Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 339
  • 739
  •   2
Отговори
# 330
От къде трябва да започна с изследвания, ако ми се спи през голяма част от денонощието? Предполагам щитовидни хормони, преди около месец пусках ПКК и само хемоглобинът ми беше малко нисък, винаги съм била така. Тренирам и съм в калориен дефицит, но поспаливостта си я имам от около 3 години.

# 331
  • Sofia
Преди дни бях на платен преглед с ехография при ендокринолог,даде ми да направя и други изследвания и пак да отида при нея.
Отново ли трябва да плащам същата такса?
Ще ги питам когато звъня за час,но да знам все пак...

# 332
Вторичният платен е по-малко.

bethefirst, пусни и чернодробни ензими.

# 333
Вторичният платен е по-малко.

bethefirst, пусни и чернодробни ензими.

изследвах панела, добре са, благодаря

# 334
Доли, ако първия път си платила за ехография и преглед, вторичният ще е по-евтин значително, пък и сега няма да имаш отново ехограф.

# 335
  • София
За какво говори чувство на приседналост , не във всички случаи . Понякога Когато пия вода или се храня . Просто такова чувство .
Мисля , че имам някакъв проблем с хранопровода , какъв лекар да търся ?
И ако имаш хеликобактер , кои са най-основните симптоми ?

# 336
За какво говори чувство на приседналост , не във всички случаи . Понякога Когато пия вода или се храня . Просто такова чувство .
Мисля , че имам някакъв проблем с хранопровода , какъв лекар да търся ?
И ако имаш хеликобактер , кои са най-основните симптоми ?
Трябва да посетите гастроентеролог за хранопровода. Също така той ще ви каже ,според оплакванията ви ,дали да пуснете изследване за Хеликобактер.

# 337
  • София
При разкъсване на хименален пръстен, породено не от раждане, зараства ли или остава така?

# 338
Може ли при няколко /3/ кръвни проби направени в рамките на 7 дни да се отчете фалшив резултат на тромбоцитите /занижен/?

# 339
Хеликобактер симптоми- гадене, обложен език, рефлукс, киселини, болки в стомаха и корема, косопад, дефицит на витамини .

# 340
  • София
Хеликобактер симптоми- гадене, обложен език, рефлукс, киселини, болки в стомаха и корема, косопад, дефицит на витамини .
Да кажем , че имам макс 2 от изброените.
По - скоро , имам въздух в стомаха ли , червата ли . Бях на гастро , той каза , имам въздух в стомаха. На ехограф всичко е окей.
Рефлуксна как се изразява ?
Само за знам , че има нещо , но какво е , може би ще се разбере след по-обстойни изследвания .
Да се похваля , днес бях да ми вземат носен секрет , че и там нещата са се “закучили”
За хеликобактер цена за микробиология 40лв . Нямало направления .

Иначе моето нещо е в хранопровода , в средата на стомаха. Там какво може да има ? Язва , гастрит ?
Всъщност , ако съдя по моите симптоми сравнени в Гугъл. Рак на хранопровод или стомах .

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 20:46 от Wind_

# 341
Моят гастрит е в средата на стомаха около над пъпа...личната все там като ме пипаше болеше и тя си знае. Гастроентерологът също. Рефлуксът е връщане на съдържимо от стомаха нагоре. Тва според мен са киселините...паренето по хранопровода.

С моите симптоми имам няколко вида рак, ама си трайкам вкъщи и се въздържам за малко от лекари...

# 342
  • София
О , Ива 😂 така е

Гастрит и язва болят ли ?
Моите симптоми са лека тежест , може би подуване в горната част на стомаха. Чувство за приседналост ( но по-рядко) лека кашлица , понякога когато ям сухи храни все едно по-трудно минават и засищане от малко храна . А да и понякога когато се навеждам , при това леко , все едно нешо се връща нагоре

Пия еспумизан тези дни

# 343
Хаха 😀🤦♂
Моят гастрит не се е обждал скоро, но болеше много! От някакви мазни баници и от доста други неща чак трябваше да се свия легнала...кой знае каква язва имам вече.
Майка ми имаше такова присядане, рефлукс, излезе, че уж има хеликобактер, пи някакви неща, но не антибиотици, защото прави алергии и с ново изследване на друго вече няма ☺. Пази се и диета при това нещо, но аз не съм се изследвала. На мен след снимка ми казаха, че е от диети 🤷♀
Иначе болката ми беше в горната част на корема, но не знам имах ли подуване. Рвфлуксът е ужас, като бременна ми се появи и добре че изчезна. Щеше да го усетиш 😀

Ппс- освен това при нея се появи и оригване, което никога не била имала преди.

# 344
betterfirst, с риск да стана досадна, защото често го повтарям - щом ще изследваш щитовидните хормони, непременно изследвай и антителата Тат и Мат. Техните стойности в много случаи са по-важни за първоначално диагностициране от хормоните, защото показват липса/наличие на автоимунен процес. А в началото хормоните може да са все още в норма и уж да си здрава според изследванията. Може и антидепресанти да ти изпишат, ако решат, че си внушаваш и си хипохондричка. Ние, вече диагностицираните с болни щитовидни, сравнително рядко изследваме антителата, защото си знаем, че не са в норма, но за първоначално изследване са важни.

Общи условия

Активация на акаунт