Hercai/Вятърничав по ATV Тема 1

• 68 963
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Озетите нали са 2 дни преди серията?

# 496
Много бързо започна да съжалява, че й е обърнал гръб!

# 497
Много бързо започна да съжалява, че й е обърнал гръб!

Скрит текст:
Фраг йок, зарибиха публиката и вече ще минават метъра с по един за седмица. Crossing Arms
Откъс от книгата.
Скрит текст:
💌...Письмо от Мирана Рейян...💌 ...Роман "Ветреный"
Перевод от группы https://vk.com/sbadizi

- Ты веришь в любовь с первого взгляда ? Пока я тебя не увидел,не поверил бы. Но после тебя все изменилось. Я изменился,моя жизнь изменилась. Вдруг смотрю- в мыслях,в голове только ты. Ты моя ночь,ты мой день. Я устал от всех ночей, на рассвете которых я не мог встретиться с тобой. Я устал от того, что тебя не было там,куда бы я не посмотрел. Мое сердце сгорело от отсутствия твоей любви.Твое имя высечено у меня на сердце, ты всегда в моих мыслях. Твоя любовь просочилась в меня. Моя любовь все твердила одно имя,"Рейян, Рейян, Рейян". И ты люби меня,красавица из всех красавиц,пусть моя душа погибнет ради тебя. Я люблю тебя,очень люблю! Знай,этот человек помешан на тебе, он без ума от тебя!
Много тъжно, жал ми е за него.
Уж нямаше да са 1към1 книгата и сериала, а дотук всичко е почти копи-пейст, дори и последните им думи от финала на епизода, но щом от екипа писаха, че сериала няма да следва книгата 100на100 се надявам да избягат от крайната драма.
В книгата четох например, че малката Гюл умира вследствие стрелбата, но ми се иска в сериала да оживее, защото е единствената глътка свеж въздух.
Скрит текст:
Отрывок с книги "Ветреный"

- Я этого никогда не забуду! - кричала она ему вслед.- И ты этого не забудешь! Я тебе не дам этого забыть!
Миран в миг стёр с лица всю боль и разочарование, ещё раз напоследок обернулся к ней.
- Знаешь, есть одно известное выражение... - сказал он, а у самого Сердце пылало при виде злости в глазах Рейян... - «Будь ты огнём, выжег бы всё». -Так что давай, покажи на что способна...”
Отдаааавна за мен няма единствени и неповторими екранни двойки, има такива, които са ми химични на екрана, и други, които просто стоят добре един до друг, и дотам.
Дано ми задържат интереса както досега, ако ли не бързо решавам въпроса със сериали към които губя  интерес, не гледам задължително и на всяка цена заради никой/я актьор/а.

Последна редакция: ср, 27 мар 2019, 21:24 от Neidjal

# 498
❥ Озет и промки к новой серии #Ветреный
🔻Брак, построенный на мести, как планировала семья Асланбей, Миран бросил Реййан на следующее утро после свадьбы. Не в силах вынести боль, Реййан сжигает хижину, в которой она провела свою первую ночь с Мираном.
Жизнь Реййан оборвётся самоубийством из-за всей прожитой боли?
Миран пойдет на могилу матери, чтобы сообщить о своей мести. Он признается матери, что его сердце не остыло. Но сможет ли Миран забыть боль, причиненную Реййан?
Неужели, Миран, услышавший о сгоревшей до тла хижине, оставит Реййан в таком состоянии?
Сможет ли Гёнуль, ожидающая несколько лет своего законного мужа, обрести с ним наконец счастье?
Закроет ли глаза жизни маленькая Гюль, которая была ранена в голову пулей из пистолета Азата?

Благодаря за публикацията. Много ме е яд като се стискат откъм фрагове и инфо. Така или иначе по две - три едноминутни видеа човек не може да усети всичко за  два часа и половина серия. Пак сядаш и с интерес гледаш открай до край. А пък глупавите озети не са нищо друго освен преразказ по картинка. Не дават храна на въображението.

# 499
  • Варна
Е, Даре - ама не броиш изтеклите кадри и от там колко много се разбра : )))
За това сега инфото е такова Wink

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 12:19 от BVAR

# 500
  • IT
Пак добре наистина, че ще имаме и епизод.

# 501
Днес в контакта е ден за творчество на феновете. По принцип не обръщам особено внимание на колажите, но този е специален:

Групата е  https://vk.com/dizimaniamiras
Автора на колажа Камилия Назарова

# 502
  • ... да усещаш мириса на море ...
Здравейте! Коментарът ми ще е дълъг, така че ако някой не обича словоизлеяния, моля просто не четете Wink

