Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 314
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
От Омепразид и Пантул получавам двойно повече киселини.
Излекувах се с Ранитидин, непрекъснато приемане за поне 3 месеца, вечер по една таблетка от 300мг.
Сега мога да пия по едно хапче на седмица и ми няма нищо ако ям пържено, люто, кисело или пия газирано. Но не си правя експерименти. Доволна съм Simple Smile

# 466
  • София
Благодаря ,ще пробвам с някое лекарство ,дано да има резултат .
Личната ми искаше да ме праща на унг .
Ако има значение аз съм на 24 , до сега не ми се е налагало да посещавам такива  специалисти и затова съм объркана .

# 467
dstav, най-вероятно става въпрос за интеркостална невралгия. Не е опасно, но трябва време, за да се оправиш.

# 468
Последниите три дни субфебрилната температура вече не ми е макс 37.2 , а 37.5. Появиха ми се страшни болки в бъбрека , парене и щипене. Вчера посетих нефролог и гледайки бъбреците, каза, че на десния имало киста 15 мм. Други смущения не видя, а изследванията от миналата седмица за стерилна и обикновена урина бяха чисти. Каза да си пусна стерилна урина с разширена антибиограма. Но и той не знае защо съм така и защо има втрисане. До преди три дни само следобедните часове ми ставаше над 37  -37.1/2 и след 18 ч. падаше, а сега от девет съм с 37.4 и до девет вечерта се поддържа субфебрилна. Ходих и при личната тя всеки път казва настинала си нещо и все иска да ме тъпчи с лекарства.

# 469
И аз съм най-доволна от ранитидин, ама има голям избор лекарства Simple Smile
бубулина, съсредоточи се върху нефролога
Каква е тая киста?

# 470
И аз съм най-доволна от ранитидин, ама има голям избор лекарства Simple Smile
бубулина, съсредоточи се върху нефролога
Каква е тая киста?

Не ми обясни , само каза че се намирала на горната дясна част на бъбрека 15 мм.

# 471
Изобщо не се панирай, най-вероятно е от предишни възпаления, или сегашно такова. Или от камъчета, пясък...

# 472
  • Пловдив
Аз да питам  дали някой знае инфекциозната мононуклеоза повтаря ли, че педиатърката не беше много сигурна ?
Най-добре изследвайте антитела, за да се знае мононуклеоза ли е било или не.

# 473
Ще. На контролните кръвни другия месец. Че сега за 2 дена 2 пъти го бодохме.

# 474
Здравейте, когато ви попитах за добър очен лекар че съм претърпала катастрофо не уточних, че става за град Пловдив, и къде правят ЯМР без да ме е изпратил лекар? Защото имам проблем с ЩЖ и не искам да я облъчват. Но имам и дискомфорт в окото.
Д-р Костова. В очното отделение на Св. Георги на Пещерско шосе.
За ЯМР не мога да помогна.
Ямр в каспелата

# 475
  • Близко съм
Благодаря ви, но аз намерих в Пещерска.

# 476
dstav, най-вероятно става въпрос за интеркостална невралгия. Не е опасно, но трябва време, за да се оправиш.

А може ли да ми препоръчате добър онколог или мамолог в София?

# 477
На профилактичен ми намериха 3 см киста в гърдата - трябва ли да се притеснявам?
Изпратиха ме на хирург.

Не.
Аз имах 8 мм, спадна на 4. Сега я следя на 2 години.
Кистите не са опасни, ако не са много големи. Твоята е малка.

# 478
Възможно ли е увеличени черен дроб и слезка да оказват влияние върху понижаването на тромбоцити? Благодаря.

# 479
Може би гастрото ще отговори най-точно.
От личен опит...детето е с леко увеличен черен дроб в момента, но тромбоцитите са в норма.
Зависи и какво е провокирало увеличаването им. Ехо на корем правено ли е?

Общи условия

Активация на акаунт