Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 366
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
Ехокардиография може да покаже пролапс. Но това не е единствената причина .
Трябва електрофизиолог, не просто кардиолог.

# 151
Да ви попитам нещо набързо . Имам разни изследвания от различни лекари, при които съм ходила с направление от личния лекар. Понеже личните лекари доколкото знам си вписват някъде резултатите от изследванията , те трябва да им се дават. Но в случай , че е нямало изследване, амбулаторния лист ли давате на личния или той си е за вас само? Мерси предварително .

# 152
Здравейте, преди 2 месеца родих и сега започвам с лекарите, то зъби, бенки и т.н.(всичко се разбута). Преди месец ми излезе малко топче колкото зърно леща под дясното око(на половин сантиметър от миглите), подвижно е и се забелязва само на пипане. Не ме боли, няма зачервяване, все едно не е там(сякаш е между кожата и очната ябълка). На офталмолог ли трябва да отида и имате ли идея какво  може да е, липом, мастно топче..? Благодаря предварително Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 мар 2019, 18:22 от -Karina-

# 153
Офталмолог, да. Димитрова Токуда - много е трудно при нея записването, обаче.

Искам да попитам кога е редно да пусна разширени хормони на щитовидна, имаше ли дни, в които не може и има ли значение каква храна, напитки, лекарства се приемат ?
Благодаря предварително.

# 154
Здравейте направих си изследване за хеликобактер и излезнаха резултатите.Може ли някой да ми каже дали съм в ''сивата зона'' и какво означава

# 155
Ще питам тук, въпреки че не знам дали има смисъл. Трябва си лекар за тази работа, но все пак. Simple Smile
ММ от вече няколко години се оплаква от екстрасистоли - не са постоянни и не са начесто, но като му се случи, доста се депресира. За момента не мога да го накарам да отидем на преглед при кардиолог.
В миналото беше пушач и сякаш тези прескачания му се случваха по-често. Отказа цигарите за няколко години - обаче, от началото на тази година пак ги почна. Смятаме, че има някаква връзка, но не можем да разберем каква, защото и през периода, в който не пушеше, пак се случваше да има екстрасистоли, макар и по-рядко.

Въпросът ми, като цяло, е: опасни ли са тези прескачания? На много места съм чела, че са безобидни, но ММ доста се е панирал. Колкото и да го успокоявам, като му се случи нещо такова, се затваря в себе си и само мрънка.

Малко инфо за ММ - на 34 г. е, с наднормено тегло, храни се нездравословно, под голям стрес е в работата си, не спортува често. Няма доказани хронични заболявания, освен ИР - Инсулинът му е страшно висок, а не взима мерки. Sad
Аз страдах от много години от постоянни прескачания. Преди 2 г.,обаче започнах да изпадам в много чести кризи.Нон стоп с дни,непрестанни групирани по 7,8 екстрасистоли наведнъж.Така го чувствах.
Моя приятелка туркиня гледала по турската ТВ професор Ибрахим Сарачоулу, да казва, че хвоща е незаменимо средство при аритмия.Пих го цяла година и се оправих напълно.Това приключи.
Преди 3 месеца разказах това на моя близка,която всеки месец излизала по 2,3 пъти от ритъм.Ритмонорм каза,че вече не и помагал.Преди малко се чухме и каза,че от както го е започнала хвоща, повече нито веднъж не е излезнала от ритъм.Беше във възторг.Хиляди пъти ми пожела,да съм жива и здрава.
При мен подейства след 5,6 месец пиене. При нея моментално.
Пущам предаването. На турски хвощ е кърг килит оту.
https://youtu.be/MwW1yrYbkh4

