На море в Турция - тема 59

• 52 866
  • 831
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Някой дали е почивал в областта на Анталия/Лара/ средата на октомври? Дали времето ще става за плаж🤔?

# 436
  • Sofia
Ех този Кемер, все го избягвам заради пусти плаж... Хем да е зелено, хем и пясък да има, и дъно трябва - да не замине козинката... е няма угодия Heart Eyes Благодаря Esstela 😀

# 437
  • Sofia
Здравейте! Някой дали е почивал в областта на Анталия/Лара/ средата на октомври? Дали времето ще става за плаж🤔?
Определено става за плаж Simple Smile Мин.година на 30.09 се върнахме от Анталия, нямахме лош ден, а водата беше просто прекрасна! За сравнение в София беше голям студ! Единственият недостатък според мен е по-късия ден, всичко останало беше супер 😀

# 438
  • София
Най-накрая снощи приключих напълно с резервациите за това лято за море в Турция Simple Smile
Не си спомням друга година да съм се бавил чак до април, но този път изчакването се наложи заради последния хотел newsm78.
И така накрая се показа следната ни лятна картинка.
8 дни в Суено Белек, 2 дни в The Land Of Legends  и тъй като за съжаление самолетните билети до Анталия и обратно ги  закупихме още през ноември останаха само два дни за черешката на тортата- новия обновен Титаник Мардан Палас Simple Smile
Пожелавам на всички само слънчево време през настъпващото лято, само положителни емоции в любимите ни турски курорти и да не забравяме да споделяме тук отзивите си за посетените хотели, за да бъдем полезни на другите, които ще пътуват след нас.

# 439
  • Бургас
Мaрги, ето такъв отговор очаквах! Браво, сърдечно благодаря!

# 440
  • Sofia, Bulgaria
Да питам пътуващите с автомобил.
Използвате ли прибирането от почивка с възможност да напазарувате?
И къде? - за тези, които пътуват до Анталия.

Здравей ние обикновено пазаруваме от тук на връщане:

https://www.google.com/maps/@38.7919042,30.4554845,16.57z

Ако тръгнете по обед от Анталия ще сте там около 19:30-20:00

# 441
По стечения на обстоятелствата (прищевки на едни приятели да си удължават почивката, за което аз им намерих по-добро решение) разбрах, че в DirectBooking.ro се е появил един надпис под някои оферти, че цените са валидни за България, така че ако някой много го е закъсал с правенето на резервации по никое време, може да провери пак каква е ситуацията, евентуално утре, когато има кой да ви отговори.

Един пример за "Hotel Kamelya Holiday Village", както те го наричат, защото го имат и под други имена и там тези оферти няма да ви излязат.

https://www.directbooking.ro/booking-configuration.aspx?idc=5776070902

Пак да повторя този сайт е надежден и съм го използвал много пъти за резервации в Турция, но напоследък отговаряха, че цените им са само за румънци. Освен това там всяка една стая в даден хотел е от различен доставчик, което е видно и от различните им имена, така че при всички положения си искайте потвърждение от съпорта им ако си харесате нещо. Иначе това е място, където често могат да се намерят останали стаи на прилични цени за някой друг хотел. Нищо на никого не обещавам и нямам време да проверявам къде го има този надпис и къде го няма и доколко това въобще е критерий за нещо, освен това сайтът им е тромав и бъгав.

Аз редовно съм заглеждала този сайт, даже и за хотели в България, преди години казваха че може да се резервира и от български граждани, сега - не. Това което си постнал е добре. Даже на нас от Букурещ ни е по-близо пътуването. Но не знам как стои въпроса с трансфера летище-хотел-летище. За хотела ваучер ще пратят, но за този трансфер знаеш ли как е? Дали някой чака с табелка с имената?

# 442
  • Варна
Да питам пътуващите с автомобил.
Използвате ли прибирането от почивка с възможност да напазарувате?
И къде? - за тези, които пътуват до Анталия.
Здравей ние обикновено пазаруваме от тук на връщане:
https://www.google.com/maps/@38.7919042,30.4554845,16.57z
Ако тръгнете по обед от Анталия ще сте там около 19:30-20:00
Мястото е добро, но е малко скъпо. Има голям избор на дрехи, домашни потреби, текстил и т.н., но цените са си малко въз височки спремо някои други места за пазар. Става за спирка за почивка, винаги спираме по път, но за пазар не ни допада. Реално цените не са много по-различни от тези е моловете в Анталия, и ако почивате в Анталия изборът там е по-голям.
За пазар по пътя мога да препоръчам да спрете в някой от градовете по пътя, но някой от тези които не са особено туристически ориентирани, като например Ескишехир. Казах Ескишехир, защото там сме пазарували, беше най-добрия ни пазар в Турция досега, наравно беше с Коня. Може би и в Афйон ще е добре, но трябва да се отбиете до моловете в града.Тези градове обикновено имат много добри молове, а цените са като за местното население, т.е. ниски. Разбира се, ако обмисляте сериозен пазар ще трябва да преспите по пътя, защото пътя Ви от Анталия е около 13-14 часа каране за прибиране, а за пазар си трябват поне 3-4 часа, т.е. става прекалено много за вземане на веднъж.
П.П. В по-малките градове цените са по-ниски, но и изборът е по-малък. Така че имайте и това впредвид.

