АВГУСТ-инки 2019 - тема 8

• 30 200
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
Rosinelli, не , твърдото е в кутия за крем и е Tummy Butter, аз говоря за крем за масаж против стрии, в тубичка като за крем, висока колкото е и лосиона.

# 586
Здравейте мами, по темата с мазането аз се мажа от както разбрах че съм бременна. Изкупих всички скъпарски кремове, олия и за сега съм доволна точно от Палмърс атоми бътър, кожата ми е добре хидратирана, но много е важно и с какво се къпете. Аз съм мн доволна също от едно олио за измиване  на Биодерма.

# 587
С нищо не се мажа все още, все отлагам покупката на крем, а съм в 22ра седмица:)
До кожа си е, предния път се нацепих след раждането, но всичко избледня, дано и сега така се получи Simple Smile

# 588
  • София
Аз се мажа с олиото на Икаров.Трябва му обаче повече време да попие.Мразя да се мажа с каквото и да било...ама нямам избор.Успях да се нацепя малко преди да почна да се мажа и то без никакъв корем,което беше шок.Откакто се мажа почти не са мръднали(умножили се)...а коремчето расте 😊😊😊

# 589
Ох, аз колко съм ленива с това мазане...Дано съм наследила майка си и не съжалявам после. Първо се мацах с кокосово масло, а след като свърши си взех гела на Lierac. Миризмата за мен не е сред най-приятните, но много ми допада моменталното попиване и това,че се изисква само едно мазане на ден. Обаче май пак ще си взема кокосово и ще ги редувам, макар че попива тооолкова бавно...

# 590
А и аз съм от ленивите с мазането, въпреки, че съм с многооо суха кожа и поради тази причина редувам Palmers лосиона, с мас! Не попива бързо и мирише кофти, но пък ми го препоръчаха няколко мами и мисля, че за по - суха кожа е добър вариант.

# 591
Августинки, влизайки във 22ра седмица, значи ли че влизаме в 6тия ? ❤

# 592
Августинки, влизайки във 22ра седмица, значи ли че влизаме в 6тия ? ❤
Абсолютно 😎

# 593
  • София
Аз мажа с кокосово масло, когато се сетя. Много съм разсеяна в това отношение - или по-скоро вечер ме домързява преди да си легна. Засега стрии нямам, през първата си бременност се сдобих само с една и се надявам и този път да не се нашаря (тогава уж с Мустела се мажех - толкова често, колкото и сега с кокосовото масло).

# 594
Здравейте! Гърдите и корема мажа с кокосово масло на Ривана - веднъж дневно след баня. Харесва ми, защото попива бързо и не мирише особено. Кожата по тялото ми също стана много суха. Първо пробвах с олио от макадамия, а по бедрата гроздови семки заради целулита също от Ривана (на Икаров не са чисти, слагат някакви добавки). Но не ми харесва как попиват и не ми беше достатъчно, затова си купих на Хипп някакъв крем (HiPP Mama Soft: Sensitive Soothing Body Butter). Харесва ми как попива и овлажнява, но ми идва прекалено парфюмиран. Това ме разочарова, защото пишеше на опаковката, че уж не съдържа алергенни аромати и е помислено за бременнит. Чудих се дали да не тествам Палмърс, но можех само онлайн да го поръчам и за това не посмях, сега съжалявам.
Подкрепям едно мнение по-коре, че е важно с какво се къпеш. На мен най-много ми допада едно душ олио на Uriage Xemose.

# 595
По лунарните влизаме от 21 седмица, моя АГ ме води по тях, така и не оправих тези месеци.

# 596
Аз използвам Био ойл от 3ти месец насам. Всяка вечер преди сън приятелят ми ме маже. Малко участие и той да вземе Grinning  Доста е мазничко, но с по-дълго размазване попива сравнително добре. Ароматът не ми е от любимите, но свикнах вече. Мажа се с него вече 3 месеца всяка вечер и има още. Доста е пестелив. Наскоро си взех на палмърс тъми бътър. С него се намазах няколко пъти сутринта и до вечерта все още ми беше хидратирана кожата. Свикнала съм с ароматите на палмърс (използвам и други техни продукти) и са приятни. Мисля като свърши Био ойл да се мажа с друго олио, а за сутринта да си остана с тъми бътъра на палмърс.

# 597
Лелее, колко сте изписалии.. По отношение на покупките, аз съм много суеверна, но имаше големи разпродажби в един бебешки магазин при нас и купихме количка, кошче за кола, чорапки, пеленки, малко бодита..бяха за без пари, все хубави марки и мъжът ми каза да действаме..А иначе на мъжът ми най-добрата приятелка и братовчедка му родиха миналата година девойчета и те ще ми дадат стерилизатор, дрешки, гимнастика, някакво люлеещо се столче..Аз се бях засилила да си купувам всичко след 7ми месец, ама една приятелка ме подсети, че всички ще искат да ми подарят нещо, та да се спра малко..Вие от къде мислите да купувате мебели? Аз живея в Холандия и тук цените са безобразни - креватче, комод и гардеробче - ниско качество, започват от 600 евро..По тази причина мисля да си поръчам от БГ и да ми ги докарат, по-евтино ще ми излезе..

Мажа се от деня, в който разбрах, че съм бременна, понеже съм поддатлива на стрии:
https://www.paiskincare.ie/products/pomegranate-pumpkin-seed-str … riant=25885652615 - с тези двете, уж бест бай за няколко години, обаче миришат много гадно и ги редувам с тези по-долу
https://shop.fitnesinstruktor.com/produkt/anti-stretch-mark-body-butter/ - с това, но свършва доста бързо
- с Мустела - мирише ми отвратително...
- с олио от авокадо

За съжаление, все още ми е много трудно с миризмите и трудно ги издържам всичките..Може ли да кажете с какво се къпете, т.к. това не го бях взела под предвид?

# 598
Ifsinka, нямата ли ИКЕА наблизо? Нашето креватче е от там, не че някога е спала в него, но...имат евтини чаршафи, кърпи и т.н бебешки неща. Аз купих първите бодита на Некст, ползвани 10 броя за £7, от фб маркета, има супер много майки продаващи там, много дрехи за различните месеци. Купих за новородено засега, после ще взема 0-3 и 3-6м да имам в началото. С малката предния път реших да взема направо 0-3 и всичко и беше голямо като се роди...ще ползвам и от нея доста неща, които са в неутрални цветове. Никак не си падам по стандартното розово за момичета и синьо за момчета, все си ме влече бледо жълтото, зеленото и бежовото:)
Няма никакъв смисъл от нови дрешки, поне не и в началото, безумни цени, за нещо което ще се облече веднъж, а и роднините и приятелите като подарят...иначе знам, удоволствието от купуване на супер мини дрешки е безценно:)

# 599
Ifsinka, ако не е неудобно да попитам,  в коя част горе-долу на Холандия сте? Ние сме съвсем наблизо и от ранна пролет до късна есен честичко прескачаме, главно утъпкваме парковете през уикендите,  но не само. Иначе те разбирам напълно за покупките,  цените на повечето места са абсурдни за това,  което предлагат.  

Последна редакция: чт, 11 апр 2019, 12:12 от Обич Синеока

Общи условия

Активация на акаунт