Какво ще кажете за името Пламеа/Пламея?

• 6 008
  • 99
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Не ми харесват изобщо

# 16
И на мен. Звучи ми превзето и префърцунено.

# 17
  • Тра-ла-ла
Нали си давате сметка, че наричайки детето си с нестандартно и необичайно име му осигурявате детство и пубертет, изпълнени с подигравки от връстниците му и конфликти с тях?
Ако детето се казва Табуретка - може би ще му се случат всички тези неща Mr. Green Иначе твърдението ви е абсурдно.

# 18
Пламеа си е Пламена, но с печатна грешка. Не ми харесва.
Предложих Пролет в другата тема. Умалително  Поли мисля, че става. Това, ако толкова не ти харесва Полина.

# 19
Измислено име, не ми харесва. На баба Пепа по-добре Перла, уникално име, а щом има Бисер, защо не и Перла Simple Smile Шегувам се само. Много ми е чудно това напъване за оригиналност в имената, а накрая смешки като Пасионария и Перма в съседната тема.
Леко раждане!

# 20
Петя, Пламена, Павлина останаха в миналото като масови имена. Сред децата са редки. Павлина може да стане и Паулина, ако търсиш и международното.
Пепа - Пепина.
Пламеа/ Пламея са ми странни. И както са писали преди мен ще ги бъркат с Пламена.

# 21
Между двете ПламеЯ звучи една идея по-добре, но пак са странни и изглеждат като грешно изписани.

Защо не искате Пламена?

# 22
  • Terra incognita
Аз съм на мнение, че ако някой иска да кръсти детето си на името на баба/дядо, трябва да използва същото име, или негово производно. Използването на първата буква е напълно безсмислено, защото, в крайна сметка, детето получава коренно различно име, от това на бабата. Пепа- Пламея- Пенелопа и прочее. Кръстете си детето с някое друго, модерно звучащо име, като държите на това.

# 23
Ох, ще ме прощавате за директността, но Пламея/а ми звучи като някоя венерическа болест... Вие си знаете, но на мен не ми допада. Пламена, Полина, Петя - това са ми фаворити на мен.

# 24
  • Най-красивата страна
Пламена ми харесва повече.И вече е рядко срещано .
Харесвам също Пресияна.

# 25
Ако искаш рядко срещано име, кръсти я "Алгара" или "Алина". За над 50 години през живота си съм срещал само две жени с име "Алгара", едната от които - малката дъщеря на режисьора Жоро Михалков и актрисата Ива Караманчева. Между другото - когато я кръстиха така, те и двамата не познаваха нито една жена с такова име. А "Алина" навява приятни асоциации с едноименното произведение на Арво Парт...

Доколкото разбирам от другите постове, изискванията на авторката са за име с буквата П.

Алина и Алена не смятам, че са супер редки имена, срещат се, макар и да не са масово разпространени.
Алина е много красиво иначе.
Алгара ми звучи грубо.

# 26
  • Най-красивата страна
Алгара е старобългарско име и означава искана,желана.На мен ми харесва.
Това е името на дъщерята на цар Борис .
Персика.Във филма това беше името на принцесата преди да се покръсти.

Пресила-също е старобългарско име и означава много силна.
Много прилича на интернационалното Присила,което също е хубаво и не е често срещано у  нас.

# 27
  • София
Не съм чувала, не ми харесва и е все едно насила измислено, за да е по-различно. Има си хубаво име Пламена, защо трябва да се изчанчва, за да е по-различно.

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 22:14 от gurgolina

# 28
На мен лично много ми допадна Пламеа.. красиво е

# 29
И аз мисля че е интересно и хубаво.Звучи ми като пламенея 😊 хубав заряд.Пак ще е й казват Плами, като на Пламена.Най-важно е на вас да ви харесва , критици все ще се намерят.
Не мисля, че ще звучи зле -Пламея Христова, примерно.

Общи условия

Активация на акаунт