Повечето пишещи в Турция за сериалите и програмите се питат как така втора седмица подред, в съответния ден, един сериал, произведен от малка компания, с почти неизвестни актьори, “чупи” рейтингите за гледаемост и интерес. А само за първата седмица, каналът на сериала  в Ютюб се нареди сред първите 190 в цял свят по абонати.
И аз се питам същото за себе си, кое ме привлече и задържа вниманието ми. Гледала съм Съла и си мислех, че повече не бих гледала истории от този край. Природата и гледките, вече са познати, а “традиционите закони” и отношението към жените са неприемливи за мен и будят гняв, но ... признавам си интригата, която стои зад отмъщението, привлече любопитството ми.
Какво се крие зад жаждата за отмъщение на Азизе, дали тя знае истината или нарочно представя една такава история. Много “черен” образ, повече от 20 години да живееш с омраза и да отгледаш така и внука си. Ако беше човек, когато разбра, че Миран се е влюбил, трябваш да се откаже от желанието за мъст заради него, а тя му даде пръстена с  кръвта на майка му,  да му тежи като камък на шията и да го изгаря. Азизе, която в името на отмъщението е замесила почти всички живи от рода си, с изключение на Елиф.
Миран в чието сърце бушува жаждата за отмъщение и новото непознато чувство - любов, който се бори с гласовете в главата си “трябва да отмъстиш за честта на майка си” и “това момиче не ти е виновно за нищо”
Всички си имат своите собствени планове: Султан, която чака да стане господарка на Асланбей и нещастната Гьонюл, чакаща взаимност и ласка от мъжа си. Не е първият сериал, в който първи братовчеди са женени, може би го правят, с цел богатството да остане в рода. Но това дето бабата ги оженила, но не им дала да си легнат, за да не му угасне огъня, ми беше много смешно. Stuck Out Tongue Winking Eye
Шадоулу: Насух, който толкова години (според книгата Рейян е на 19) не може да прости, че първородният му син е приел да се ожени за вдовица и да гледа “чужда кръв” в дома си. (Мисля че тази тайна я знае само той, а останалите си мислят, че Зехра просто е забременяла преди брака, което също е неприемливо за тях).  Оттам и неприязънта и гнева към Рейян. Хазар, благороден и разбиращ , търпящ единственно зарди традицията да се зачита бащината дума. Зехра - тиха, добра, безпомощна и преглъщата всякакви натяквания от страна на етърва си. Джихан, който въпреки че е по-малкият брат, мечтае един  ден да стане ага на рода. Хандан, самата тя дъщеря на ага, готова да клъвне и унизи винаги, когато може Зехра, просто за удоволствие. Азат, който от детството си  обича Рейян, но няма смелост да я поиска и да застане зад нея. (Не знам дали заради тази слабохарактерност, или заради това, че актьорът последно съм го гледала в отрицателна роля, нямам много доверие, че героят ще бъде положителен). Ярен - разглезена, свикнала да получава всичко, което поиска. Много са ми смешни тези претенции - аз го видях пръв/а. Заслепена от омразата си към Рейян, подслушвайки разговора, тя запомни само че Рейян ще бъде наранена и опозорена, а не си даде сметка, че целта на отмъщението е Шадоулу... Малкото пухче Гюл Heart Eyes и нейната детска непренуденост, единствена позволявайки си, в света на възрастните, да каже какво мисли  и нейната “невъзможна любов” към Миран бей Joy.. Съдейки по снимките, публикуваното тук и от резюмето на втора серия, че с постъпката си Азат ще промени живота на Шадоулу, Гюл наистина може би умира. Сцената в болницата извади на показ човещината на всички герои, независимо до колко я имат, всички истински тъжаха. Това за мен беше най-драматичния момент Sob. Прекрасна игра на Фериде Четин (Зехра) и на Серхат Тутумлуер (Хазар).
Рейян - млада, непокорна, вярваща в чудеса, на която и е “забранено да мечтае в тази къща и да бъде свободна”. Влюбвайки се в Миран, който и обеща да и бъде опора, да бъде винаги до нея и ако падне, да я последва,  тя виждаше в негово лице човекът, който ще я избави от “затвора” и. Много равностойно партньорство м/у Ебру и Акън, много истински ми “стоят” на екрана. Ебру я гледам за първи път, а Акън, ми е интресен, защото като изключим участието му във ВВ:Кьосем, досега е играл роли на “градски” момчета, и ми е любопитно, как ще се справи с този образ от Анадола. Така са променили визията му, че изглежда като друг човек Rolling Eyes
Цитат
Знаеш ли, има един добре известен израз ... - каза той, но сърцето му изгаряше при вида на гнева  в очите на Рейян ... - "Ако беше огън, щеше да изгориш всичко". - Е, хайде, покажи на какво си способна ...
И тя явно ще покаже Open Mouth

Е, стига толкова. Обещавам повече да не коментирам толкова многословно Peace. Чакам следващата серия. Любопитно ми е кога сценаристите ще разкрият цялата истина, дали в следващите серии или ще “влачат” тайната до края? Thinking

# 503
 wavey

Намерили къде да се срещнат. Tired Tired
Скрит текст:

SET
Скрит текст:

Озер/Джихан със с-вото му.