# 156
Стига вече с тоя хвощ!
Където те мерна по темите, само за хвощ се сещам
Никаква полза няма.

# 157
Здравейте имам болка леко в дясно ниско долу ,лека в кръста,в бедрата ,подут корем,гадене ,и дискомфорт при пишкане пуснах стерилна урина резултата е без бактериален растеж ,някой знае ли на какво може да де дължи това ?
Аз бях така,оказа се бъбречна криза,но и с повръщане.
Звучи страшно 😢 ако е бъбречна криза болката не е ли силна или пак на урината нямаше ли да покаже нещо?Ще се побъркам вече от страх

# 158
Болката беше лека,поносима,и докато умувах от какво е ,мислех че е ПМС и така мина седмица.И бъбрека се запушил и хайде в Бърза помощ .За да не се плашиш,ходи на лекар.

# 159
Ооо..,извинявай,Дева! Забравих,че си навсякъде.

Разбира се,че ще пиша.И ще го пиша навсякъде, където някой има нужда.Да премълчиш за нещо,което ти е помогнало е равносилно на това да изречеш лъжа.Аз ще казвам винаги какво е спасило мен.Реакцията на околните не ме вълнува.
Който иска,нека да си ходи по лекари,да си пие хапченцата.Аз със моето сърце съм минала през Ада.Какви тупаници,лупаници по цели дни и нощти с години при това.
Приемам хвоща за себе си,като Милост от Бог към мен.
Не съм пила лекарства. Хвоща ме излекува напълно.
Между другото Сарачоулу е професор по билките.Къде с преводача,къде карам да ми превеждат.Открих незаменими лекове при него.

# 160
  • София
Ооо..,извинявай,Дева! Забравих,че си навсякъде.

Разбира се,че ще пиша.И ще го пиша навсякъде, където някой има нужда.Да премълчиш за нещо,което ти е помогнало е равносилно на това да изречеш лъжа.Аз ще казвам винаги какво е спасило мен.Реакцията на околните не ме вълнува.
Който иска,нека да си ходи по лекари,да си пие хапченцата.Аз със моето сърце съм минала през Ада.Какви тупаници,лупаници по цели дни и нощти с години при това.
Приемам хвоща за себе си,като Милост от Бог към мен.
Не съм пила лекарства. Хвоща ме излекува напълно.
Между другото Сарачоулу е професор по билките.Къде с преводача,къде карам да ми превеждат.Открих незаменими лекове при него.
Аз пък влизам да благодаря за съвета за полския хвощ. Още на следващия ден /петък/ започнах да го пия и въпреки, че малко се усили кръвотечението в петък и събота, в неделя драстично намаля и днес напълно изчезна. След 17 дни мъка, днес вече всичко е наред. Още веднъж много благодаря за съвета. Продължавам да пия хвоща, и за момента се чувствам много добре.

# 161
Болката беше лека,поносима,и докато умувах от какво е ,мислех че е ПМС и така мина седмица.И бъбрека се запушил и хайде в Бърза помощ .За да не се плашиш,ходи на лекар.
Ох вече ме уплаши доста даже..😢 и като се запуши какво усещаше?Ами сега нямам възможност понеже съм взела за гинеколог направление а миналата седмица за урина ...ще си умра от притеснения😢

# 162
Ей,недей така,че сега се чувствам виновна.Изобщо не е задължително да е същото.Пий много течности,за всеки случай. Гинеколога ще каже като те види.Мисли позитивно,успех!

# 163
  • Близко съм
Добър вечер, да попитам: на 12.02. Бях на ендокринолог сега си записах час пак при същия на 29.03. Нужно ли е ново направление или се води че съм на вторичен? Че не са ми ясни тези вторични? Тъй като се записах от супердок, а там пише,че записва само часове чрез направление, тъй като аз бях на 12 сега вторичен ли ще се води или трябва да попитам за ново направление?
Благодаря ви.
Лека вечер.

# 164
Трябва ти ново направление. Вторичният преглед е в рамките на 30 календарни дни, считано от първичния. Не знам дали ЛЛ обаче ще ти излезе ново.

Общи условия

Активация на акаунт