Hercai/Вятърничав по ATV Тема 1

• 69 551
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Добър ви ден компания.
Аз снощи бях на мероприятие и не можах да гледам онлайн, тая сутрин рано рано 5:30 отворих лаптопа, казах си ще гледам с озвучката на рускините. Пак то - по нощите наредили субтитрите. Такава скорост до сега не бях виждала. Да очакваме скоро, че ще сложат на платен достъп онлайн озвучката.
Какво да кажа, Съла не съм гледала, ама тоя Вятърничавия направо ме отвя. И плаках и се смях, а пък където преиграваха сълзливите сцени просто гледах с добродушна насмешка. Плаках за малката сладурана Гюл, ама ми стана смешно как цялата сватба дотърча пред спешното, всички разстроени всички реват.  Чок фазла ми беше, но без да ме дразни. Малко стана сватба, сватба - накрая брадва, ама карай филм да става.
Много нишки има за разплитане кълбото на сериала, та освен емоции ще има и разследващи размисли.
Ако новината, че Миран е син на Хазар е вярна, то историята на бабата е баш на обратно. То и за това аллах ще прекърши ръката, която е несправедливо повдигната. Да не говорим, че човеците нямат право да изземват ролята на бог - да въздава на всеки според заслуженото.
Предполагам и аз като вас, че бабата е хукнала да вразумява Миран, като разбра че не се е върнал в хотела. Сигурно знае дъртата вещица какво е страст. Тя и хората й /възможно е с нея да е онзи помощник, който стреля, че не му помня името/ са видяли закъсалата кола, а после пожара в колибата. Бабата не би допуснала така лесно да се оттърве рода Шадоолу.
Нещото на което най-много ще се зарадвам е да видя физиономията на дъртата вещица когато Насуф и се изсмее в лицето и й каже, че не му пука, защото Реян не е негова кръв.
Мисля си, че ще въвлекат и Елиф в историята. Бабата чрез нея ще бъде най-уязвена, защото тот внуците само тя е близо до сърцето й. Мисля че Елиф ще се влюби в Азат и ще стане курбан на родовата вражда. По този начин бабата ще бъде още веднъж истински наказана заради несправедливостта си.
Изобщо вълшебен филм, поне за сега Simple Smile
Хареса ми също как поднесоха втория фраг за втора серия. Освен кадрите вървеше и разказа на Гьонюл. След като изгледах серията разбирам, че това е направено само за целите на фрага. Т.е концепцията е цялостна и поддържа линията на "историята-приказка"

# 361
  • Stara Zagora
Добро утро! 🌹

# 362
Ето на какво попаднах в Инстаграм, не видях дали е публикувано и преди. Но се вижда, че и двамата се крият. Може би Реян ще предпочете да я мислят за умряла.

# 363
Здравейте, момичета! doh

Снощи по стечение на обстоятелствата пропуснах голяма част от серията, а и рано си легнах, та сега като станах веднага ви прочетох. Буквално ме отвяхте с коментарите си и веднага сядам да гледам серияята. Ако знаех, че рускините са я превели с такава скорост, щях да стана по-рано.

За наше голямо съжаление оше снощи преводачката каза, че скоро озвучката на този сериал ще стане платена, ама какво да се прави. Хубавото е, че сериите са в петък, а в събота сме почивка и ще си ги гледаме на руски. А после и на български.

Рейтинта е убийствен, браво на екипа. Дано продължават да поддържат интереса ни по същия начин. Аз изчезвам да гледам.

♦ Total : 9,97%⬆(+4,13)

♦ AB : 6,79% ⬆(+3,23)

♦ABC1 :8,16% ⬆(+3,36)

Пожелавам ви хубав ден!

# 364
Ехаааааааа, супер рейтинг.Да се върна пак на теорията си за Елиф. Основава се само на предчувствие и никакви разумни доводи. Хрумна ми и още нещо. В същност първата жертва на това отмъщение стана Гюл, най- най- най- невинната от всички. Дори Султан и Гьонюл се разстроиха. Може би последната жертва ще бъде Елиф и така бабата ще бъде наказана заради думите си по повод нещастието с Гюл.
А по повод бягството от конака, Хазар вероятно крие Реян от гнева на дядо й. Заради позора /все пак е от семейството/ онзи би я гръмнал с чиста съвест, и без това не я обича.
Най-странното е, тук и в други теми доста се коментира че не са ни по вкуса такива средновековни истории, забрадените, конака, порядките. В същност действието се развива днес - 27 години след 1992, когато е умрял сина на Азизе. Хората карат Порше и Ауди, пишат си СМС-и. Забрадки в същност изобщо няма, освен на прислугата. Но нравите са си все същите. Страшното е, че има места по света където началните надписи на филма биха били - "Създаден по истинска история ..."
Да продължа - с транслейтъра прочетох в официалния сайт на ATV:
Азизе е погребала трима сина и две снахи. Останала е само Султан, която е дошла от нищото и иска да стане господарката на Асланбей.
Така, че Елиф може да е дъщеря на третия брат, вероятно най-малкия и любим. За това бабата я пази настрани от  всичката злоба и мръсотии в семейството и света.
Нищо не пише в сайта за Зехра, майката на Реян, така че вероятно няма да развият нейната история самостоятелно и няма да покажат кой е биологичния баща на Реян. Така би се разводнило внушението на филма, че обичта не зависи само от кръвта.

