Бързи здравословни въпроси и отговори – 20

• 38 272
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • София
За синузит , в най-гадната му фаза , ми помогна инхалация над вряла вода с лайка и морска сол. Както и десетки впръсквания със спрей в носа. Спане на високо , затопляне на челото .
Налагах и нещо по главата си . Та изтече бая гной.

За чувството в гърлото , и на мен ми се случва , все едно присядане , много в неприятно , но аз май имам генерално проблеми със стомах и хранопровод.
Може да пийнеш валериан или нещо отпускащо.

Аз забелязвам , колко много хора сме със сходни оплаквания, и това е притеснително.

Аз почувствах добре и отложих изследването на стомаха. Груба грешка . Трянва да отида задължително .

# 541
Според мен е от Флажила, той има доста странични ефекти.
Гърне, със сигурност е от Флажил.
Това е най-отвратителното, от гледна точка на вкусови усещания, лекарство.
Само като си помисля и ми се гади..

Благодаря ви!
Днес приключих с приема на препарата, но се чувствам много зле: от няколко дни насам имам ужасяващо горчив вкус в устата; днес даже се принудих да плюя слюнката си, вместо да я гълтам, защото то не се търпи.
Май имам и гъбички по езика - много обложен е и не мога да премахна налепите напълно дори с шпатулка.
Освен това, каквото и да хапна, лимфните ми възли под челюстта моментално се присвиват, все едно съм лапнала парче лимон...
Дано наистина всичко това е от приема на "Флажил" и да отшуми скоро.
А мислите ли, че има смисъл сега да започна да вземам нещо противогъбично?

# 542
Според мен посете лекар преди да приемате каквото и да е.

# 543
  • София
Не знам, не мисля, че трябва да започваш без консултация с лекар.
Иначе, аз от него съм повръщала дори. 1-2 дни след приема ми премина неразположението. Нямах никакъв апетит освен това, дори на планина бях и пак не ми се ядеше нищо. Все едно постоянно имам нещо в гърлото и ми се надига.
Изчакай малко и виж дали няма да ти отминат симптомите.

# 544
Здравейте, преди 7 дена си направих пиърсинг на пъпа и го промивах 3-4 пъти с кислородна вида, но от вчера се е възпалил, защото е червено между двете дупки и леко усещам болка като го опра в нещо, но не излиза гной. Почнах да го мажа с гентамицин. Може ли съвет с какво друго да го мажа или за какви симптоми да следя? Благодаря

# 545
Подскажете нещо за песъчинки в бъбреците!
Голямата ми дъщеря /19г./ от ден-два я боли корема. Казва, че я боли корема  и когато пишка.
Днес беше на доктор. Предположенията са за песъчинки в бъбреците. Утре ще пуснат урина, за да е на гладно.

Наистина ли така боли корема при песъчинки и какво може да се направи за облекчаване на състоянието? Тя пие спазмалгон, бускулизин, но шпа, но всичко е с краткотраен ефект.

dolca.callejo, мажи с гентамицин, би трябвало да се успокои.
Гледай да не го мокриш много тия дни или пък подсушавай веднага и дезинфекцирай със спирт.
Трябва да следиш за зачервяване, подуване и секрет. Но така или иначе гентамицина би трябвало да помогне да не се случи инфекция.

# 546
Да пусне и стерилна урина. За  песъчинки не знам, за цистит ми облекчаваше мечо грозде, царевична коса и вода със сода. много течности. Много много течности. И Оки. Напук на ношпа  и спазмалгона.

# 547
  • София
Покачва ли ви се температурата преди цикъл ?
От 2 дни ми е 36.9 , без видима причина

# 548
Уинд, дишай, издишай!

# 549
  • София
Правя си го , всичко точно , беше ми любопитно .

# 550
Зачервено е, но не е подуто и няма секрер. Мажа го от вчера следобед.
Подскажете нещо за песъчинки в бъбреците!
Голямата ми дъщеря /19г./ от ден-два я боли корема. Казва, че я боли корема  и когато пишка.
Днес беше на доктор. Предположенията са за песъчинки в бъбреците. Утре ще пуснат урина, за да е на гладно.

Наистина ли така боли корема при песъчинки и какво може да се направи за облекчаване на състоянието? Тя пие спазмалгон, бускулизин, но шпа, но всичко е с краткотраен ефект.

dolca.callejo, мажи с гентамицин, би трябвало да се успокои.
Гледай да не го мокриш много тия дни или пък подсушавай веднага и дезинфекцирай със спирт.
Трябва да следиш за зачервяване, подуване и секрет. Но така или иначе гентамицина би трябвало да помогне да не се случи инфекция.

# 551
  • София
Абсолютно винаги ли варицелата се отразява фатално в ранна бременност или познавате и други случаи?

# 552
Здравейте! Имам 2 въпроса:
1. При смяна на личния лекар стария получава ли някакъв вид известие, че пациентът се е преместил при друг?
2. За колко време става самата смяна?
Мерси предварително!

# 553
Мисля,че се взимаше някаква бележка от вече бившия,и така се разбира и е неловко Grinning

# 554
Не се взема никаква бележка,носиш си здравната книжка при новия лл .Поне нашия нов лл нищо друго не ни е искал.Не съм уведомявала стария .

Общи условия

Активация на акаунт