Hercai/Вятърничав по ATV Тема 1

• 68 943
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
От драма до драма има разлика. Мисля ,че тук напипаха пулса с това, че има тежка история, но не показват чак така извратено положението. Или на мен нещо са ми се променили възприятията : ))) Всъщност аз като има нещо тегаво и си чета в нета разни работи докато мине, може и за това да не ми прави впечатление : )))
Имат хубави диалози.
Да не забравяме ,че всяко ново нещо е добре забравено старо : ) .
Специално първи епизод беше направен като приказка. Втори - малко по-слаб, но държи заради интригата.
Мен ме вълнува как ще се държи Реян и как ще продължи живота й. Вещера Азизе не ме плаши, даже ми е жал как си е пропиляла живота.
Дали е провалила живота на Миран - никой не може да каже. Не се знае дали пък не му е направила услуга. Можеше да е някой разхайтен богаташки глезльо.
Удивяваме ревността и яростта на семейството на Джихан спрямо това на Хазар.
Но Хазар и Зехра( хммм и тук имаме имена с еднакви букви разместени)  много ми харесаха като отношения мъж-жена. Толкова топлина и разбиране има между тях. Това наистина е любов. И това е другото , което ми държи интереса към сериала - да разбера дали правилно съм ги усетила ,че той няма общо с тези неща , за които говори Азизе ( ама голям вещер е наистина JoyJoyJoy )

Повечето им сериали наистина не стават за гледане на комшиите в момента или просто искат малко разнообразие. Доста от историите ги разводниха по дргугите и тези нацелиха момента.

Наистина им беше ударна първа серия - стегнато действие, бързо развитие, малко приказно звучене, тайни и бягащи момичета, попаднали в плен на любовта - какво да иска повече човек : )))) , разбира се доза горчилка за невинните и онеправданите и успеха е вързан.

Това ,че е по книга и има ясна сюжетна линия мисля също помага. Авторката е млада и дава нов прочит на добре познати истини, които ти се иска да научиш отново и по нов начин.

Моделът на драмата е друг. Да, има отмъщение, основата пак е родови вражди, но сякаш дават заявка за друг начин на представяне.

Аз имам един лаф - всеки може да вдигне 200 км/ч, но не всеки може да удържи да кара продължително с толкова.  По това си личат истинските шофьори и дребните фукльовци Wink - Та ще видим те ще удържат ли тази скорост.

Рени , защо гледали комшиите ми беше наистина интересно да разбера. Вярно си е написаното. Те обичат вайканията  : )))) и цъкат колко е тежко и добре ,че на тях не им се е случило : ))))) ;

С превода от втора серия много се забавлявах как описваха какво е правил Миран - как гледал Рейан и как й слагал гривна на крака : )))) . Вярно ,че влюбването не може да се изиграе - не и с такова поведение.
А ако бяха видели и на люлката как се държа с нея - мале, мале Joy щяха да им опадат зъбите и на Азизе и на Гьонюл.

Не изпитвам жал към Реян - има хора с такава съдба като феникса - те трябвада станат на пепел, за да се възродят. Не тя трябва да тъгува за случващото й се, а хората , които са решили да й го причинят.

Много се надявам този огън от изгорялата къща да е точно това за нея - възраждането на феникса.

И много се надявам наистина филма да е нов прочит на тези типични турски изтъркани драми и трагедии.

За сега ми задържа вниманието. Има какво да се види.

Извинете за чаршафа - хич нямах намерение да пиша. Не знам от къде се взе това Innocent

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 19:40 от BVAR

# 511
Те нямат чужда продукция освен родна. Какво по-напред и кога да гледа техният зрител? Не искат чужду филмово изкуство да гледат или политиката им е такава...? То на родното се кандисва /омръзва/ .

# 512
Аз пък днес си блъскам главата над един Хамлетовски въпрос: Защо дъртия Насух ще гони Реян, при положение че той й избра жениха и предопредели съдбата? Simple Smile
Разбирам да беше избягала, да беше се противила, да беше имала право на глас. Извлякоха я от конюшнята, сложиха й пръстена и когато Миран се изгаври с нея не искат да живеят с избора, който са направили за нея.
Какви алтернативи имаше момичето - да избяга от натрапения жених и да я изгонят, че ги е опозорила или да се ожени за него, той да я изгони и те също да я натирят, защото ги е опозорила Simple Smile
Това, че тя се влюби и не беше против брака е съвсем отделна тема.
Реян хем направи каквото семейството й пожела от нея, хем накрая стана виновна.

# 513
  • Чужбина
Аз пък днес си блъскам главата над един Хамлетовски въпрос: ...

Защото се предполага, че тя е направила нещо грешно, за да бъде зарязана така. Те изобщо си нямат идея, че това се прави заради отмъщение.

Така мисля, че разсъждават хората в много патриархалното общество - след като те е зарезАл, значи ти нещо не си стока.

