На море в Турция - тема 59

• 52 936
  • 831
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, видях че този април се открива реновираният Мардан Палас . 

Ще има и гост-изпълнител Лара Фабиан в началото на май и ме интересува дали според Вас, хотелът ще е готов за посрещане на гости тогава.

Имам повод и ако мога да съчетая и хубава музика/любим изпълнител/ на това чудесно място,/от снимките което виждам/ , топло и слънчево време ще е страхотно .

Също ме вълнува и как стои въпросът с дрескод-а в такъв ранг хотел?

Благодаря предварително!!

# 256
  • София
Здравейте,Verso Travel,читави ли са,някой да е пътувал с тях,ще контактуваме само по имейли,досега не сме пътували с тях.Моля за мнения.Благодаря!

Миналото лято пътувахме с тях ,по скоро чрез тях . Бяхме с автобус на фирма diamond travel ,екскурзовода беше от фирма турс клуб . В автобуса бяхме двама от Версо травел . Ужасна организация . На отиване разбрахме часа на тръгване след 10 обаждания до фирмата ,в деня на тръгване все още нямахме никаква яснота . А на тръгване изобщо никой не ни извести приблизително в колко ще е тръгването . Звъняхме на Версо и отговора от тях беше "нямаме връзка с шофьорите" .
Аз не бих повторила с тях вече .

# 257
  • Варна
Обмислям вариант да тръгнем рано сутринта и да нощуваме в Истанбул. На ясно съм, че за един ден нищо няма да видим, но все пак идеи? Колата къде можем да я оставим в коя част ма Истанбул е по-добре да отседнем? Изобщо добър вариант ли е?

По добре сложете 2 нощувки в Истанбул за да стане нещо Simple Smile

# 258
  • Варна
Здравейте, през месец юни ни престой почивка до Сиде, маршрута които сме избрали е София-Tекирдаг-Бандърма-Сиде, моля ако някой е пътувал с ферибота Tекирдаг-Бандърма да сподели мнение. Интересува ме през колко време е ферибота, цена и време.

това  с ферибота Tекирдаг-Бандърма  е голяма глупост
много пари , много време , много нарядко , а и какъв е смисъла

# 259
  • Варна
Обмислям вариант да тръгнем рано сутринта и да нощуваме в Истанбул. На ясно съм, че за един ден нищо няма да видим, но все пак идеи? Колата къде можем да я оставим в коя част ма Истанбул е по-добре да отседнем? Изобщо добър вариант ли е?

По добре сложете 2 нощувки в Истанбул за да стане нещо Simple Smile

И две не стигат. 😁

Аз бих отседнала в централната част на града. Има много забележителности на кратко разстояние, но ще е малко по-скъпо.

# 260
  • Варна
По-добре оставете нощуването в Истанбул за прибирането към България и увеличете нощувките с още 1 на 2. Ние сме го правили този номер и беше добре. Ако се прибирате от Сиде, то до Истанбул са около 9-10 часа, т.е. ако пръгнете сутринта в 7-8 часа, ще бъдете в Истанбул привечер и ще можете да обикаляте вечерта. Ако сложите и още един ден ще обиколите доста, а и ще можете да се изнесете от Истанбул около обяд на по-следващия ден, пътя до България е кратък от Истанбул.
За отиването, по-добре помислете дали си струва да нощувате някъде по пътя. Пътуването до Сиде е около 14-15 часа според стила на каране. Отделно не е много добра идея да се тръгва рано сутрин, най-малкото защото ще попаднете в трафика в Истанбул около обяд. За ферибот няма смисъл, много време отнема, а и не ви е много по път за Сиде. По-добре да тръгнете вечерта, ще минете през Истанбул около полунощ, тогава няма задръствания и се минава спокойно с 120км/ч. В Сиде ще сте преди или около обяд на следващия ден, зависи колко ще почивате по пътя и колко ще спирате. И не се притеснявайте от пътя, в Турция има много добре уредени цели зони за почивка покрай главните пътища, голяма част от тях работят денонощно, има къде да се спре за кафе или за хапване по всяко време. А ако много ви се доспи можете да се паркирате и за дрямка, удобно е.
П.П. Отделно имайте предвид и минаването на границата, ако планирате да минете през час пик, може да отидат около 2-3 часа. Обикновено след 20-21 часа е спокойно до към сутринта към 7-8 часа. През деня се случва да се чака, особено ако нацелите и автобуси, който отнемат много време за проверка всеки.

