Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 281
  • 739
  •   1
Отговори
# 495
Както и предния път казах..всичките са такива с малки изключения.След толкова много изследвания моят личен с заключение: няма по-здрав човек от теб...само дето се оплаках от сърцебиене,пусна ми хормони и това е???нито направление за кардиолог,нито нищо.

# 496
  • София
Какво е обяснението за увеличени моноцити, лимфоцити?

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 22:44 от Starrydream

# 497
Много зависи,но все пак това е основното

# 498
Колко са високи. Моноцитите на апарат ли са броени или ръчно.?
Моноцитоза над 11% насочва към мононуклеоза, но има и други неща при нея.
Левкоцити леко увеличени може да е вирус. Ако са много високи-бактериално....

# 499
  • София
Много зависи,но все пак това е основното

това и за възрастни ли се отнася?

# 500
Да. Само че не уточни левкоцити или лимфоцити имаш предвид.

# 501
В класа на детето ми има болни деца от Варицела.Тази вечер и моето повиши леко температура. Чудя се има ли нещо,което превантивно мога да му давам,хомеопатични или др.

# 502
  • София
За целувката :
Ако нямаш отворена рана в устата е добре от една страна . Друго , както си посъветвана , може да има гъбички , стафилокок и т.н., секрет гърлен ? би било чудесно .
И само да вметна , брат ми има много слаби венци , почти постоянно възпалени, но се целува със жена си , знам ли ?
Което пак не е точно успокоение . Но ако се е случило преди няколко дни и нямаш никакви симптоми , просто се успокой .

Аз един път целунах едно момче ( с добра устна хигиена ) и на другия ден ми се възпалиха сливиции лимфи и личната помисли , че имам болестта на целувката , а именно мононуклеоза .

# 503
dstav, най-вероятно става въпрос за интеркостална невралгия. Не е опасно, но трябва време, за да се оправиш.
А може ли да ми препоръчате добър онколог или мамолог в София?

За съжаление, не мога да препоръчам, но пак казвам - на 99% няма за какво да се притесняваш. Все пак, за твое лично успокоение, направи си изследванията, които искаш.

# 504
За целувката :
Ако нямаш отворена рана в устата е добре от една страна . Друго , както си посъветвана , може да има гъбички , стафилокок и т.н., секрет гърлен ? би било чудесно .
И само да вметна , брат ми има много слаби венци , почти постоянно възпалени, но се целува със жена си , знам ли ?
Което пак не е точно успокоение . Но ако се е случило преди няколко дни и нямаш никакви симптоми , просто се успокой .

Аз един път целунах едно момче ( с добра устна хигиена ) и на другия ден ми се възпалиха сливиции лимфи и личната помисли , че имам болестта на целувката , а именно мононуклеоза .

Симптоми не съм получила никакви, но от работата ме посъветваха, че този може да ми е докарал най-малкото гъбички или устна инфекция. Гърлен секрет досега не съм си пускала, явно трябва да се ориентирам и към това изследване. На стоматолог следващата седмица ще отида. Надявам се да не съм прихванала нищо

# 505
  • София
Как да спадна оток на венец (около долен мъдрец (леко показващ се)?
 Далацин Ц помогна на 4тия ден, сряпх на 8мия, на 9тия ми го извадиха, и го поднових - добра идея ли беше да е същия (така ми казаха от клиниката).

ПП: Само не разбрах - какъв беше проблема да ми издадат амбулаторен лист в същия ден (не ми го покрива здравния фонд), само ако ми трябвало - да мина... (имам касов бон само).
Не издават и болничен. В понеделник ако не съм поне на 80-90% , може ли личния лекар да ми даде болничен и въпросния амб. лист ще ми трябва ли, понеже е на другия край клиниката, а съм на работа сутринта...?!

# 506
По повод вторичните прегледи - в частна болница съм плащала около половината от стойността на първичния преглед. Наскоро бях в пулмологията, вторичният ми беше безплатен.
На всички с новооткрити образувания в млечните жлези препоръчвам преглед при виден мамолог.

# 507
Хора,да Ви попитам нещо.Взех ск направление преди месец за УНГ,но така и не отидох.Няма как да го ползвам вече или? Аз се бъркам с вторичния преглед може би.

# 508
  • Пловдив
Един месец е валидно направлението.

# 509
Това са ми кръвните изследвания от миналата седмица. Нефрологът не каза нищо, но според мен са доста притеснителни.

Общи условия

Активация на акаунт