# 514
  • Пловдив
Да се включа и аз, първо много ми харесаха нещата които сте писали на дълго и на широко (пак ще допълня не помня имена, за това и не ви ги пиша, не е нищо лично).
До колкото бях чела дядкта казва на Хазар, че Реян плаща за неговите грешки, тоест са разбрали защо е изгоненана, но дали в 3 или следващите епизоди.
Относно инфото за не направение епизод, е от руски сайт, няма официално потвърждение, а онзи ден имаше снимки от зад кадър на 4 епизод, явно искат да трупат четения  на гърба на сериала. Simple Smile

# 515
[
Скрит текст:
spoiler]
Здравейте! Коментарът ми ще е дълъг, така че ако някой не обича словоизлеяния, моля просто не четете Wink

Повечето пишещи в Турция за сериалите и програмите се питат как така втора седмица подред, в съответния ден, един сериал, произведен от малка компания, с почти неизвестни актьори, “чупи” рейтингите за гледаемост и интерес. А само за първата седмица, каналът на сериала  в Ютюб се нареди сред първите 190 в цял свят по абонати.
И аз се питам същото за себе си, кое ме привлече и задържа вниманието ми. Гледала съм Съла и си мислех, че повече не бих гледала истории от този край. Природата и гледките, вече са познати, а “традиционите закони” и отношението към жените са неприемливи за мен и будят гняв, но ... признавам си интригата, която стои зад отмъщението, привлече любопитството ми.
Какво се крие зад жаждата за отмъщение на Азизе, дали тя знае истината или нарочно представя една такава история. Много “черен” образ, повече от 20 години да живееш с омраза и да отгледаш така и внука си. Ако беше човек, когато разбра, че Миран се е влюбил, трябваш да се откаже от желанието за мъст заради него, а тя му даде пръстена с  кръвта на майка му,  да му тежи като камък на шията и да го изгаря. Азизе, която в името на отмъщението е замесила почти всички живи от рода си, с изключение на Елиф.
Миран в чието сърце бушува жаждата за отмъщение и новото непознато чувство - любов, който се бори с гласовете в главата си “трябва да отмъстиш за честта на майка си” и “това момиче не ти е виновно за нищо”
Всички си имат своите собствени планове: Султан, която чака да стане господарка на Асланбей и нещастната Гьонюл, чакаща взаимност и ласка от мъжа си. Не е първият сериал, в който първи братовчеди са женени, може би го правят, с цел богатството да остане в рода. Но това дето бабата ги оженила, но не им дала да си легнат, за да не му угасне огъня, ми беше много смешно. Stuck Out Tongue Winking Eye
Шадоулу: Насух, който толкова години (според книгата Рейян е на 19) не може да прости, че първородният му син е приел да се ожени за вдовица и да гледа “чужда кръв” в дома си. (Мисля че тази тайна я знае само той, а останалите си мислят, че Зехра просто е забременяла преди брака, което също е неприемливо за тях).  Оттам и неприязънта и гнева към Рейян. Хазар, благороден и разбиращ , търпящ единственно зарди традицията да се зачита бащината дума. Зехра - тиха, добра, безпомощна и преглъщата всякакви натяквания от страна на етърва си. Джихан, който въпреки че е по-малкият брат, мечтае един  ден да стане ага на рода. Хандан, самата тя дъщеря на ага, готова да клъвне и унизи винаги, когато може Зехра, просто за удоволствие. Азат, който от детството си  обича Рейян, но няма смелост да я поиска и да застане зад нея. (Не знам дали заради тази слабохарактерност, или заради това, че актьорът последно съм го гледала в отрицателна роля, нямам много доверие, че героят ще бъде положителен). Ярен - разглезена, свикнала да получава всичко, което поиска. Много са ми смешни тези претенции - аз го видях пръв/а. Заслепена от омразата си към Рейян, подслушвайки разговора, тя запомни само че Рейян ще бъде наранена и опозорена, а не си даде сметка, че целта на отмъщението е Шадоулу... Малкото пухче Гюл Heart Eyes и нейната детска непренуденост, единствена позволявайки си, в света на възрастните, да каже какво мисли  и нейната “невъзможна любов” към Миран бей Joy.. Съдейки по снимките, публикуваното тук и от резюмето на втора серия, че с постъпката си Азат ще промени живота на Шадоулу, Гюл наистина може би умира. Сцената в болницата извади на показ човещината на всички герои, независимо до колко я имат, всички истински тъжаха. Това за мен беше най-драматичния момент Sob. Прекрасна игра на Фериде Четин (Зехра) и на Серхат Тутумлуер (Хазар).
Рейян - млада, непокорна, вярваща в чудеса, на която и е “забранено да мечтае в тази къща и да бъде свободна”. Влюбвайки се в Миран, който и обеща да и бъде опора, да бъде винаги до нея и ако падне, да я последва,  тя виждаше в негово лице човекът, който ще я избави от “затвора” и. Много равностойно партньорство м/у Ебру и Акън, много истински ми “стоят” на екрана. Ебру я гледам за първи път, а Акън, ми е интресен, защото като изключим участието му във ВВ:Кьосем, досега е играл роли на “градски” момчета, и ми е любопитно, как ще се справи с този образ от Анадола. Така са променили визията му, че изглежда като друг човек Rolling Eyes
Цитат
Знаеш ли, има един добре известен израз ... - каза той, но сърцето му изгаряше при вида на гнева  в очите на Рейян ... - "Ако беше огън, щеше да изгориш всичко". - Е, хайде, покажи на какво си способна ...
И тя явно ще покаже Open Mouth

