АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 230
  • 738
  •   1
Отговори
# 555
Това обременяване с глюкоза на всички ли го правят? Вчера кръвната ми захар беше 5, ендокринологът каза, че е идеално. В понеделник съм на преглед и ще питам, но в семейството нямаме подобни заболявания, та се чудя дали на мен ще ми се наложи.
Относно пазаруването - кажете като има нещо в Лидл. Предният път имаше хубави неща, но беше рано. Иначе ще пазарувам обстойно след бебешкото парти, като видя подаръците. Вчера ми дадоха някои много полезни вещи - вана със стойка, няколко одеала и спални чувалчета (само трябва да разбера дали стават за лятото...), май месец мислим вече да разместваме спалнята и да вземем от приятели дървената кошара, която ни обещаха и тогава сигурно ще купим матрак, обиколници ако трябва, количката... Другите неща са по-дребни и или ще ми ги дадат, или може по-накрая да ги купувам. Simple Smile

# 556
Дейзи,130 /80 чак пък много високо или по принцип си с ниско ? Понеже и моето се върти около тези граници се учудвам,че така ти е казала  Rolling Eyes аз преди бях с ниско кръвно ,до толкова че съм припадала няколко пъти,сега върви 130/80 и 130/90 ,но док ми е казал да съм спокойна и да пия половинка Допегит само ,ако го вдигна над 140.Иначе може и от кг да е по-височко,понеже и при мен са повече, ме подготвиха и за опцията ,че след 21-22 г.с. може да започне трайно да ми се покачва кръвното,но основното е да сме спокойни,иначе сами допълнително до вдигаме

# 557
Това обременяване с глюкоза на всички ли го правят? Вчера кръвната ми захар беше 5, ендокринологът каза, че е идеално. В понеделник съм на преглед и ще питам, но в семейството нямаме подобни заболявания, та се чудя дали на мен ще ми се наложи.
Не, обремяването се прави, в случай че имаш повече околоплодни води, имаш по-висока глюкоза на изследванията или бебето върви по-голямо от седмицата или на горната граница. Моята беше 4.31, бебето расте според седмицата, околоплодните води са в норма,  и няма да правя обременяване.

# 558
El-Roi,не се прави на всички. Само ако имаш предпоставки. Свекървата и баща ми са с диабет, имам доста кг в повече и бебчо върви доста голям. На повечето измервания върви с 10-12 дни по голямо. Не,че вярвам на 100% на измерването.
Nadejda,така ми каза. По време на бременност даже кръвното било падало. Винаги съм била с нормална кръвно. Но сега явно от многото кг се е качило. Де да знам😒. От началото на процедурата пия аспирин протект,но на 12 като ходя при моя си лекар ще говоря с него. Ще си направя и консултация с кардиолог. Трябва да го държа така,че иначе не ми се мисли.

# 559
Все едно аз съм писала - фамилна обремененост,повече килограми и бебето върви голямо  Crazy
и аз от 12 г.с. съм на Аспирин протект заради риска от прееклампсия и не съм питала ,но до колкото разбрах почти до края ще си го пия  Rolling Eyes В понеделник съм на кардиолог и ще видя той какво ще каже ,ако не забравя да питам де

# 560
Все едно аз съм писала - фамилна обремененост,повече килограми и бебето върви голямо  Crazy
и аз от 12 г.с. съм на Аспирин протект заради риска от прееклампсия и не съм питала ,но до колкото разбрах почти до края ще си го пия  Rolling Eyes В понеделник съм на кардиолог и ще видя той какво ще каже ,ако не забравя да питам де
При мен аспирин протекта е до 34 седмица, нищо, че пише в листовката да не се пие в третото тримесечие. Той кардиолога не може да ти каже за обременяването с глюкоза, но не го мисли, като дойде време ако трябва ще го правим.

# 561
Здравейте Simple Smile относно пазаруването аз само спестявам парички и ще го оставя за накрая.. избрала съм си количка и кошара.. огледах я наживо.. Просто защото имам някакви параноични страхове напоследък въпреки че всичко ми е нормално. Винаги съм спортувала..и сега изведнъж спрях...доста понаедрях и то навсякъде 7-8 кг а съм 20г.с... въпросът ми е с какво се мажете против стрии.. аз ползвам Bio Oil, но се интересувам от тази тема... Innocent

# 562
При мен аспирин протекта е до 34 седмица, нищо, че пише в листовката да не се пие в третото тримесечие. Той кардиолога не може да ти каже за обременяването с глюкоза, но не го мисли, като дойде време ако трябва ще го правим.
за глюкозата хич не го мисля,док каза да не се притеснявам излишно защото и от нерви може да се вдига кръвната захар затова гледам да кротувам.От мен каквото зависи се старая да го правя - спрях сладко,повечето плодове,газирани напитки,тесто и хляб, въглехидратите които си позволявам са по малко ориз или картоф в някоя супа. Без никакви ограничения захарта ми беше 4.5 сега след като повече от месец съм основно на салати и месо,другата седмица ще видим как е

