Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 338
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
# 346
  • Близко съм
Здравейте, когато ви попитах за добър очен лекар че съм претърпала катастрофо не уточних, че става за град Пловдив, и къде правят ЯМР без да ме е изпратил лекар? Защото имам проблем с ЩЖ и не искам да я облъчват. Но имам и дискомфорт в окото.

# 347
  • Sofia, Bulgaria
От доста време насам се чувствам зле - предимно умора и мисля от умората съм много изнервена, често и главоболие. Ходих по лекари и на изследвания съм здрава. Питането ми е много глупаво и искам първо вашето мнение - забелязах, че когато пия беналгин за глава и се чувствам много добре - бодра, спокойна, без главоболие. Идеята ми е дали ако си взема б-комплекс витамини ще се получи същият ефект, защото неискам да си натоварвам органите с аналгетици? Препоръчаха ми и среща с невролог, но чакам да мине време, за да мога да взема ново направление.

# 348
  • София
Хора, здрасти, какво,се взимаше за температура, втрисане и болки в главата + леко задушаване? Предполагам, че е грип, но освен традиционните температуропонижаващи и витамин С какво да добавя?

# 349
Бени, виж В12, В6 и В9 как са ти. Ако В12 ти е никък, защото тук са занижени реф.стойности, потърси лекар, койтж да ти изпише схема за прием заедно с желязо, защото натрухването на едното води до понижаване на другото.

Аз взимах Милгама Н, много добре ми те отрази, после го спрях и започнах отделно В6 и В12.

# 350
Замислих се над следния въпрос - когато ти правят гастроскопия и извършат биопсия, само за Хеликобактер Пилори ли те тестват? Или изследват за всякакви други бактерии, гъбички, че защо не и за паразити? Знам, че е възможно, друг е въпросът дали това е практиката в България. Rolling Eyes
Ако някой има инфо по въпроса, ще се радвам да сподели, понеже аз страдам от определени оплаквания със стомашно-чревния тракт и обмислям гастроскопия. Обаче, ако тестват само за ХП, не знам дали има смисъл от цялата хамалогия, защото аз уж нямам (давах фецес-проба в лаборатория преди време).

# 351
Може ли при няколко /3/ кръвни проби направени в рамките на 7 дни да се отчете фалшив резултат на тромбоцитите /занижен/?
Едва ли.

Хора, здрасти, какво,се взимаше за температура, втрисане и болки в главата + леко задушаване? Предполагам, че е грип, но освен традиционните температуропонижаващи и витамин С какво да добавя?
Нурофен стоп колд препоръчвам. Само задушаването звучи странно...
 А ако е грип,  има няколко препарата, но те се взимат съвсем в началото на заболяването.

# 352
  • София
Би трябвало , ако се взима биопсия да видят повечко неща освен бактерията.
Аз се сдобих с направление за гастро , трябваше да взема за Бариева каша или директно за гастроскопия .
Сега пак ще отида на лекар , той пак нищо няма да види и така.

# 353
Хора, за два месеца правя три пкк,дкк,ЦРП и суе.Изследванията са топ,но имам два подути лимфни възела.Сещате ли се за нещо,което да пропускам?

# 354
  • София
Хора, за два месеца правя три пкк,дкк,ЦРП и суе.Изследванията са топ,но имам два подути лимфни възела.Сещате ли се за нещо,което да пропускам?
Настинала ли си ? Имаш ли синузит или нещо хронично и къде са възлите ?
Хепи беше дала хубав съвет за хематолог При подути лимфни възли.

# 355
Wind, на епикризата на мъжа ми пише единствено дали има въпросната бактерия (при него е отрицателен резултатът). Освен това е вписано, че има гастрит. Но информация за всякакви други показатели просто липсва. Та, оттам произтича чуденката ми. newsm78

# 356
Къде са тия възли?

# 357
Имах ангина и от това ми излязоха още преди два месеца.Имам и хроничен синузит,като от 6 месеца капя нон стоп ксилометазолин.Спрях го тези дни и слагам мента на прах в носа(ново е за мен,но много ефикасно) Възлите ми са по един от двете страни на врата.

# 358
  Wind, опитвала ли си се да спазваш хранителен режим? Замисляла ли си се нещата да  не са на нервна почва?  Прочети за Иберогаст - може да ти помогне.

# 359
Лимфни възли от ангината са вероятно, бавно се прибират Ако кръвните са ок и си излекувала ангината, не се притеснявай.
По-лошото е, че си слагала толкова време ксилометазолин. В твоя случай иди на добър УНГ

Уинд, нали имаш рефлукс, Овладя ли го, промени ли храненето, медикаменти взимаш ли

Общи условия

Активация на акаунт