Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 281
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
Може би гастрото ще отговори най-точно.
От личен опит...детето е с леко увеличен черен дроб в момента, но тромбоцитите са в норма.
Зависи и какво е провокирало увеличаването им. Ехо на корем правено ли е?
Да, правено е ехо, установено е увеличение на тези два органа. От КК само тромбоцитите падат, изписа  само лекарство с коментар " засега да не тъпче тромбоцитите". В понеделник съм при него пак, за да коментира резултатите.

# 481
Нали знаеш че и при мононуклеозата се увеличават далак и дроб. И останалите лимфни също. Скоро да е имало боледуване?
Защо не повториш изследването...често стават грешки в лабораториите.

# 482
Здравейте! Нова съм тук. Преди една седмица ми се случи едно от най-ужавяващите неща в живота. Известно време общувах с човек от интернет. Той дойде в града ми да излезем да се запознаем. На външен вид изглеждаше напълно нормален и дрехи и физика, но неочаквано той ме целуна. Тогава от миризмата и усещането разбрах, че този човек не си поддържа никаква устна хигиена. Зъбите му бяха някакви слепени все едно. Веднага се одръпнах, но после докато говореше той се видя, че венците му са някакви кърваво червени и се усещаше страшна миризма, на тоалетна. Такава воня лъхаше, че веднага измислих нещо за да си тръгна. Като се прибрах веднага си измих зъбите и си изплакнах устата с вода за уста, но искам да попитам някоя от вас дали е възможно да съм прихванала гъбички или нещо от този човек. Дали да посетя стоматолог?

# 483
teta75
за съжаление имам изследвания /3/ от последните 70 дни, всички от различни лаборатории, резултата е един и същ. АСАТ и АЛАТ бяха завишени, сега са в норма, другите чернодробни също са в норма. Няма подути възли, не е имало заболяване.
Консултирах се и с хематолог, но не съм сигурна, че не ме гледа като "касичка".
Сякаш се хващам за думите на лекаря, че тези увеличени органи са виновниците за падащите тромбоцити.
Благодаря ти за отговорите, ще чета до понеделник, пък ще видя какво ще каже док.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 18:02 от Пролетно цвете

# 484
  • Пловдив
Не знам точно къде да питам, затова реших тук.
Имах следния казус: детето ми на 8 г. цяла седмица със силни болки в петата, ЛЛ няма направления за ортопед. Плащаме си преглед и ни викат за вторичен преглед. Записвам час за вторичен преглед и като отиваме на регистратурата ни казват, че след като първия преглед сме били платено, трябва да платим и вторичния. Това редно ли е?! Не се ли полага и вторичен, както е с направленията? Не платих, ще си взема направление, но какви са ни правата в този случай? Водили сме детето в спешен кабинет на частна клиника и дори там ни казаха, че имаме право на още един преглед...

# 485
Да, вторичния е обвързан с първичния. Плащаш първия, плащаш и втория.
За костна плътност- ендокринолог го назначава. Като инфо да знаете. Ортопеда ми назначи ямр се, щото имам и друг проблем...та ще направя сега ямр, а за другото ще се разправям другия път с ендокринолога

# 486
Здравейте! Нова съм тук. Преди една седмица ми се случи едно от най-ужавяващите неща в живота. Известно време общувах с човек от интернет. Той дойде в града ми да излезем да се запознаем. На външен вид изглеждаше напълно нормален и дрехи и физика, но неочаквано той ме целуна. Тогава от миризмата и усещането разбрах, че този човек не си поддържа никаква устна хигиена. Зъбите му бяха някакви слепени все едно. Веднага се одръпнах, но после докато говореше той се видя, че венците му са някакви кърваво червени и се усещаше страшна миризма, на тоалетна. Такава воня лъхаше, че веднага измислих нещо за да си тръгна. Като се прибрах веднага си измих зъбите и си изплакнах устата с вода за уста, но искам да попитам някоя от вас дали е възможно да съм прихванала гъбички или нещо от този човек. Дали да посетя стоматолог?

