Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 1

• 30 139
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia, Bulgaria
Аз имам един глупав въпрос: Защо трябва кандидатстването да е 2 месеца и хората да се пълнят с нерви, а не 2 седмици и бързо да се свърши с тая драма? 😋
И все пак Добро утро!

# 151
Аз имам един глупав въпрос: Защо трябва кандидатстването да е 2 месеца и хората да се пълнят с нерви, а не 2 седмици и бързо да се свърши с тая драма? 😋
И все пак Добро утро!

Преди беше 3 месеца Joy

За да могат да се ориентират хората, да се организират... И за мен е много, но...

# 152
И все пак Добро утро!

Преди беше 3 месеца Joy

За да могат да се ориентират хората, да се организират... И за мен е много, но...

И аз съм на същото мнение  - 2 седмици са напълно достатъчни!

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 08:23 от Garden of Eden

# 153
  • Sofia
Социалните фигурират, просто явно са някъде по-надолу в опашката.
ХЗ вече не фигурират в общата. Нито в ясли, нито в градини. Навсякъде са си само в тяхната опашка.
Същото важи и за децата със СОП - и те не фигурират в общата опашка.

# 154
Те и миналата не фигурираха, но ХЗ бяха навсякъде - и в тяхната, и в социалната, ако имат точки, и в общата...

Сега като гледам, на доста места социалната няма да се запълни, при все че е 30% квотата. Не вярвам до май да се промени коренно нещо там. За градина говоря. Т.е. може да се отвори някое местенце за жребий за 12т.
Иначе с 13 на въртележката, в повечето градини. Само филиалите остават за 12 или по-малко точки. 

# 155
Тази година доста промениха точкообразуването и няма да има кой знае колко изненади.Да не говорим, че премахнаха и вратичката за "многодетни", които живеят с дете на братовчед  при сДЯ-тата

# 156
  • Sofia
Те и миналата не фигурираха, но ХЗ бяха навсякъде - и в тяхната, и в социалната, ако имат точки, и в общата...
Да,това с ХЗ минала година беше направо абсурдно.

# 157
Миналата година всичко беше абсурдно...

# 158
Ох не знам аз все още осмислям колко много деца има с повече от 12т, който смятах за общоприетия максимум...

# 159
Те идват с точка от СДЯ, сигурно

# 160
  • Sofia
...премахнаха и вратичката за "многодетни", които живеят с дете на братовчед  при сДЯ-тата
Какво имаш предвид?

# 161
В новата наредба за СДЯ се дефинира какво означава домакинстов и вече не включва деца на роднини.
Преди много семейкства се изкарваха,ч е живеят с деца бна роднини в домакиснтво и получават точка за многодетни

# 162
Ох не знам аз все още осмислям колко много деца има с повече от 12т, който смятах за общоприетия максимум...

Градина или ясла?
За ясла с 13 са близнаци, породени, брат или сестра в градината/яслата. 12 са на жребий където има повече места.
За градина обаче към тях добавяме децата от СДЯ и частни ясли и става мазало, само тези с 14 са сигурни.

# 163
В яслата може да има породено, само ако е по-голямо.

# 164
В яслата може да има породено, само ако е по-голямо.

Не, за втора яслена възраст може и по-малко да има Wink

Общи условия

Активация на акаунт