На море в Турция - тема 59

• 52 938
  • 831
  •   1
Отговори
# 90
Nedinka, мисля, че във всеки договор има стандартни клаузи, че ако не се набере необходимият брой туристи, туроператорът има право да отмени пътуването без да дължи обезщетение на клиента.
Мисля, че срокът е не по-късно от 20 дни преди пътуването.
В този случай предлагат алтернативни варианти, както е писала потребителката, но не е необходимо  да бъдат по-добри от първоначалната резервация като вид компенсация.

# 91
  • София
Леле тъпо много за отменянето. Ние сме за 05.06 и още като резервирахме казаха че са останали само 19 места в самолета. Надявам се да няма отмяна, все пак звучеше пълен самолета

# 92
Странна "политика" имат туристическите агенции.
Някои от тях са толкова незаинтересовани и сигурни в "клиентите" си, че дори не си правят елементарен труд да водят нормална (не казвам професионална) комуникация дори.
От известно време ги следя, с някои и комуникирам и с много малко изключения, положението е по-зле от трагично.
Не следих офертите за тази година, отвори ми се възможност да почивам и реших да проверя, дали имам "шансове" да намеря нещо, без дори и да съм особено взискателна. Както казах на една приятелка, човек и да иска да си похарчи парите, с отношението си успяват да го иткажат и да не му ги вземат.

# 93
Леле тъпо много за отменянето. Ние сме за 05.06 и още като резервирахме казаха че са останали само 19 места в самолета. Надявам се да няма отмяна, все пак звучеше пълен самолета

Ние миналата година пътувахме по същото време, беше пълен самолета.
Дори като резервирах през февруари от няколко места ми казваха, че вече са им пълни самолетите.

# 94
  • Пловдив
Вие с коя агенция ще пътувате и кога резервирахте и ви казаха ,че има само 19 места?Това се случва и със автобусни програми.Преди няколко години едно семейство беше им се случило същото през целият път хората се ядосваха ,че са им го казали от агенцията 2 дни преди тръгване и се наложило да сменят хотела и датата.

# 95
  • София
Оо това беше преди месец, те го казаха с цел да казваме дали ще резервираме, че местата се запълват бързо. С Емералд резервирахме

# 96
  • Sofia
Мога да удължа с 2 дни, оправихме проблема с отпуските, има места и в хотела и в самолета, цената за тези 2 дни е 288 евро на стая (2 ма възрастни, без деца). Хотелът изобщо не е претенциозен, вярно, че дните стават 12, но цената за тези 2 дни ми идва в повече!

# 97
Здравейте! Тази година плануваме първа почивка в Турция в началото на септември и ви моля за вашата помощ. Като за начало трябва да избера кой курорт да бъде Smile Интересува ме къде от масовите дестинации има сравнително добра пясъчна ивица и най-вече морето да е сравнително плитко, че имам малък страх от влизания надълбоко, тъй като два пъти съм се давила.

# 98
Nedinka, мисля, че във всеки договор има стандартни клаузи, че ако не се набере необходимият брой туристи, туроператорът има право да отмени пътуването без да дължи обезщетение на клиента.

Жалко, ако е така. Все пак става въпрос за нещо, което струва не малко пари - 288 евро в повече ми се струва много. Малко ми се струва, че е като извиване на ръце. Демек, принуждават да дадеш още пари. Съфорумке, съчувствам ти, направо се ядосах, като прочетох.

# 99
  • Sofia
А аз как се ядосах... , но не съм съвсем права! Да, образуваха ми нерви, направо се побърках, но никой не ме кара насила, мога да стоя по-малко дни и да ми върнат разликата. Но трябва да им призная, че разликата на ден на стая м/у 10 и 12 нощувки няма и 3 лева. Това ме навежда на мисълта, че са се постарали да запазят ноемврийските цени, няма как да очаквам тези два дни да са без пари! В момента цената на хотела за 10 дни е по-висока, отколкото излиза при нас за 12 дни. Мисля, че не мога да роптая против агенцията! Да, много е неприятно, но и аз реагирах доста първосигнално Simple Smile

# 100
Здравейте! Някой от вас пътувал ли е с Албена холидейз и ако може да даде мнение? Благодаря!

# 101
  • София
Здравейте! Някой от вас пътувал ли е с Албена холидейз и ако може да даде мнение? Благодаря!
Аз само с тях пътувам, точни, коректни.

# 102
  • Стара Загора
Здравейте, ние сме пътували с тях 3 години.Предните 2 години беше добре. Миналата бяхме за Алания от 24.08.2018. Не се бяха събрали достатъчно хора за нашата дата  и ни бяха прехвърлили към Ориент 99. Ние сме от Ст.Загора, бяха ни организирали такси от СЗ до Димитровград, от където да ни вземе автобусът на Ориент. Всичко беше точно на отиване. На връщане никой не се беше обадил на таксито да ни вземе от Димитровград. Звъних на Албена(собственичката), за да питам как ще се приберем до СЗ. Тя не си вдигна телефона! Добре, че таксиметровитя щофьор излезе човек!!! Лично аз му се обадих, никой от агенцията не му беше казал да идва да ни вземе! Та човекът ни прибра!!! От Албена нито извинение, нито нищо!!!

# 103
Здравейте. Планираме в края на май да отидем на море в Турция. За пръв път ще ходим на море в Турция и се спряхме на Бодрум като дестинация. Ще пътуваме със собствен транспорт с дете на почти 5г.Мислим да си направим резервацията през Емералд и се спряхме на хотел Bodrum Park Resort HV/5* Ultra All Inclusive. Ще направим една нощувка в района на Ямбол и от там мислим да отпътуваме към Турция. Ще съм благодарна ако някой има отзиви за хотела и актуална информация за фериботни и пътни такси, а също и колко часа и км е пътя от границата (като влезем в Турция-мисля, че през КПП Лесово) до Бодрум. Благодаря!

# 104
Ямбол-Бодрум са близо 900 км. Кажи-речи София-Варна х 2 наведнъж. Уморително и изтощително.

Общи условия

Активация на акаунт