# 563
Здравейте момичета, вчера ви писах, че на ФМ др. Искилиевс вкдя две петънца на сърчицето на бебето и ме изпрати на фетална ехография. Прегледа беше при др. Евтимова, изключително обстоен и подробен. Тя каза, че за момента няма база за притеснение , че тези петна които се виждат всъщност са калий натрупан и с течение на времето се изчистват. Препоръча ми и третата ФМ ( която така или иначе щях да направя) за да се проследи развитието и ако има нужда след нея пак да се видим ( надявам се да няма нужда), каза че всичко е наред и доста ме успокои, защото определено се бях напрегнала.
 По повод кръвното вчера ми го измериха на прегледа 130/80 лекарката отбеляза , че е високо каза да го следя и ако има нужда ще ме изпрати на кардиолог. Аз го отдавам на качените кг- до тук 20г.с. 12 нагоре. Започвам редовно мерене на кръвното и ще огранича тестеното и сладкото пък да видим.

# 564
  • София
За кръвната захар - до 5,1 на гладно е нормата при бременност. Ако няма други утежняващи фактори (семейна обремененост, повече околоплодни води, голямо бебе и т.н.) - обременяването с глюкоза не е задължително. По принцип самото изследване не е особено приятно, но на фона на всички изследвания по време на бременност не е кой знае какво. Ако ще го правите, консултирайте се с лекаря си дали и доколко да променяте диетата си преди това - ако рязко намалите въглехидратите и след известно време изпиете 70г. глюкоза при изследването, това ще изкриви резултата, а може и да се окаже опасно.
При мен кръвното сутрин е макс. 110/70, все още не мога да се откажа от кафето. На два пъти при преглед е било 120/80, отдавам го на нелепото ми притеснение щом застана пред кабинета Simple Smile .
Покупки още не съм правила. Креватче имаме (с повивалник към него), количка и кошница ще ни дадат. Стерилизатор, спално бельо, ваничка, също си имаме. Трябва да накупя дрешки (най-вече бодита, чорапки) - но чакам да се появят повече летни и по-леки дрешки по магазините. Ще ми трябват и някое шише, помпа за кърма, както и разни принадлежности и консумативи за мен, но планирам да са края на май-юни някъде.

# 565
  • Пловдив
По отношение покупките вече ми се иска да започвам,но майка ми не ми дава :д и каза да съм изчакала да вляза в 7ми месец. Някои неща ще ми ги дадат (ерго раница,слинг,кошарка,дрешки,стерилизатор) ,което е голям плюс . Сега ще почнем да избираме количка по-обстойно и да чакаме промоция.
За мазане ползвам Палмърс и съм доволна - не оставя петна по дрехите .

Случайно някоя от вас да си е напипвала топченце на гърдите? Онзи ден усетих нещо и голяма паника ме обзе,но мой приятел гинеколог ми каза,че е нормално и да изчакам прегледа при моята АГ и тя да види .

# 566
  • София
Здравейте и от мен !
Относно покупките, аз ще започна чак в края на юни - преди това планирам да взема всичко, което приятелките ми ще ми дадат - креватче, стерилизатор, помпа, шезлонг, дори може би количка и т.н. Но е от голяма полза да ви чета и да разбера вие от къде ще пазарувате.
Относно начина на раждане, аз предпочитам естествено, стига да няма усложнения до края. Утре ще ходя на лекцията на Д-р Кръстанова в Токуда - "Етапи и обезболяване на раждането". Миналата седмица е имало лекция на тема "Секцио или естествено раждане" , но за съжаление не съм разбрала.

El- Roi, ти  Baby Shower ли ще организираш ?

# 567
Здравейте, аз почнах с покупките лека полека, взех си количка, боденца с къс и дълъг ракав, пелена комплект шишета и стилизатор.Ще си  имам госпожица всичко е наред с нея усещам си я вече редовно в 22 седмица съм. Има ли някой от Велико Търново?

# 568
Момичета, чета ви, но напоследък нямам време да пиша.. Всичко при мен е наред, младежът расте, фм показа, че всичко с човечето е наред.

Моля ви, погледнете първата страница и ако сте споменали цвета на щъркела, а аз не съм го отразила ми пишете на ЛС 💓

# 569
Здравейте и от мен !
Относно покупките, аз ще започна чак в края на юни - преди това планирам да взема всичко, което приятелките ми ще ми дадат - креватче, стерилизатор, помпа, шезлонг, дори може би количка и т.н. Но е от голяма полза да ви чета и да разбера вие от къде ще пазарувате.
Относно начина на раждане, аз предпочитам естествено, стига да няма усложнения до края. Утре ще ходя на лекцията на Д-р Кръстанова в Токуда - "Етапи и обезболяване на раждането". Миналата седмица е имало лекция на тема "Секцио или естествено раждане" , но за съжаление не съм разбрала.

El- Roi, ти  Baby Shower ли ще организираш ?

Да, в моята компания всички момичета правят и ми харесва - хем е весело, хем получаваш много полезни неща. Ще дам списък с вещи, които ми трябват, защото повечето ми приятелки нямат деца и искат аз да им кажа какво искам. Както казва ММ - хем вълкът цял, хем агнето сито. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт