Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 329
  • 739
  •   2
Отговори
# 390
Wind, тая каша е допотопна работа чак се чудя кой го предлага това изследване. Най-меродавното изследване на стомах е гастроскопията. Каквито и каши да пиеш, рентгени, ехографи писле пак до гастроскопия се стига. Ако ще се плаща това с кашите не се харчи според мен.

Гърненце при гастроскопията освен за хеликобактер от биопсията се изследва и за глутенова непоносимост. За сруги бактерии едва ли. Освен ако ти конкретно не си заявила за нещо специфично. Стандартно само за ХБ проверяват и целиак.

# 391
Уинд, аз съм 46 кг. И казах, че искам повече упойка, да не ги слушам, че много изследвания ми се струпаха за един месец и съм стресирана. Няма страшно за упойката. Peace

# 392
Е че те тая упойка да не я праскат на око бе мацки Simple Smile. Нали са според кг, ръст, здравословно състояние. В повечето случаи е дори седация.

# 393
Първата пъпка е винаги огромна (майката пъпка) която си личи сама по себе си,че не е нормална пъпка.Едра и дебела,пълна с вода.Излиза на врата/шията и около главата почти винаги.За жалост я изкарах доста по-късно,а не като дете.Ако те досърби не се чеши,а веднага на лекар.Аз бях на системи една седмица.Храна не бях поглъщала две.Абе страшна работа.
Уинд,била съм под пълна упойка по други причини,но аз също съм под 50кг.Задължително е да ти дадът да попълваш екземпляри за теб,за да преценят каква упойка да ти сложат(и да те уведомят разбира се)Всичко траеше около 20 мин.Като излезеш от упойка трябва да има някой при теб,защото не можеш да станеш сама.Аз тръгнах да ставам и се строполих буквално и преносно.Малко все едно си дрогиран,но всичко отминава до края на деня.

# 394
Ааа, още в операционната си бях в съзнание, но ме закараха с количка, седнала.

# 395
И аз така винаги съм била в съзнание, дори си извадих листчето със записките и дискутирахме с лекаря по въпросите ми.

# 396
  • София
Мерси, на шията към рамото е и една на гърба. Изглеждат като с течност, но не ме сърбят, затова питах с каква скорост се развива.
Утре ще отида на лекар явно.

# 397
Момичета, идвам си от Гастро отделението и може да съм ви полезна.
Първо имах проба (фекална) за Хеликобактер Пилори- отрицателна.
Сега за няколко дни направих скенер на коремни органи- всичко в норма.
А днес минах и гастроскопията. Бях с упойка. Не се плашете. Тя е лека, бях в съзнание. Всичко трая максимум 5 минути. Взеха и проба за ХБПилори. Станах и си отидох в стаята. Лежах 30 минути. После разговор с доктора и ме освободиха.

Диагноза- Гастрит, ГЕРБ и май херния. Имам режим за гастрита, лекарства за ГЕРБ. Другото няма да се пипа.

# 398
  • София
Благодаря за препоръките.

Wind, кой точно е гастроентерологът, който споменаваш като добър?

Пожелавам на всички бързо изясняване и оправяне на проблемите. Flowers Hibiscus

П.п. Оставам отворена за още препоръки за наистина читав гастроентеролог, който приема с направления. (За възрастен, София).

# 399
  • Sofia
Кръвно изследване за вит.Д на гладно ли се прави?

# 400
Имам и аз един въпрос, по принцип винаги имам болезнен цикъл първия ден и съм на болкоуспокояващо понякога  и това е само първия ден (нещо нормално за мен през годините),Но от два месеца болката е два пъти по силна и то не само първия ден ами и малко преди него и втория също,  мноого силна болка и много малко повлияваща се от хапче.Не мога да стоя права на крака дълго. Бях преди месец на АГ профилактично и каза,че няма нищо притеснително при мен, гледа ми яйчници и матка и цитонамазка ми взе и всичко е наред.
Но сега налага ли се пак да ходя, нормално ли е според вас?

# 401
Кръвно изследване за вит.Д на гладно ли се прави?

Да.

# 402
  • Пловдив
Не се занимавайте с тези упойки за една гастроскопия. Някакви секудни са. Няма минута. Изтърпявате и толкова. Жени сме, все пак. Толкова по-кофти неща ни се налага да търпим...една гастроскопия ли ще ни плаши? Stuck Out Tongue Winking Eye
На мен даже ми казаха, че е хубаво профилактично да се прави всяка година.

# 403
Защо пък трябва да се търпи не ми е ясно? Какво се цели и какво се постига с търпенето? Аз пък ползвам упойка, обезболяващо, притъпяващо на всякъде където е необходимо. Ако проблема е финансов разбирам. Но ако не е, няма смисъл от излишни притеснения и мъки. То един път се търпи от болестта нека го наречем и втори път от изследването. Няма смисъл.

# 404
При повишена температура 37,00 до 37,5 - си проверете за Епщайн Бар. Така 2 години бях и най-сетне гастроентеролог, която имаше няколко случая в практиката си - ми каза това да си видя, имах - и пих изопринозин по схема тогава.

Този ЕпщайнБар възможен ли е без температура?

Имам сериозни съмнения за Синдром на хроничната умора, по метода на изключването на всичко друго и начинът, по който започна - от една "обикновена" настинка. Но не съм забелязала да имам завишена Т.

Кой ти предписа въпросното лекарство Изопринозин и имаше ли ефект? Траен ли беше ефектът, колко време ти трябваше? Какви бяха точно твоите оплаквания?

Общи условия

Активация на акаунт