рядко глътка кока кола и цигарите )

Не съм толкова под стрес , не съм в депресия , не се чувствам толкова нервна . Просто нещата от живота .
Може пък нещо да ми влияе ? Ще го видя днес гастрото какво ще каже .
Само да подчертая , че никога не съм имала проблемен стомах , нито ме е болял , киселини само по време на бременността , сега определено нямам киселини.

# 362
Благодаря на всички! Бъдете здрави.

# 363
Миналата седмица посетих алерголог. Пуснаха ми се отново ПКК, ДКК, СУЕ, ЦРП и токсоплазмоза и стерилна урина. В ПКК и ДКК за първи път имах отклонения. Лекарката я няма и е в болничен, а аз продължавам да съм с обложен език, втрисане, субфебрилитет, сутрин леко хрема и кашлица и от няколко дни изглежда от витамин ц ми се появиха киселини, които още повече засилиха втрисането и ми гореше гърба. Взех си лекарство за тях, горе долу се пооправи тази горещина, обаче тази температура, този език и втрисане си стоят. На моя позната така 5 месеца се чудеше какво й е, все по лекари, всичко й било супер и изследвания и рентгени и гастроскопия, но тя продължаваше да вдига 37.1/2. Сега при пускане на IGG, IGM, хламидия пневмония и още няколко показателя е излязъл проблема, че е това хламидия-пневмония. Направо се плаша, че при мен още не се установява нищо

# 364
Аз поддържах месеци наред 37.5. За какво ли не ме изследваха. Виж да не е и при теб някаква пневмония.
Аз си правих и снимка на зъбите, посетих стоматолог.  Някакви проблеми там имаш ли? Правила ли си скоро снимка, ако не, ти препоръчвам. По 20 лв са. Може някой мъдрец да е започнал растеж.

# 365
Може да са бъбреци, или пък нещо автоимунно, например лупус

# 366
Гледаха ме за бъбреци - стерилна и обикновена урина, нормално е всичко, зъболекар каза, че друго освен да почисти малко кариеси нямало. Не знам

# 367
И аз съм същата работа с неуточнена диагноза 7 месеца, лимфни възли и малки други симптоми и за съжаление не можем да открием какво е.

# 368
Може да са бъбреци, или пък нещо автоимунно, например лупус

Как се разбира дали е това нещо и то не е ли много опасно?

# 369
  • Mediterraneo
Буболина, имаш и друг проблем, надявам се да го осъзнаеш скоро!

# 370
bubulina_baby, леко завишената температура може да е от щитовидната жлеза.
Какви са отклоненията в кръвната картина?
Цитомегаловирус? Thinking Или просто спад в имунната система и не можеш да се стабилизираш. Ти беше оперирана преди известно време, нали?

# 371
И аз да кажа за щитовидната  и за лупус.

# 372
Всичко може да е опасно, ако не знаеш и не го лекуваш. За лупус се ходи н ревматолог. Хламидия провери, да, хубаво е. Освен това наистина малко трябва да се успокоиш. Прекаленото вторачване не е на хубаво.

# 373
Ходих на ендокринолози и ми се казва не е от това температурата. Кръвните ми показатели са:

# 374
  • София
А на психолог ходи ли?

Marsia, благодаря, ще си взема стопколд-а Иначе, от днес са симптомите ми, може и енетеровирус да е. На мен там ми е слабо място, но ми казаха, че при него може да има проблеми с дишането.

Общи условия

Активация на акаунт