# 443
Аз редовно съм заглеждала този сайт, даже и за хотели в България, преди години казваха че може да се резервира и от български граждани, сега - не. Това което си постнал е добре. Даже на нас от Букурещ ни е по-близо пътуването. Но не знам как стои въпроса с трансфера летище-хотел-летище. За хотела ваучер ще пратят, но за този трансфер знаеш ли как е? Дали някой чака с табелка с имената?

Както вероятно е станало ясно вече аз съм по самоорганизациите, от тях съм резервирал само хотели и такива неща не са ме интересували, даже за пръв път обърнах внимание на пакетните оферти, когато някой от вас ги спомена предишния път. 

Предполагам, че ще има някаква организация, за която те ще те информират и това едва ли е проблем, но въобще не съм убеден, че ще ти продадат такъв пакет, повечето от тях дори и не са преведени от румънски, а и са с чартъри, групов трансфер, включват румънски застраховки и приличат на колективното пазаруване от българските агенции. Така, че преди да се интересуваш от всякакви други детайли първо се убеди, че въобще тази опция е достъпна за нас и после си ги питай за всичко останало имат си чат, ще стане бързо.

# 444
Аз ги питах в чата, но само за хотелски ваучер, без транспорт. Казаха, че може. Питайте ги и за пакет с транспорт, отговарят много бързо.

# 445
Ние снощи резервирахме в Club Turban чрез Travelrepiblic.ie и днес ми потвърдиха, че всичко е наред. Тоест този хотел, за щастие, не изисква доплащане от българи.
True Blue, да го имаш предвид, ако не сте резервирали вече. Peace
Сега обмисляме дали да не си удължим почивката с още 2-3 дена, но на друго място в близост до летище Dalaman. Някакви идеи? Става въпрос за 2 нощувки. Обмислях варианта за Далян, но нямам  идея от самото селище дали се организират някакви трипове до гробниците и плажа на костенурките.

# 446
water_nymph, благодаря! Утре смятам да плащам вече аз. А ти за кои дати и колко ти излезе? Засега най-евтина оферта ми излиза през този румънски сайт, след това Турс клуб. Но разликата е малка и най-вероятно ще взема ваучера от ТА.

# 447
Може би вие искате да почивате в по-активен сезон. Ние ще ходим от 30 септември и цената за 7 нощувки, стандартна стая е 1200лв. За сравнение - Турс Клуб 1600лв. 
В румънския сайт пак ми идва 1500лв.
В travelrepublic ми показва, че това са промоционални цени(160 евро по-малко от редовната, която е колкото и в румънския сайт).

# 448
В ирландския е 20Е по-скъпо от румънския.
Обаче сега гледам за Сентидо Орка Лотус имат супер оферти в румънския. Излиза ми 1750 лв и то гледка море, а навсякъде другаде е над 2100 без гледка. Та пак ще падне чуденка. Но няма никакви ревюта за този хотел тук. А тъкмо се бях спряла на Тюрбан окончателно Simple Smile
Иначе нашите дати са  около 14.06 - 7 нощувки. Засега най-изгодната цена е 2040 лв.

Последна редакция: пн, 15 апр 2019, 13:16 от -True Blue-

# 449
Здравейте! Ще почиваме е Кушадасъ от 14.09 до 21.09 в Amara Sealight Elite.Ще сме с наш транспорт (кола). Бихме искали да посетим Adaland делфинариума (самото представление и плуване с делфини).Опитвам се през сайта да запазя билети, но излиза,че няма места за съответните дати. Въпросите ми са следните...има ли верояност да няма представления тогава(когато ще сме ние там) и ми направи впечатление,че цените за граждани на Турция са едни, а за "не граждани", двойно по-големи.Знаете ли и цената на плуването с делфини, че има инфо само за предсавлението? Някой с малко насоки по тези въпроси Simple Smile Благодаря предаварително и извинете за дългия пост.

Общи условия

Активация на акаунт