На море в Турция - тема 59

• 52 767
  • 831
  •   1
Отговори
# 735
  • Sofia
Не мога да им разбера политиката на тези агенции и това е.Всеки си прави каквото иска.Да не говорим какви разлики има за един и същи хотел еднакви дати и транспорт.И то не със 20-50 лв а доста повече.
Така е, не знам как точно формират цените, но разликите не са малки понякога. От сайта на Емералд видях, че има разлика в цената на самолетното гориво (изчислено е на база 600$ за тон в двете посоки, при Тез тур в едната посока е 600$, в другата 700$.) Може от това да идва разликата. Двете агенции ползват и различни авиокомпании.
Това е от сайта на Емералд:
Скрит текст:
Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – София – 600 долара на тон, Анталия – 600 долара на тон. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1-Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка София – Анталия, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Анталия - София.

# 736
Нали 20 дни преди полета трябва да се внесе цялата сума за почивката.Тогава сигурно казват. Може ли да няма никаква такса?И ако има в границите на каква сума е?
Да, може и да няма никакво доплащане Simple Smile Досега само веднъж ни се е случвало да доплащаме. Ние вече платихме за м. Май, без нищо допълнително.

И ние нямаме нищо допълнително, също сме с Тез Тур Simple Smile

# 737
  • Пловдив
  Може да зависи от месеца на почивката?Тези които са пътували предни години с Емералд плаща ли са?

# 738
  Може да зависи от месеца на почивката?Тези които са пътували предни години с Емералд плаща ли са?

Не!

# 739
Мисля, че таксата гориво се изчислява за конкретен полет, съответно се начислява на всички пътници, без значение към коя агенция са.

Ние 2016г с Емералд нямахме горивна такса, следващите две години с Тез тур и Аква тур платихме, нямам точен спомен, но беше към 20 и няколко евро общо за 3-ма.

# 740
Толкова много мнения изчетох,че съвсем се ошашавих!Живот и здраве на 17.05.2019 тръгваме за своята първа почивка в Кушадасъ , х.л Батихан.Измъчена и напълно заслужена за нас почивка,дано имаме късмет и да не се разочароваме,че така както чета,вече незная какво да очаквам, но все пак благодарение на всички вас понаучих най-важните неща.Да си пожелаем весело и безпроблемно летуване!

# 741
  • София
Ще се разочароваш, бъди сигурен. На 25.05., когато събираш чемаданите за обратно. Това е единственото разочарование. Може би морето ще е студено все още, Емо Чолаков напусна и положението е неспасяемо, времето прави каквото си иска.

# 742
Малко първоначални отзиви за Камелия, Сиде и пътя до там.

Тръгнахме от София в 15.30 с идеята да хапнем в Одрин и да пътуваме през ноща, заради бебето. Ние с мъжа ми, редовно излизащи в Европа с кола, мой личен рекорд за пътуване на един път до Прага, а негов каране до Аликанте, уверени в себе си и със свити души за детето тръгваме. До границата супер, на гранцата 2 коли преди нас (към 18 часа), вечеря в Одрин - супер, впечатляващ Истанбул и минаване със 100-120 в 23 часа, малко след това перфектно, оптимизъм, спящо бебе и плажни мечти. И после кошмар. Прекрасен, широк път и постоянни ограничения. Свят ми се зави от 90-70-50. Ако има някое място за 500 м. със 110, на него има пешеходна пътека. Толкова тегав, бавен и бавно минаващ път сме нямали. Неадекватни ограничения с километри и тамън си викам 100 км. по-близо, погледна - то не сме минали и 15 км. Ко-шмар! Намираме хотела в 8 часа сутринта, настаняваме се в 14.00.

Стаята не е много широка, чиста, мебелите и мокетът не са захабени, кърпите супер, чисто, без много лукс. Минибарът е безплатен, но за съжаление без вино. Храната е разнообразна, на много места. В основните ресторанти изборът не е толкова голям, колкото може да се очаква, но определено има с какво да се наядеш. Алкохолът и кафето даже надминаха очакванията ми за тази цена.
Много басейни, прекрасен плаж, места се намират без много зор, въпреки че хотелът е пълен.
Времето. Сравнително хубаво. Малко облаци и вятър, но и парещо слънце. Морето и басейните пълни, децата на нашите приятели не излязоха цял ден. Аз принципно не влизам, но не ми се видя смразяващо студена (много съм зиморничава), както очаквах и мисля следващите дни да вляза с малкия. Много се бях стреснала от форумските прогнози, но е по-благоприятно за камили, от колкото за бели мечки.
За сега това е от мен. Като се върнем, ще разказвам още, а ако има някакви въпроси съм насреща.

