На море в Турция - тема 59

• 53 004
  • 831
  •   1
Отговори
# 135
Свинско в Турция си е направо утопия. За нищо на света няма да повярвам, че в някой хотел е имало свинско. Преди няколко години се говореше, че в Папилон Зеугма са предлагали, но се оказа, че е блъф.

# 136
  • София, България
Преди години предлагаха бекон за закуска в един от хотелите, в които съм била, но сега абсурд да си спомня кой беше. Може би Барут Лара? Спомням си само, че дори не го опитах, но реших, че е заради немците в хотела.

# 137
От 2005г. почивам в Турция и не ми се е случвало да има свинско. През 2014г.бяхме във Вог Бодрум и нямаше. Според мен има толкова голямо изобилие на вкусна храна в турските хотели, че свинското не липсва!

# 138
Благодаря , Марги, ще погледна за фамилна стая!

# 139
Миналото лято/юни/ в Aurum Moon незнайно по какъв повод се появи пресен свински суджук на скара. Много добре направен, но не предизвика особен интерес. Докато не го надуши малобройната руска група и...цирка почна. Три суджука в чиния беше минимума....

# 140
  • ВАРНА
Мугла  и  Мармарис еднакви темпр. ли са май или  е доста по-студено в Мугла?

# 141
  • Русе
В Палм уингс, в Давутлар през 2015 г. имаше свинско месо, веднъж по време да престоя ни.

# 142
относно свинското - абе всеки луд с номера си. Съпруга ми яде само свинско Sad и така.

Сменете дестинацията тогава. Да ходите в Турция и да търсите само свинско - няма как да стане.
Даже и някъде да са предлагали някога някакво свинско, то ще е много много рядък случай - евентуално бекон на закуска.
Пък и при такова изобилие от телешко, агнешко и пилешко, морски дарове и всякакви риби, приготвени по всевъзможни начини.. вас да ви интересува само едно свинско... Ами вървете на Дюни Simple Smile

# 143
 Рових се и аз малко за свинското..
По заkон е забранен  търговията на свнинско месо - да се купува или продава, забранени са и свинефермите,
Така 4е мн са малко тези хотели които ще го направят..
Може да се намери в някой абсурден хотел дето е в Турска земя ама не са предлага в Турския или в Арабския пазар- %0,01 - тото

А пък да се смени дестинация 4е няма cвиснко месо - това е лудост особенно страна която е в топ 3 по кухня.. Simple Smile

EDİT:

сетих се 4е се в някои магазини на мигрос  се продава няколко вида  свиско
вносен
80 грама - 65 тл = 20-22 лв..

https://www.migros.com.tr/frosta-fiorucci-prosciutto-crudo-80-g- … A18YaAkEtEALw_wcB

Последна редакция: пн, 01 апр 2019, 11:45 от BsrnX

# 144
  • София
То и моя кум е някакъв подобно вманиачен, той пък птиче месо не яде, щото работи в авиацията и себеподобни хвъркати не ядял. Всеки си е башка луд.

# 145
Inside the Last Pork Butcher Shop in Istanbul
https://munchies.vice.com/en_us/article/nzkqvg/inside-the-last-p … -shop-in-istanbul

Since 1967, the Kozmaoğlu brothers have sold fresh pork and charcuterie from their unmarked store located across the street from a gas station in Istanbul.

Turkey is a secular country, but in recent years it has experienced a wave of conservatism under the auspices of its ruling party, The Justice and Development Party (AKP). Most pig farms and slaughterhouses have been closed down, for example. There are only two pig farms left, according to Lazari, and the number of pigs in Turkey is diminishing. In 1970, the pig population reached 18,000. By 2009, it had fallen to 1,717. "There used to be seven butcheries like this, but now there aren't enough animals," he said. "My friends switched to beef."

Ideal Salam

# 146
Един екскурзовод ми каза преди време, че в Анталия може да се намери свинско по магазините, тъй като много руснаци наемат/купуват имоти там и търсенето е голямо. Но това беше преди 3-4 години, сега може да се е променило положението.
А за храната в хотелите - аз не обичам агнешко, овче, шилешко и т.н., но в Турция е приготвено толкова добре, че нито ми мирише, нито ми е неприятно.

# 147
  • в кукувиче гнездо
В Анталия съм виждала свинско в магазините. Но не би ми хрумнало да търся хотел, който го предлага. Кухнята им е разнообразна и уникално вкусна и без снимка.

# 148
Вместо да прочета нещо интересно, всеки пост напоследък е само за свинското. Има толкова други неща за разискване! На мен ми предстои почивка от 10-ти май в Камелия Фулия и се притеснявам за много неща, но не и за храната!!!

# 149
Струва ми се, че поне за сега, прогнозите за май месец не са много обещаващи. Миналата година от средата на май беше много топло морето и истинко лято.

Общи условия

Активация на акаунт