На море в Турция - тема 59

• 53 009
  • 831
  •   1
Отговори
# 150
Вместо да прочета нещо интересно, всеки пост напоследък е само за свинското. Има толкова други неща за разискване! На мен ми предстои почивка от 10-ти май в Камелия Фулия и се притеснявам за много неща, но не и за храната!!!

Всеки има различни критерии, от които се интересува. Едни за храна, други за плаж, трети за басейни. Не виждам лошо да се обсъжда, не е спам, по темата си е.

Който не се вълнува просто подминава и готово. Няма нужда от такива назидателни постове. Simple Smile

# 151
  • София
Струва ми се, че поне за сега, прогнозите за май месец не са много обещаващи. Миналата година от средата на май беше много топло морето и истинко лято.

Несериозни са прогнози за повече от 10-12 дни, па камо ли за след повече от месец.

# 152
  • have faith and be patient ..
Нещо не мога да се оправя със сайта на тез тур... Програми ала бала, а цени - йок.. Аз ли не знам къде да гледам?

# 153
Търсачката на Тез тур е една от най-добрите, защото филтрира резултатите по много критерии - дати, брой пътуващи, райони, хотели, звези, тип изхранване, бюджет... Има цени.
https://www.tez-tour.com/bg/sofia/search.html?city=11870

# 154
  • Sofia
    Струва ми се, че поне за сега, прогнозите за май месец не са много обещаващи. Миналата година от средата на май беше много топло морето и истинко лято.
Ааа без такива😀 миналият май времето беше прекрасно, този трябва пак да е такъв! Настроили сме се за хубаво време от 19.05., не искам дъжд и студ 😀

# 155
  • Пловдив
Не го мислете времето.Прекрасно ще е.Важна е положителната нагласа и смяната на ежедневната обстановка.Ще очакваме отзиви.

# 156
  • Sofia
Благодаря Slavei4e 😀 Надявам се всичко да е наред, живи и здрави да заминем и да изкараме добре! Нямам търпение вече 😀

# 157
  • на село
Благородно  завиждам на почивките ви през  май,  ние ще си чакаме  септември.

# 158
  • Sofia
Благородно  завиждам на почивките ви през  май,  ние ще си чакаме  септември.
Ние ще утъпкаме, после вие на готово 🤭

# 159
Здравейте. Имате ли наблюдения в края на май в Бодрум достатъчно топло ли е времето и морето става ли за къпане. Басейните подходящи ли (достагъчно топли) са за дечица на 5г?

# 160
Здравейте. Имате ли наблюдения в края на май в Бодрум достатъчно топло ли е времето и морето става ли за къпане. Басейните подходящи ли (достагъчно топли) са за дечица на 5г?

Времето е топло,но нито морето нито басейните стават за къпане,освен ако не са с подгряване, но нямам представа кои хотели предлагат такива.

# 161

Без да съм ходила лично по това време за мен за къпане категорично НЕ. Още по-малко пък за дете на 5г.
Морето ще е доста студено. То всеки си има различно мерило, но 19-20 градуса си е все студено.

# 162
Толкова подробна информация има на първа страница, а през няколко поста все някой иска мнение за температурата на водата. Ето тук: https://seatemperature.info/may/turkey-water-temperature.html Не вярвам някой да обори 5 годишна статистика и да ви увери, че водата тази година ще е 27 градуса и ще е идеална за къпане! То в Бодрум и юли по моите критерии не е ОК водата - 24-25 градуса ми е студено.

# 163
  • В.Търново
Толкова подробна информация има на първа страница, а през няколко поста все някой иска мнение за температурата на водата. Ето тук: https://seatemperature.info/may/turkey-water-temperature.html
Даже и за Алания го дават 21 гр.

# 164
  • Варна
Разбира се Петър Стойчев сигурно има много братовчеди , но дори и за юни водата рядко надвишава 23.Последните 10 - 15 г. винаги по Гергьовден ходим или в Турция или в Гърция и времето е било от буря , дъжд и вятър до августовски горещини.Единствено вярната прогноза е 3дневната , 5 дневната може и да се издъни , а 10 дневната е пожелателна.Разните му 1месечни или 3 месечните са само статистика и хич да не разчитате на тях.Ние ще сме в Сиде и По това време най - сигурен за добро време е района на Анталия . .По всички останали курорти има вероятност да уцелите и ветровито и по неподходящо за плаж и море време Sad  , района на Анталия е заобиколен отвсякъде с планини и има собствен по топъл микроклимат.Там е единственото място в Турция където съм виждал бананови градини Simple Smile  Връщаме се на 5 май и мога на лични да отговоря как се заформя сезона.

Общи условия

Активация на акаунт