Последна редакция: пн, 08 апр 2019, 11:47 от MariaNova

# 261
  • Велико Търново
Vikonetka,мерси!

# 262
Здравейте, видях че този април се открива реновираният Мардан Палас . 

Ще има и гост-изпълнител Лара Фабиан в началото на май и ме интересува дали според Вас, хотелът ще е готов за посрещане на гости тогава.

Имам повод и ако мога да съчетая и хубава музика/любим изпълнител/ на това чудесно място,/от снимките което виждам/ , топло и слънчево време ще е страхотно .

Също ме вълнува и как стои въпросът с дрескод-а в такъв ранг хотел?

Благодаря предварително!!

Това един от въпросите тип "едва ли знаете, но аз все пак да питам, че имам нужда от още малко доубеждаване" . Мога само да ти кажа, че новия собственик вероятно има много сериозни планове за поне десет години и едва ли ще се излага точно с откриването, което със сигурност ще привлече доста внимание.

Иначе по принцип съм предубеден към разточителния лукс, защото неизбежно идва с елементи на кич, но точно този хотел много ни пасна преди време и е един от малкото, за които съм се замислял да посетя отново, въпреки че твърдо съм си казал да не стъпвам втори път в един и същи хотел в Турция, а ако съвсем се изчерпат по-скоро ще спра да ходя там, защото това го приемам като голяма част от емоцията, не храната или други неща, които не ме впечатляват толкова...

Също много обичам откриванията дори и в повторен вид, които обикновено са свързани с по-специално отношение и емоция различни от тези през следващите сезони и дори и нещо да не е съвсем готово едва ли това ще е има кой знае какво значение на фона на всичко останало, така че аз лично бих се възползвал от ситуацията предвид нещата които търсиш.

# 263
Някой ползвал ли е чартърни полети? Т.е. към една оргазнизирана група вече, ако са останали места да си купиш ?

# 264
Аз исках, обаче ми казаха цена на човек около 370лв. за двупосочен Варна до Анталия и се отказах. Питах Tez tour наскоро. Полетите им и в двете посоки са само в неделя. И има да им треперя дали ще напълнят самолета, да не ми кажат в последния момент "sorry" ...

# 265
Тез тур имат полети от София освен в неделя и в сряда и в петък.

# 266
Доколкото знам към 400лв е чартъра, така че нормална цена са ви дали от Тез тур

# 267
Аз не казвам, че не е нормална, а че не ме устройва.Simple Smile С редовни линии (макар и с 1 прекачване) излиза също толкова и няма да се притеснявам да не отменят полета. Но като цяло не ми е ok да дам 800лв за път за двама души, та се спрях на по-икономичен вариант.

# 268
Само да спомена, че Turkish Airlines е топ авиокомпания по отношение на обслужване, кетъринг, in-flight entertainment, мрежа и т.н. и ако трябва да избера една единствена най-добра авиокомпания като цяло, то ще е именно тази, това от опита ми с всички големи авиокомпании, както и много екзотични от други краища на света.

Докато Bulgaria Air е собственост на варненската групировка ТИМ и е компания, която рие дъното от години по всички възможни показатели и се поддържа с непазарни методи по мутренска линия.

Това, разбира се, по никакъв начин не трябва да ви влияе на избора, просто казвам за огромната разлика в качеството между двете компании, и това че освен ако не държите много на директния полет, то няма други причини да се съобразявате с графиците на чартърите.

Аз лично трудно бих избрал чартъра при подобни цени, при положение, че двата полета София-Истанбул-Анталия са много приятни и прекачванията в Истанбул са много гладки, има достатъчно гъвкаво разписание, а новото летище си е направо бонус атракция по пътя, даже нямам търпение да го разгледам след няколко седмици.

# 269
Тез тур гледам, че оперират с PEGASUS AIRLINES , а с Турците гледах полет. София-Истанбул-Анталия - 1200 лв за двама отиване и връщане.

Общи условия

Активация на акаунт