Дяволското гърло Тема 4 "Тръгваш обратно за Смолян. Веднага!"

• 44 489
  • 734
  •   1
Отговори
# 300
Phenix, защо приемаш поста на Kак' Сийка като заяждане  Rolling Eyes
Aко е цял патрон няма как да е използван, какво неясно има. Hе е гилза, не е куршум, изваден от тялото.  
Hо означава, че щом е спомен от баща й, той е носил оръжие, което пък навежда мисълта, че вероятно също е бил част от системата на националната сигурност и не е изключено да е убит по време на изпълнение на служебния си дълг.

# 301
Сериозно ли ми задаваш този въпрос?  Щото й стана ясно какво имам предвид,  ама се наблегна на разликата  между гилза  и  патрон. И въпреки, че във филма има един куп други несъответствия, които са такива от недоглеждане и за удобство на сценаристите, беше много съществена разликата в този случай. И, да, заяждане е. Ама явно някои хора така се разнообразяват   

# 302
Zlаti, откажи се...  Simple Smile

# 303
И аз очаквам развръзката да дойде от 80-те год. Още от XIV в. по Балканите и Европа са заложени верските бомби със закъснител и Възродителният процес е една от тях. Щем или не - това са събития, причинили много драми и трагедии - благодатна основа за заплитане на интригуващи сюжети. От самото начало, очакванията ми са , че някой от "старите " е взел за съпруга нечия чужда любима заедно с бъдещо бебе. Дали я е отнел от любимия й ("друговерец")
или я е спасил от хорски приказки е тема на друг разговор...Във странните ми фантазии, някой от героите не е син на баща си....
Отделно от тази линия на мисли - забелязах (на паметната плоча), че съпругът на Мия е починал 2016 г. Не е ли късно чак 2 год. след това да се проследява постравматичното й състояние, ако приемем че е намесена в смъртта му или ни спестяват нещо друго и много важно за нея?! И дали всичките й професионални пропуски (шапката на детето) и нарушения на устава (остана въпреки шефската заповед да се оттегли незабавно) са недоглеждане на сценаристите или трябва да ни говорят нещо за героинята?!
Не е късно, защото филмът е сниман 2017. При мен постравматичния стрес дойде 9-м след смъртта на баща ми ( октомври 2008 - юли 2009). В тази връзка това ми се вижда автентично.

# 304
Тези кадри бяха в промото на 2 серия, които така и не сме видели

# 305
Аз пък мълчанието на Мия го разтълкувах като това, че е губила друг близък човек, а не дете, т.е. съпруга си.

# 306
Аз като четох представянето на Мия/а пишеше че е родила много млада и се чудя дали мъжа и истинския баща на Диана.Може да е била жертва на изнасилване или просто приятеля и да си е бил шута,да е бил по-възрастен женен при това.Ясно се вижда че тя няма майчински инстинкт,колкото и да иска дъщеря и не е на първо място и това я измъчва,защото го съзнава,а няма как да го промени.И за това си мисля защо ще раждаш на 18,ако не искаш дете от мъжа/приятеля си?

# 307
Защото е забременяла непланирано, както толкова други 18-годишни.  Simple Smile
На мен ми се стори пресилено това, че не знае номера на обувките на дъщеря си. Хайде, да е малко дете, на което краката растат с часове, как да е. Ама на толкова голямо момиче, което от години не е сменяло номера... То да беше погледнала към краката му, на око щеше да прецени.
Пресолиха.

# 308
Аз пък не виждам защо това, че не знае номера на обувките, е чак такъв проблем. Дъщеря й очевидно е достатъчно голяма и от известно време според мен си ги купува сама.
В представянето на Мия има едно изречение, не цитирам точно, че не можеш да обикнеш някого когото не си избрал. Ей това малко ме обърква и не знам как да го разбирам 🤔.

# 309
За мен пък беше много показателна сцената с въпроса за номера на обувките.
Да, като погледне на око може да прецени горе долу, но не това беше целта.

# 310
Ами, не знам. Странно ми се струва. Около мен всички майки и дъщери си знаят номерата на обувките, купуват на другата, някои дори си ги дават назаем или износват.  Simple Smile

# 311
Точно това целеше да покаже тази сцена - те нямат стандартните отношения между майка и дъщеря.
Мия не е от майките, които водят дъщерите си на пазар или си разменят дрехите.

# 312
Да де, води я само по акции и на местопрестъпления. Разбрах.  Laughing

# 313
Да има драма. Сега съм в трепетно очакване, какво ще се случи около Донка и Дияна.

# 314
И на мен ми е доста интересно какво ще стане около тях. Не мисля че Донка ще издържи да си седи у дома много дълго, след като Мия я освободи да си почива в миналия епизод. Иначе вече знаем, че на онези кадри в гората почти със сигурност са Хипаря и Диана. Само не разбрах тези близките кадри от кой епизод и от коя сцена точно са.

Общи условия

Активация на акаунт