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 11:10 от dariVale

# 365
Супер рейтинг Peace

Сега гледам серията с руски превод. Когато Гьонюл се върна от къната, много точно и смело каза на бабата, че това е нейно отмъщение, а те не са кукли да ги използва... не харесвам Гьонюл, но евалла за това.

# 366
  • IT
Аааа ето ЕЛиф, по-скоро е дъщеря на другия брат, но ако спазват поне това от книгата Миран не е неин внук.
Мисля и аз че бабата е минала или с онзи или с някой друг все пак тя не кара кола  и са измъкнали Рейан.
Аз чух не аби, а ага на фрага, което означава за мен, че по тела говори някой от момчетата, шофьори или охранители

# 367
  • Пловдив
Еха истинско удоволствие да ви чете човек. Сега като го споменахте за Елиф възможно е тя наистина да стане "жертва" на това отмъщение. Азад и без друго не харесва Миран, сега ще търси начин да им върне унижението, дядото също ще иска отмъщение, може да не обича Реян, но тя носи неговата фамилия. Хазар със сигурност ще иска да я спаси, там където Азад я дърпа, дали и той не се опитва да я спаси от дядото, ако тя не иска да си тръгне, дано само не я води да я убие някъде. Честно казано аз ще чакам когато си върнат на дъртата, защото тя заслужава да страда, а Миран изобщо не го оневинявам, от където и да го погледне човек постъпи ужасно, с животно не се постъпва така. За традициите, обичайте ,порядките, за жалост в много ислямски държави жената все още я нямат за нищо, за предмет само ( което е много извратено) и тук даже Реян не я питаха иска ли- не иска ли, да се омъжи, дадоха я , омъжиха я. Да може би и бащата го направи с цел да се спаси от конака, да види друг живот, но и направиха мечешка услуга Sad.
Гюнюл до някъде я разбирам, майка й и набива в главата че тя е официалноста жена на Миран, дрън-дрън, подклажда нейните чувства, не знам наистина ли го обича, мания ли е нейното, но беше тежко да слага бижута на сватбата му с друга.
За Реян и на мен не ми се иска да е внучка на вещицата, по-добре да не се знае нищо за баща й, Хазар е чудесен баща, и дано си изпулни това което и обеща като и слагаше червения колан, че винаги ще я подкрепя и че може да разчита на него.

# 368
Би било интересно ако бащата на Гьонюл е спал с майката на Реян и двете са полусестри. Въпреки, че не бих искала по никакъв начин Реян да има кръвна връзка с вещицата Азизе.
Много интересно се получава отмъщението - Миран, който не е никакъв на бабата, отмъщава на Реян, която не е никаква на Хазар. /никакви, в смисъл нямащи кръвна връзка/

Мисля си, че Азат дърпа Реян за да я закара да я скрие някъде. След като простреля Гюл ще направи всичко възможно да изкупи вината пред чичо си.

Мноооооого искам да видя Реян застанала до Азат, който я подкрепя и й помага и Миран насреща им без никакво право гък да им каже, защото Реян не му е законна жена!!!
Той налетя на бой до убиване само на приказките на ревльото, че ще отведе Реян, а пък описаната гледка направо ще го качи на Луната от яд и ревност. Е те тогава ще гледаме ефекта на бумеранга ...

# 369
Много ми допадат вашите сценарии. И аз мисля, че Азат няма така лесно да се откаже от Рейян. Не напразно дадоха признанието му пред баща и дъщеря.
На мен пък ми хрумна, че майкъта на Миран е жива и вещицата я е заточила някъде.

