Имат хубави диалози.
Да не забравяме ,че всяко ново нещо е добре забравено старо : ) .
Специално първи епизод беше направен като приказка. Втори - малко по-слаб, но държи заради интригата.
Мен ме вълнува как ще се държи Реян и как ще продължи живота й. Вещера Азизе не ме плаши, даже ми е жал как си е пропиляла живота.
Дали е провалила живота на Миран - никой не може да каже. Не се знае дали пък не му е направила услуга. Можеше да е някой разхайтен богаташки глезльо.
Удивяваме ревността и яростта на семейството на Джихан спрямо това на Хазар.
Но Хазар и Зехра( хммм и тук имаме имена с еднакви букви разместени) много ми харесаха като отношения мъж-жена. Толкова топлина и разбиране има между тях. Това наистина е любов. И това е другото , което ми държи интереса към сериала - да разбера дали правилно съм ги усетила ,че той няма общо с тези неща , за които говори Азизе ( ама голям вещер е наистина

) Повечето им сериали наистина не стават за гледане на комшиите в момента или просто искат малко разнообразие. Доста от историите ги разводниха по дргугите и тези нацелиха момента.
Наистина им беше ударна първа серия - стегнато действие, бързо развитие, малко приказно звучене, тайни и бягащи момичета, попаднали в плен на любовта - какво да иска повече човек : )))) , разбира се доза горчилка за невинните и онеправданите и успеха е вързан.
Това ,че е по книга и има ясна сюжетна линия мисля също помага. Авторката е млада и дава нов прочит на добре познати истини, които ти се иска да научиш отново и по нов начин.
Моделът на драмата е друг. Да, има отмъщение, основата пак е родови вражди, но сякаш дават заявка за друг начин на представяне.
Аз имам един лаф - всеки може да вдигне 200 км/ч, но не всеки може да удържи да кара продължително с толкова. По това си личат истинските шофьори и дребните фукльовци
- Та ще видим те ще удържат ли тази скорост. Рени , защо гледали комшиите ми беше наистина интересно да разбера. Вярно си е написаното. Те обичат вайканията : )))) и цъкат колко е тежко и добре ,че на тях не им се е случило : ))))) ;
С превода от втора серия много се забавлявах как описваха какво е правил Миран - как гледал Рейан и как й слагал гривна на крака : )))) . Вярно ,че влюбването не може да се изиграе - не и с такова поведение.
А ако бяха видели и на люлката как се държа с нея - мале, мале
щяха да им опадат зъбите и на Азизе и на Гьонюл. Не изпитвам жал към Реян - има хора с такава съдба като феникса - те трябвада станат на пепел, за да се възродят. Не тя трябва да тъгува за случващото й се, а хората , които са решили да й го причинят.
Много се надявам този огън от изгорялата къща да е точно това за нея - възраждането на феникса.
И много се надявам наистина филма да е нов прочит на тези типични турски изтъркани драми и трагедии.
За сега ми задържа вниманието. Има какво да се види.
Извинете за чаршафа - хич нямах намерение да пиша. Не знам от къде се взе това

и нейната детска непренуденост, единствена позволявайки си, в света на възрастните, да каже какво мисли и нейната “невъзможна любов” към Миран бей
. Прекрасна игра на Фериде Четин (Зехра) и на Серхат Тутумлуер (Хазар). 

. Чакам следващата серия. Любопитно ми е кога сценаристите ще разкрият цялата истина, дали в следващите серии или ще “влачат” тайната до края? 

.
. Чака ни много тежка сериа. Интересно ми на мен лично Миран какво ще направи като разбере за Гюл, колко много болка причини макра и косвено при Гюл, и то на две напълно невинни душички, дали онази вещица ще е щастлива сега
Щях да се учудя ако не е.
това дето обичат да гледат такива трагедии , защото се радват ,че техния живот е по-добър ( е , колко да е добър , особено на жените в тяхното общество - визирам по-изостаналата част от 70 те млн, не прогресивните 7 млн) .Това ми звучи малко като вица за синът , който казал на родителите си ,че умира от рак , те започнали да плачат и страдат и той тогава - '' Не , бе , шегувам се , гей съм "' .Така и драгия турски зрител - обича убийства , насилие , кръв , сълзи и побоища над жени и деца , за да се успокои колко е по-добре ...