Спестяване на пари

• 142 893
  • 2 245
  •   1
Отговори
# 1 935
Да, и мъжа ми така мислеше. Сега сам предлага да поръчваме по-често.
Ами предполагам че просто не обичате,да готвите у дома.И това е вашия вариант.

# 1 936
  • Варна
Ох напротив, много обичам да готвя, имам си и страничка, която си поддържам с рецепти. Стига сте ми нищели готвенето. Joy
Казах, че изцяло за тест пробвахме един месец да караме на купена храна и реално успяхме да спестим, но това си е само за нашето си семейство, не споря, че работи при всички

П.С. Точно защото обичам да готвя и постоянно давам пари за 10 вида брашна, не знам си колко вида здравословни подсладители, други странни бурканчета и подправки, затова харча много за храна и купешката ни излиза по-евтина. Ох изморих се да се обяснявам на тази тема.

Последна редакция: сб, 10 сеп 2022, 15:04 от Jinx_

# 1 937
  • София
Напълно е възможно да е горе-долу еднакви с домашна храна и тип топла витрина/бистро, но за едно и също качество на храната ли говорим? Например пилешката супа на мен също ми излиза по-скъпо, отколкото да мина за 3 супи от бистрото до нас.
Обаче, месото е друго, слагам сметана, зеленчуците също избирам какво и откъде да взема (без да се изхвърлям с еко, био, фермерско).
Единствено хубава пица предпочитаме да поръчаме, домашната е по-скоро за забавление докато я правим. Не сме майстори там 😃
Не че не поръчваме 2-3 пъти в месеца, но за основно изхранване не става, особено с деца.

# 1 938
Напълно ви разбирам. И аз трюфелите си ги поръчвам сготвени от ресторант, така пестя огромни суми от закупуването на имение, наемането на персонал и отглеждането на прасета да ги търсят Hands Plus1

# 1 939
  • Mediterraneo
Аз и за икономичността на миялната щях да кажа нещо, ама видях, че бих апострофирала потребителката с ризотото, и се отказах. Да не стане, че вървя след всеки неин коментар.
Но да, миялната е много по- икономична от миенето на ръка. И е още един начин за пестене- на вода, електроенергия и наай- вече- на време!

# 1 940
Напълно ви разбирам. И аз трюфелите си ги поръчвам сготвени от ресторант, така пестя огромни суми от закупуването на имение, наемането на персонал и отглеждането на прасета да ги търсят Hands Plus1

Трюфели има в гората безплатно и не е нужно да отглеждаш прасета, някои породи кучета също ги намират Wink

По темата за спестяванията - ние в момента не спестяваме, защото останахме и двамата без работа, но пък оцеляваме благодарение на спестяванията и вложенията, които сме направили докато работехме.

# 1 941

Трюфели има в гората безплатно и не е нужно да отглеждаш прасета, някои породи кучета също ги намират Wink

По темата за спестяванията - ние в момента не спестяваме, защото останахме и двамата без работа, но пък оцеляваме благодарение на спестяванията и вложенията, които сме направили докато работехме.
На едно и също място ли работехте?

# 1 942
Скрит текст:

Да, в една фирма бяхме и съкратиха 50% от хората.

# 1 943
Интересен подход. Повечето хора които остават без работа биха се опитали да пестят когато се наложи да си харчат спестяванията, освен ако не са натрупали толкова много, че да им стига доживот.

# 1 944
Скрит текст:

Да, в една фирма бяхме и съкратиха 50% от хората.
Винаги казват не е добре да,се,работи на 1исъщо място 2та.В,голям град ли сте какво,накара ръководството да направи такова масово съкращение.?Предполагам вземате борса и 2та.

# 1 945
Интересен подход. Повечето хора които остават без работа биха се опитали да пестят когато се наложи да си харчат спестяванията, освен ако не са натрупали толкова много, че да им стига доживот.
Не спестяват в момента, защото нямат доходи, от които да спестяват, а реално ползват спестеното от преди. Аз така го разбирам.
Не че харчат с пълни шепи...

# 1 946
С домашно приготвяне на храна маже да се пести, ако си имаш десетина десет и двайсетминутки, които да въртиш, може и в обедна почивка при ХО. Въпрос на организация. Обаче със спестените пари, други нужди (и глезотии) почват да се покриват, (освен ако не си свръх мотивиран и дисциплиниран срещу харченето). Rebound effect му се вика.

Последна редакция: нд, 11 сеп 2022, 16:06 от ierldan

# 1 947
Темата от "как да пестя" се превърна в "как аз не пестя" Satisfied

# 1 948
  • В заешката дупка
Темата всъщност се превърна в грозно заяждане. Ако можеха някои да пестят грозните си коментари както уж си пестят парите…

# 1 949
Не всеки може да спестява чрез готвене вкъщи. При нас просто няма как да се случи- трима сме, а всеки яде коренно различни неща от другите- по здравословни причини. Като прибавим и някой и друг чист каприз от страна на детето и мъжО и реално почти няма манджа, която да може да се консумира и от тримата. На практика за да се храним вкъщи- трябва да готвя по 2 или 3 неща за едно хранене.Това освен до разход на време, води до завишен разход и на продукти- просто няма как да се сготви една порция супа например или 2 и винаги се отпускам и правя малко повече. Също и с пазаруването и съхранението на продукти е много сложно и колкото и да го мисля и планирам- пак остават излишъци и се изхвърля. Няма как човек да си купи само половин морков или 100 гр мляко например. При нас купуването на храна за вкъщи беше начин за спестяване. С тъга си спомням за периода, в който живеехме в голям град и до нас имаше заведение, в което готвеха вкусно и качествено. Всеки си взимаше по една порция от това което може и иска да яде и варианта да похарчим повече от колкото трябва не съществуваше, същото беше и с преяждането. От няколко години живеем в малък град и тук също има закусвални с храни за вкъщи, но не ми харесва как готвят, отделно няма подходяща храна за нашите специфични проблеми и съм принудена да готвя. Това обаче ни излиза скъпо удоволствие- добре, че поне тук имаме животни- куче, котка и кокошки и до някъде се решава проблема с излишната храна. Но по-евтино не ни е и няма как да бъде.

Общи условия

Активация на акаунт