На море в Турция - тема 59

• 52 767
  • 831
  •   1
Отговори
# 720
  • софия
И бусчетата от/до Лутън-Лондон, и автобусите от/до Бове-Париж не тръгват ако някой избере да не си сложи колан. Шофьорите са доста серт. Междуградски транспорт. Това ad hoc.

Уинтър, не ми се налага да се интересувам от условия за пътуване с автобус. Нямам интерес към подобна услуга 🙂 Обсъжданите условия на пътуване бяха на друга фирма.

Последна редакция: ср, 01 май 2019, 19:15 от zvаnchе

# 721
Хайде де, колко са струва един стек вода и колко струва да се мине да се каже че задължително се слагат коланите. Второто е безплатно. Не се научиха че това не е изгъзица, а струва човешки животи. И ние единствен и последен път пътувахме с автобус до Гърция, 12 часа до Халкидики, като на връщане рейса се развали на Долна Диканя... 4-5 часа закъснение пък как се оправдава?
Който иска да си сложи колан го прави и без да му кажат(пътувала съм доста и никой турист не ползва колан),а и това се съобщава още при тръгване -екскурзовода се представя,представя шофьорите,дава пълна информация и за автобуса (подлакътници,колани и т.н),съобщава и програмата.

Ами според мен не трябва да е право на избор, а задължително, да се следи дали всички пътници са с колани. Защото най-малкото агенцията ще се разтърбява и фирмата по всички новини ако нещо недай боже стане. За мен е в пъти по безсмислено в самолета да стоя с колан, отколкото в автобуса, ама там като соколи следят стюардесите дали си с колан, защо да не може в автобуса.

Пс. Сори за офтопика
Може и да трябва да е задължително,но не е.Който иска колан да си го слага.Всеки сам си решава,след като го няма като правило.

# 722
  • софия
Е как да го няма като правило? Не просто е правило, а е задължително по закон. Има и глоба за пътници, които се возят без колан в публичния транспорт.
Поправка: става задължително от юни - https://nova.bg/news/view/2018/09/14/226701/парламентът-реши-коланите-в-автобусите-задължителни

# 723
  • Берлин
Мисля,че фокусът на темата се измести. Разказаното от Мари приех като съчинение по преживяно и ми хареса. И аз живея в чужбина и много се ядосвам на проявления на нашенски манталитет, особено в посока сигурност, безопасност, чистота. Коланите в автобусите са задължителни по закон (така чета в нета). А мненията за или против колана и личните избори -не ми се коментира, защото ще наруша правилата на форума за коментари не по темата,а за списващите в нея.
Мари, съжалявам,че остана неразбрана. За мен беше удоволствие да те чета

# 724
Е как да го няма като правило? Не просто е правило, а е задължително по закон. Има и глоба за пътници, които се возят без колан в публичния транспорт.
Поправка: става задължително от юни - https://nova.bg/news/view/2018/09/14/226701/парламентът-реши-коланите-в-автобусите-задължителни
Да,ще стане задължително,но до този момент не е.

# 725
Не съм запозната с изискванията за коланите, но мисля, че не са задължителни.

Ако бяха и шофьорите отнасят санкции, то ще бъдат стрикнти в следенето дали се слагат.
А наистина хората, които държат на безопасността си и слагат колани не се интересуват дали е задължително по закон и не чакат някой да ги прикани да го направят.

# 726
  • Русе
Да допълня, че представителя на туристическата агенция дори не е и екскурзовод, а се води водач на групата.
При първото ни пътуване до Турция, което беше с Ориент 99 при влизане в Турция ни почерпиха с локум, а сутринта ни черпиха с кафе. После сме пътували пак с тях и нито локум, нито кафе Grinning Когато пътувахме с Турс клуб с локум ни черпиха. Нашето семейство също се дразним на ядящите в автобуса. Както писа Славейче, можеш да ядеш на почивките, които за мен, като непушач са прекалено често Grinning
На мен също ми хареса разказа на Мари.

# 727
  • Пловдив
Кога агенцията обявява колко са горивните такси за самолета?И на каква стойност са?

# 728
  • Sofia
Кога агенцията обявява колко са горивните такси за самолета?И на каква стойност са?
Slavei4e, ако има промяна, същата трябва да се обяви до 20 дни преди пътуването и да се заплати до 10 дни преди датата на полета. Прилагам и текста от сайта на ТО

Скрит текст:
УТОЧНЕНИЕ: Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 600 долара на тон; Анталия: 700 долара на тон. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени.
Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 20 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 10 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

# 729
  • Пловдив
Нали 20 дни преди полета трябва да се внесе цялата сума за почивката.Тогава сигурно казват. Може ли да няма никаква такса?И ако има в границите на каква сума е?

# 730
  • Sofia
Нали 20 дни преди полета трябва да се внесе цялата сума за почивката.Тогава сигурно казват. Може ли да няма никаква такса?И ако има в границите на каква сума е?
Да, може и да няма никакво доплащане Simple Smile Досега само веднъж ни се е случвало да доплащаме. Ние вече платихме за м. Май, без нищо допълнително.

# 731
  • русе
Да, може и да няма никакво доплащане Simple Smile Досега само веднъж ни се е случвало да доплащаме. Ние вече платихме за м. Май, без нищо допълнително.

С коя ТА сте, както вече писах ние си я платихме таксата гориво

# 732
  • Sofia
С коя ТА сте, както вече писах ние си я платихме таксата гориво
Тез тур.

# 733
  • русе
Възможно ли е една ТА да събира такса гориво, а друга не.....?

# 734
  • Пловдив
Не мога да им разбера политиката на тези агенции и това е.Всеки си прави каквото иска.Да не говорим какви разлики има за един и същи хотел еднакви дати и транспорт.И то не със 20-50 лв а доста повече.

Общи условия

Активация на акаунт