На море в Турция - тема 59

• 53 019
  • 831
  •   1
Отговори
# 165
Разбира се Петър Стойчев сигурно има много братовчеди , но дори и за юни водата рядко надвишава 23.Последните 10 - 15 г. винаги по Гергьовден ходим или в Турция или в Гърция и времето е било от буря , дъжд и вятър до августовски горещини.Единствено вярната прогноза е 3дневната , 5 дневната може и да се издъни , а 10 дневната е пожелателна.Разните му 1месечни или 3 месечните са само статистика и хич да не разчитате на тях.Ние ще сме в Сиде и По това време най - сигурен за добро време е района на Анталия . .По всички останали курорти има вероятност да уцелите и ветровито и по неподходящо за плаж и море време Sad  , района на Анталия е заобиколен отвсякъде с планини и има собствен по топъл микроклимат.Там е единственото място в Турция където съм виждал бананови градини Simple Smile  Връщаме се на 5 май и мога на лични да отговоря как се заформя сезона.
Kъде  ще  бъдете  в   Сиде и с какво  ще  пътувате.

# 166
И ние сме в Сиде от 27.04 ...във Фейсбук има страница на Сиде и сега има хора по плажа  , чи е в морето се къпеше " братовчед на Петър Стойчев"

# 167
Един октомври в Анталия си спомням в един студеничък басейн влизат двойка руснации (аз съм се излегнала на една надуваема поничка в басейна). Дамата влиза в басейна с нежелание и казва на мъжа си, че ѝ е доста студено, а той гордо заяви нещо от сорта: "Тук не е студено, аз съм се къпал в Охотско море!!" - и се гмурна в басейна.
Така че, всеки според разбиранията си. Simple Smile

# 168
  • Поморие
Преди две години на 15 октомври в Каш водата в морето беше чай. Но Каш е  по-южна точка от Анталия. В басейните естествено беше по-студена. Морето бавно се нагрява, но и по-бавно изстива.

# 169
  • Варна

Цитат на: peterky2002 link=topic=1102271.msg38487450#msg38487450 date=15
[/quote
Kъде  ще  бъдете  в   Сиде и с какво  ще  пътувате.

В ЛИРА с автобус.

# 170
  • Варна
И ние сме в Сиде от 27.04 ...във Фейсбук има страница на Сиде и сега има хора по плажа  , чи е в морето се къпеше " братовчед на Петър Стойчев"

Коя е страницата на Сиде?

# 171

Коя е страницата на Сиде?
https://www.facebook.com/Side.Antalya.Turkiye/

# 172
  • София
Здравейте,
Чета ви за сега и реших да се оплача. Миналата година от 6.06 бяхме в Сиде, а за тази година пълна издънка...заради приятели не можахме да си направим резервация за началото на юни и сега морето ни отива чак за началото на октомври. Бясна съм направо.
Хотелът беше избран, всичко точно и накрая...Абе май хотелът не ме кефи...а те цените си вървят нагоре, нямаше места в самолетите. Накрая се намериха места ама цена за 2в+2д близо 6хил лева...
Колкото и да имаме пари, някакси много идва за едната почивка.
Октомври месец живот и здраве, заради "компанията" сменихме Анталия с Бодрум, а какво ще е времето божа работа

# 173
  • ВАРНА
За мойте разбирания лятна почивка е да стъмва най-рано 20 ч.

Октомври в турските курорти се стъмва напълно в 19ч. - 15 октомври 18.30ч.  - напълно  абсурдно  за лятна почивка.

# 174
Много е неприятно да се съобразяваш с други хора. Аз мога да направя компромис заради компанията, но с два-три дни, а не с месеци. Запазвам си, а който иска да заповяда. Миналата година - 6 семейства бяхме, еми няма такава лудница и всеки недоволен от нещо, и кой виновен - организатора. Много нерви. Тази година редуцирах бройката, на недоволните казах сами да си запазят, за да не съм им виновна.

# 175
  • София
Спокойно. В началото на октомври в Кушадасъ е перфе, по-надолу е още по-перфе.

# 176
  • София
Спокойно. В началото на октомври в Кушадасъ е перфе, по-надолу е още по-перфе.

Дано, все още не мога да се настроят за море през октомври

# 177
Заради приятели и ние променихме плановете си за почивка.Бяхме си избрали за трета поредна година хотел в Сиде, но за да сме с приятели,за които ви бях молила за помощ в избора им на хотел,сега сме с резервация за септември в Папилон Белвил Белек.Дано не се разочароваме след Барута в Сиде.В руските сайтове четох, че вечер било скучно.Нямало къде да се разходиш и какво да се види.

# 178
Andi14, Папилон са много добри хотели, едва ли ще ви разочароват.

stassyjud, кой хотел резервирахте?

# 179
  • have faith and be patient ..
Търсачката на Тез тур е една от най-добрите, защото филтрира резултатите по много критерии - дати, брой пътуващи, райони, хотели, звези, тип изхранване, бюджет... Има цени.
https://www.tez-tour.com/bg/sofia/search.html?city=11870

Аз не търсих нищо конкретно, гледах офертите - майски и т. Н... Там не видях цени

Общи условия

Активация на акаунт