Леле много гадно това нещо което разправяш. Чак не знам какво да те посъветвам. Най-добре върви на стоматолог ако има нещо да ти изпише като лекарство, антибиотик дори....Докато чакаш за час, върху пастата за зъби  на четката накапвай по една капка масло от чаено дърво и така търкай (внимавай да не глътнеш обаче). Уж имало антимикробно, бактериално действие.

За останалото направо ти се чудя, но не е темата за това и няма да захващам излишен разговор. Не мога да си представя да се срещам с някой напълно непознат от интернет....То не че има гаранция за нещо в тоя живот, ама общо взето ако сме от един град все ще излезе познат на някой, все нещо ще знам за него. А тоя кой го знае какъв е, от къде е, може и болен от спин да е...

# 487

Леле много гадно това нещо което разправяш. Чак не знам какво да те посъветвам. Най-добре върви на стоматолог ако има нещо да ти изпише като лекарство, антибиотик дори....Докато чакаш за час, върху пастата за зъби  на четката накапвай по една капка масло от чаено дърво и така търкай (внимавай да не глътнеш обаче). Уж имало антимикробно, бактериално действие.

За останалото направо ти се чудя, но не е темата за това и няма да захващам излишен разговор. Не мога да си представя да се срещам с някой напълно непознат от интернет....То не че има гаранция за нещо в тоя живот, ама общо взето ако сме от един град все ще излезе познат на някой, все нещо ще знам за него. А тоя кой го знае какъв е, от къде е, може и болен от спин да е...

Постоянно си мия зъбите, постоянно си плакна устата с вода за уста, дори вманиачително много след като ми се случи, но вече се чудя за зъболекар. На никой не пожелавам това

# 488
Да, да разбирам те. Според мен върви на зъболекар обесни какво що и виж какво ще ти каже. Много гнусна история. То добре че до секс не се е стигнало, че от там не се знае пък съвсем какво би излязло. Дано се разминеш с последствия и да ти е обеца на ухото.

# 489
Аз не мисля,че зъболекаря може да направи каквото и да било.Във водите за уста има алкохол,би трябвало да убие бактерията /ако има такава/ от там нататък се сещам да си пуснеш един секрет да видиш какво ще излезе..много кофти ситуация.

# 490
Вторият платен преглед би трябвало да е на по-ниска цена...на кабинета на педи поне виси такъв ценорозпис....първи 40лв, контролен-25. Но на практика дали се спазва...не знам.

Прол.цвете...дано намерите причината за тромбоцитите. Много под нормата ли са ?

# 491
Намален брой тромбоцити се нарича тромбоцитопения. Може да е в резултат на вирус, лекарства, много неща. Щом хематолог е гледал,  слушай него.

# 492
Хематологът нищо съществено не е казал, доколкото разбирам. Не е казал че е от вирус, както на нас с детето ни казаха примерно .... тоест не е дал никакво обяснение защо и от какво са намалени. Тове е несериозно отношение от негова страна и аз бих потърсила вероятно второ мнение, ако са много под нормата.  Тя и от интернет може да види от какво може да се намалят, но работа на лекаря е да уточни и конкретизира къобразно НЕЙНОТО  състояние . Ако са гранични, тоест малко само по-ниски, е друго.

# 493
Да, нищо не каза. Следи ги от 19.01, тогава бяха 107 и каза, че няма нищо притеснително, изписа ФК и хр.добавки. Сега са 77 и иска пункция направо. Пропусна да ме насочи към гастро, а видя изследванията. Чета и съм запомнила много неща, но вече се притеснявам много, дано да е напразно.За баща ми е.

# 494
Ми аз също се ядосах днес, защото ортопеда каза, че ендокринолога в трябвало да задълбае защо витамин Д и калций ми пада, а не той. А аз изрично я питах и тя- Еми нюанси. И не пожела да задълбае. Ще я сменя, ще чета и ще си разсъждавам.  То си е за мен. ...такива са . За съжаление

Общи условия

Активация на акаунт