# 370
Грешкате се дължат на тел. Довечера по-подробно от лаптопа

# 371
  • Пловдив
И аз силно се надявам Азад да бъде опора за Реян, да тя няма как да го заобича, но точно сега има нужда от приятел, от рамо на което да се опре, дано Азад бъде човека от когото тя има нужда.
А това Гюнюл и Реян да са сестри е интересна теория, но две сестри една срещу друга заради мъж сме го гледали, но пък може и да повторят не се знае.
Миран трябва много да се мъчи и да страда, нищо не може да го оправдае в моите очи, абсолютно нищо, подигра се като най-големия нещастник с Реян, много трябва да се потруди , че да му повярвам в "истинската" любов, защото ако я обичаше нямаше да я прати в ада Sad може да се влюбва, но все още не е толкова силна любовта му, във всеки един поглед се виждаше и омразата , а те двете колкото и да вървят ръка за ръка, или обичаш или мразиш, средно положение няма .

# 372
Има си Миран оправдание и то е най-простото на света - промит от детството мозък. Май само в колата с Реян до него, си зададе веднъж въпроса - защо трябва да причинявам на нея болка, с какво е виновна тя.
Обърнете внимание и на друго -  Азизе беше на гроба на сина си, а Миран /от фрага/ на майка си. Когато дъртата го нахъсваше говореше само за смъртта на майка му - и в приказката от 1 еп. и в разговорите им във 2-ри.
Ако Миран наистина е син на Хазар, в характера му има и естествена добрина, черната вещица се опитва точно това да смачка и го манипулира по най-тънкия и болезнен начин - чрез представата за страдащата му майка.
Разбира се Великият Отмъстител още не обича Реян, само е влюбен в нея. Той не я познава истински като човек, идеите му за синовен дълг и насадената омраза се борят с любовта. Когато от тук нататък обаче започне да я опознава /защото истинския характер на човек си личи в болката/ ще му се прииска да беше останал и изгорял в онази колиба.
Неговото наказание, вярвам ще е черната ревност която му предстои да изпита. Като гледам как бързо и стегнато се развива действието може би скоро Азизе и Миран ще разберат, че Реян не е кръвна дъщеря на врага им. Тогава ще настане времето за възмездие над Миран.  

# 373
  • Пловдив
И аз забелязах, бабата все за майката говори, ана гроба даже не погледна гроба на майката, само до този на сина стоеше Sad
Аз много ще се радвам , да видя Миран как ревнува и се тормози, дано Реян си стъпи на краката и се справи с проблема. в инстаграм режисьора и сценаристите (май) се извиняваха на Ебру ,че тепърва и предстой много да плаче Sad

# 374
  • ... да усещаш мириса на море ...
Здравейте!
Не съм гледала сериала, но ви изчетох

Реян и Миран както и да въртят бащите, нямат роднинска връзка, няма как да са брат и сестра. Те ще са двойката в сериал, тия хора не са чак толкова извратени.
Ако Миран е син на Хазар, бабата знае 100% и нарочно на него иска да отмъсти, чрез синът му. Може Хазар и майката на Миран да са били влюбени, а "бащата" да я отвлякъл, или да му е изневерявала (още нямам точна идея) и бащата да е разбрал, че Миран не е негов син и да е убил жена си, и да се е самоубил, за това и да са 2те години разлика, които споменахте по-горе. А бабата изобщо не е обичала снаха си, но чрез нея настройва яко Миран,на гроба като беше нищо не каза към женския гроб, само този на синът й. А може и да не знае ,че Миран не й е внук, да си мисли,че Хазар ги е убил (и това още не съм го измислила). Иначе майката и бащата са умрели в един и същ ден, така че или бащата ги е убил, или някой друг и е натопил Хазар, не ми се иска, накрая да излезе убиец, не мога да възприема този  човек като убиец, да остави две деца без родители.
За бащата на Реян не знаем нищо, майката е била на 17 , прекалено млада да е омъжена, но пък по онова време е било нормално нещо. Да се надяваме че следващите епизоди ще има раздвижване Simple Smile
+ 1

Прочетох, че в книгата Миран е със сини очи (като Хазар). Ако бабата знае, още по-добре за нея, ч/з "сина" на Хазар, да разбие собственото му семейство. За нея на-важното е да отмъсти за смъртта на първородния си син ...

Аз нямам надежди по отношение на Азат. Мисля че той няма да иска да спаси Рейян, а да я изгони. Тя не отговори на чуствата му, избра друг, а и след като брака е и фактически, на него не му трябва вече "опозорена". Той не е достатъчно силен, за да се изправи срещу порядките и хорското мнение.
Мисля, че в един сериал (не знам дали не беше и Съла) обясняваха на героинята, че едно момиче може да излезе от вкъщи само омъжвайки се или мъртва Angry
Моето предположение за развитието на действието е Хазар да помогне на Рейян да избяга и тя отива в Истанбул Thinking

песента с превод може да гледате тук

пп btw в книгата героите са с други фамилии: Миран Караман и  Рейян Шаноулу...

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 14:38 от tara_lezhka

Общи условия

Активация на акаунт