Ето защо сме без втори фрагман. Rolling Eyes
Скрит текст:
Небольшая телекомпания Mia Yapim не справляется с возложенной на нее телеканалом ATV задачей. Съемки сериала Ветреный серьезно задерживаются, третий эпизод еще не доработан до конца, а ведь завтра уже премьера. Именно поэтому канал не смог дать второй фрагмент сериала. Кстати, завтра Ветреный выйдет без озета.
#Teammy_News
Досега всички сериали имаха по серия, две в аванс, а тези снимат серия за серия, #Crazy това е много рисково. Peace
Трябвало е да заснемат два, три епизода и тогава да започнат излъчването на сериала.

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 16:14 от Neidjal

# 504
Таралежка, браво за хубавия, дълъг и подробен анализ! Спести ми много писане Simple Smile На 100% се припокриват усещанията ми за персонажи и събития с твоите! Винаги при възможност споделяй с нас такива дълги и напоителни постове!
Прегръдка за теб!

# 505
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Привет момичета Hug
Не само че още 1ва серия не съм изгледала с превод, ами и втора. Заман йок Confused
Иначе ви чета и така съм в крак с клюките Joy.
Тара Hug абсолютно се закачам за последния ти пост Hands Clap. Пълен съвпадък с мнението ти Hands Plus1

# 506
  • Яко в Матрицата...
Привет на групата!

Резюмето на български - за тези, които не им се чете на руски Wink

“Сърцето ми не е изстинало, майко, едната му половина е все още гореща…”

Както семейство Асламбей планира, бракът, изграден с огъня на отмъщението, е намерил своя край – Миран изоставя Рейан на следващия ден. Рейан не издържа на тази болка и запалва колибата, в която изживя първата си нощ с Миран. Ще сложи ли Рейан край на пълния си с болка живот, самоубивайки се? Миран отива на гроба на майка си, за да съобщи, че е отмъстил. Миран признава, че душата му не е изстинала, но ще може ли да забрави болката, която е причинил на Рейан? Миран чува от Фърат новината, че колибата гори. Ще остави ли той в това положение Рейан, която е невинната в тази война за отмъщение? Ще може ли Гйонюл, която с години очаква нейният законен съпруг да я обикне, да постигне това щастие? Ще умре ли малката Гюл, която се намира в болницата, улучена в главата с куршум от пистолета на Азат?

Тара Heart, не знам българската публика какво я накара да се захласне по този сериал, но четох мнението на една от списващите дами (Айфер Акай) в сайта на Ранини защо турската публика харесва сериала.
http://www.ranini.tv/ozel/35974/1/hercai-iki-kir-cicegi
Главната идея е, че комшиите обичат да гледат драми, даже много ги обичат и да благодарят на Господ, че техният живот не е толкова лош като този на героите, че не преживяват толкова лоши неща. Обичат да плачат и да гледат сериал с кърпичка в ръка. На думи искат да  преодолеят проблемите и да се смеят, но отново ще предпочетат мъката пред радостта. Обичат и да вземат страна, която страстно да защитават, и т.н.

Аз лично си останах с първата серия и песента от втората. Такива сериали ме натоварват...

# 507
Да си кажа и аз защо го гледам, въпреки, че като Рени не обичам тежките драми.
1. Птичката омръзна и зацикли и няма друг интересен летен проект.
2. Все пак сме още на 2-ра серия и истинските гадости тепърва започват.
3. Харесвам физически Ебру.
4. Забавно е да се наблюдава влюбването, гледките, музиката, обичаите са екзотично цветни.
5. Все още не ми е ясно развитието на интригата. Още една -две серии и логически мислещият зрител ще може да отгатва с висока степен на успеваемост какво ще се случи след това.
Да видим дали ще изненадам още повече себе си и ще го догледам до края.
Не говори добре за бъдещето на сериала факта, че компанията която го снима е малка и не й достига ресурс /предходен пост на Neidjal с инфо за това/.  Дано да влязат в крак, защото ако започнат да изостават от графика или ще претупват или ще трябва да прескочат поне една седмица.

# 508
Компанийката явно не е очаквала такъв успех, ноооооо стига интересът да се задържи, ще влезне в час.
За мен няма значение сюжета и къде, ще се развива действието в даден сериал, важното е отначало да ме грабне даден проект и дадена екранна двойка.
В един момент ако интересът ми намалее, както писах снощи, бързо си решавам въпроса.
SET
Акън е в гръб, къде ли снимат!? newsm78
https://www.instagram.com/p/BvjhyHOgH3m/

Последна редакция: чт, 28 мар 2019, 17:30 от Neidjal

# 509
  • ... да усещаш мириса на море ...
Ренка, благодря ти за двете резюмета Hug

Аз още съм любопитна за интригата ... Sunglasses

Досега всички сериали имаха по серия, две в аванс, а тези снимат серия за серия, #Crazy това е много рисково. Peace
Трябвало е да заснемат два, три епизода и тогава да започнат излъчването на сериала.

Да-а-а, това не е хубаво. Те както имат и теч на кадри/снимки от снимачната площадка, няма и да имат нужда да монтират, зрителите сами ще си сглобят серията, преразказ по картинки ... Joy

Общи условия

Активация на акаунт