# 743
Oh! Carol в лобито правят чудесно експресо и турско кафе, в сладкарницата също.

# 744
Oh! Carol в лобито правят чудесно експресо и турско кафе, в сладкарницата също.

И много красиви сладкиши 😆

# 745
  • Sofia
Скрит текст:
Малко първоначални отзиви за Камелия, Сиде и пътя до там.

Тръгнахме от София в 15.30 с идеята да хапнем в Одрин и да пътуваме през ноща, заради бебето. Ние с мъжа ми, редовно излизащи в Европа с кола, мой личен рекорд за пътуване на един път до Прага, а негов каране до Аликанте, уверени в себе си и със свити души за детето тръгваме. До границата супер, на гранцата 2 коли преди нас (към 18 часа), вечеря в Одрин - супер, впечатляващ Истанбул и минаване със 100-120 в 23 часа, малко след това перфектно, оптимизъм, спящо бебе и плажни мечти. И после кошмар. Прекрасен, широк път и постоянни ограничения. Свят ми се зави от 90-70-50. Ако има някое място за 500 м. със 110, на него има пешеходна пътека. Толкова тегав, бавен и бавно минаващ път сме нямали. Неадекватни ограничения с километри и тамън си викам 100 км. по-близо, погледна - то не сме минали и 15 км. Ко-шмар! Намираме хотела в 8 часа сутринта, настаняваме се в 14.00.

Стаята не е много широка, чиста, мебелите и мокетът не са захабени, кърпите супер, чисто, без много лукс. Минибарът е безплатен, но за съжаление без вино. Храната е разнообразна, на много места. В основните ресторанти изборът не е толкова голям, колкото може да се очаква, но определено има с какво да се наядеш. Алкохолът и кафето даже надминаха очакванията ми за тази цена.
Много басейни, прекрасен плаж, места се намират без много зор, въпреки че хотелът е пълен.
Времето. Сравнително хубаво. Малко облаци и вятър, но и парещо слънце. Морето и басейните пълни, децата на нашите приятели не излязоха цял ден. Аз принципно не влизам, но не ми се видя смразяващо студена (много съм зиморничава), както очаквах и мисля следващите дни да вляза с малкия. Много се бях стреснала от форумските прогнози, но е по-благоприятно за камили, от колкото за бели мечки.
За сега това е от мен. Като се върнем, ще разказвам още, а ако има някакви въпроси съм насреща.

Прекрасна почивка, много слънчево време и незабравими преживявания Ви желая! Имам 150 хил. въпроса за хотела, плажа и безчет други неща, но няма да ставам нахална Simple Smile Ще очаквам с нетърпение да разкажете като се върнете! И страхотно да си изкарате!

# 746
Толкова много мнения изчетох,че съвсем се ошашавих!Живот и здраве на 17.05.2019 тръгваме за своята първа почивка в Кушадасъ , х.л Батихан.Измъчена и напълно заслужена за нас почивка,дано имаме късмет и да не се разочароваме,че така както чета,вече незная какво да очаквам, но все пак благодарение на всички вас понаучих най-важните неща.Да си пожелаем весело и безпроблемно летуване!
Преди 3 години почивахме в този хотел, ако имате някакви въпроси питайте? Дано имате късмет с времето!

# 747
Iseto, питай спокойно, ще се радвам да съм полезна Hug

# 748
  • Sofia
Много Ви благодаря за отзивчивостта 😀 Няма да Ви тормозя сега... Само набързо, как е интернета в хотела и на плажа? Страхотна почивка Ви желая 😀

# 749
Много Ви благодаря за отзивчивостта 😀 Няма да Ви тормозя сега... Само набързо, как е интернета в хотела и на плажа? Страхотна почивка Ви желая 😀

Мерсо Blush Интернетът е бърз до толкова, че може да се гледа телевизия без проблем. От време на време, като не го ползваш прекъсва (например като си извадя телефона от джоба, му трябват няколко секунди да се свърже пак). На плажа е по-трудно откриваем, но става.

Общи условия

Активация на акаунт