Е, стига толкова. Обещавам повече да не коментирам толкова многословно Peace. Чакам следващата серия. Любопитно ми е кога сценаристите ще разкрият цялата истина, дали в следващите серии или ще “влачат” тайната до края? Thinking
[/spoiler] винаги,ще те следя,за да чета постовете ти-неспирай да пишеш харесва ми да чета анализи на епизодите.

# 516
  • Варна
Даре - ще видим , дали ще е виновна. Нека да покажат как са го решили. Може само в първия момента да е така, но после да разберат ,че не са прави и висчко е било план и подготвено.
Трябва да се види как ще го развият този момент. 
Но иначе както си го описала - така е - няма справедливост.

# 517
Здравейте, момичета! wavey

Влизам само да ви благодаря за удоволствието, което ми доставихте.
Поради липса на време няколко дни не съм ви чела и сега го направих накуп и с голям кеф.
Истинско удоволствие ми доставя да чета постове като последния на Тара  Hug.

Дано запазят този начин на поднасяне на историята, който от раз ни залепна за екрана.
Ще се опитам утре да бъда налиния за новата серия, а сега отивам да изгледам 2 еп. с бг буквички за разкош, преди да ме е грабнал живота отново.

Приятна вечер на всички, които наминат оттук!

# 518
  • Пловдив
Наистина е интересно как ще реагират, като се има предвид , че сега семейството е в драма и заради малката душичка. А Реян какво ще напрви когато разбере, че сестра й е в болница и не се знае дали ще оцелее Sad . Чака ни много тежка сериа. Интересно ми на мен лично Миран какво ще направи като разбере за Гюл, колко много болка причини макра и косвено при Гюл, и то на две напълно невинни душички, дали онази вещица ще е щастлива сега Sad (бабата)

# 519
Имаше една снимка от сета, на която се виждаше вещицата в двора на конака и дядката Насух насреща й, така че той(и не само) скоро ще разбере защо и се е случило това на Рейян, но няма да я приеме, защото е опетнена.
 preggo Щях да се учудя ако не е. Laughing
https://www.instagram.com/p/BvjoNSOj_Cy/

# 520
# 521
  • ... да усещаш мириса на море ...
...  мнението на една от списващите дами (Айфер Акай) в сайта на Ранини защо турската публика харесва сериала.
http://www.ranini.tv/ozel/35974/1/hercai-iki-kir-cicegi
Главната идея е, че комшиите обичат да гледат драми, даже много ги обичат и да благодарят на Господ, че техният живот не е толкова лош като този на героите, че не преживяват толкова лоши неща. Обичат да плачат и да гледат сериал с кърпичка в ръка. На думи искат да  преодолеят проблемите и да се смеят, но отново ще предпочетат мъката пред радостта. Обичат и да вземат страна, която страстно да защитават, и т.н.

https://www.instagram.com/p/BvYdJH1D17u/

# 522
...  мнението на една от списващите дами (Айфер Акай) в сайта на Ранини защо турската публика харесва сериала.
http://www.ranini.tv/ozel/35974/1/hercai-iki-kir-cicegi
Главната идея е, че комшиите обичат да гледат драми, даже много ги обичат и да благодарят на Господ, че техният живот не е толкова лош като този на героите, че не преживяват толкова лоши неща. Обичат да плачат и да гледат сериал с кърпичка в ръка. На думи искат да  преодолеят проблемите и да се смеят, но отново ще предпочетат мъката пред радостта. Обичат и да вземат страна, която страстно да защитават, и т.н.

https://www.instagram.com/p/BvYdJH1D17u/

Здравейте момичета Hug това дето обичат да гледат такива трагедии , защото се радват ,че техния живот е по-добър ( е , колко да е добър , особено на жените в тяхното общество - визирам по-изостаналата част от 70 те млн, не прогресивните 7 млн) .Това ми звучи малко като вица за синът , който казал на родителите си ,че умира от рак , те започнали да плачат и страдат и той тогава - '' Не , бе , шегувам се , гей съм "' .Така и драгия турски зрител - обича убийства , насилие , кръв , сълзи и побоища над жени и деца , за да се успокои колко е по-добре ...Anguished

# 523
Всички облечени в черно, работата не е на хубаво.

# 524
Изгоряха, ако е детенцето. Две невинни души затриха от криворазбрани отмъщения. Цената ще е скъпа...

Общи условия

Активация на акаунт