Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 1

• 30 145
  • 738
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
В новата наредба за СДЯ се дефинира какво означава домакинстов и вече не включва деца на роднини.
Преди много семейкства се изкарваха,ч е живеят с деца бна роднини в домакиснтво и получават точка за многодетни
Това е ХИПЕР странно, права си.
Наредбата за СДЯ : 2. "Домакинство" включва: съпрузите, лицата, живеещи във фактическо съпружеско съжителство, както и техните деца, ако живеят при тях.

НО
Наредбата за ДГ и ПГУ : § 5. (Предишен § 6 - Решение № 510 по Протокол № 58 от 26.07.2018 г.) По смисъла на § 1, т. 2 от Допълнителните разпоредби на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс "Домакинство" включва съпрузите, лицата, живеещи във фактическо съпружеско съжителство, както и техните деца и роднини, ако живеят при тях.

Защо такова разминаване, не знам как да си го обясня Thinking

Последна редакция: нд, 24 мар 2019, 08:55 от brin de muguet

# 166
В яслата може да има породено, само ако е по-голямо.

Не, за втора яслена възраст може и по-малко да има Wink
а, не знаех.Не е прието ама дават точки Simple Smile

# 167
В новата наредба за СДЯ се дефинира какво означава домакинстов и вече не включва деца на роднини.
Преди много семейкства се изкарваха,ч е живеят с деца бна роднини в домакиснтво и получават точка за многодетни
Това е ХИПЕР странно, права си.
Наредбата за СДЯ : 2. "Домакинство" включва: съпрузите, лицата, живеещи във фактическо съпружеско съжителство, както и техните деца, ако живеят при тях.

НО
Наредбата за ДГ и ПГУ : § 5. (Предишен § 6 - Решение № 510 по Протокол № 58 от 26.07.2018 г.) По смисъла на § 1, т. 2 от Допълнителните разпоредби на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс "Домакинство" включва съпрузите, лицата, живеещи във фактическо съпружеско съжителство, както и техните деца и роднини, ако живеят при тях.
 Защо такова разминаване, не знам как да си го обясня Thinking
Защото беше променено при общественото обсъждане.Все пак са СДЯ. Явно за ДГ не успяха да го обмислят.

# 168
  • Sofia
Защото беше променено при общественото обсъждане.Все пак са СДЯ. Явно за ДГ не успяха да го обмислят.
То това ясно, но защо не са го променили и за градините в такъв случай? Щом смятат, че е било вратичка за СДЯ, нима тогава не е вратичка и за ДГ? Не знам, не е ли логично? Или за всеки детайл трябва да ги ръчкаме на обществените консултации...

# 169
Няма много логични неща там.

# 170
Ние кандидатсваме за ясла. Явно имало много близнаци, породени и като цяло 2 деца в тоя наш град! Всъщност това е хубаво! Поне тези деца с 13т ще влезнат. Макар че на някои места и те ще са на жребии в обичните елитни общини Лозенец, Триадица и Красно село.
Хората с едно дете могат само да се мотивират да родят второ или да емигрират...

# 171
За тези, които си мислят, че щом на първо класиране с 12т. са били на жребий, то ако има място за второ класиране ще са на жребий, да не хранят големи надежди. Поне там, където съм следила, винаги се появява някой многоточновец и изпреварва простосмъртните деца. Най-тъпото е, че понякога дори не се записва и освобождава места за следващо класиране.
Според мен наистина и 5 месеца да дадат на тези хора, те пак ще разберат след като мине първо класиране, я от новини, я от площадките. А и винаги има семейства, които са в очакване на третото си дете около класирането и за някое от следващите класиране ще са с повече точки (живи и здрави да са) За мен хората с 12точки имат основно шанс на първо класиране, след това бих  обявила за чудо влизането с 12т.

# 172
В Триадица в СДЯ-та жребият ще е между тези с 12т. В градините едно, че местата са по-малко, второ че там играе и точката за брат/сестра в градината.

# 173
Хората с едно дете и да родят второ, то първо първото трябва да е прието, за да се възползват от точка за второто. Но първото не може да бъде прието, защото по това време няма второ. Параграф 22 JoyJoy

# 174
В Триадица в СДЯ-та жребият ще е между тези с 12т. В градините едно, че местата са по-малко, второ че там играе и точката за брат/сестра в градината.
Да, насочила съм се към сдя в Триадица. Ако имаме късмет на жребии, обаче, догодина не ми се мисли. Пак на пангара и дори с 13т няма да ни е спокойно...

# 175
Да, насочила съм се към сдя в Триадица. Ако имаме късмет на жребии, обаче, догодина не ми се мисли. Пак на пангара и дори с 13т няма да ни е спокойно...

Аз се пека на тоя Триадишки шиш, с 13т след СДЯ има голяма вероятност да е на жребий.
Догодина ще е различно като влезе уседналостта, повече или по-малко ще размести опашката. А ако вкарат и райониране, съвсем.
Аз за двете неща съм с особено мнение. Уседналостта е тъпотия по принцип, но да речем, че ще спре фалшивите адреси.
Районирането пък трябва да е много гъвкаво, защото не винаги навсякъде има прием за трите възрастови групи...

# 176
Ivied, с 13 точки ми се струва, че имате голям шанс, ако не е някоя от много търсените - мин година Детелина. Иначе имиграция заради ясла или градина е безсмилица по мои набл'дения.Масово във високоразвитите държави има огромен недостиг на места за гардини и ясли.....особено сега.
Нанга, аз ми си мисля, че уседналостта ще има смисъл само за набора догодина.Може би всяка година трябва да увеличават уседналостта...ама не може до безкрай да се увеличава и в един момент ще е същото с уседналост и без уседналост.

# 177
  • Sofia
В градините едно, че местата са по-малко ...
Зависи за кои градини става въпрос. Като цяло в Триадица свободните места за набор 2018 са 64, за набор 2017 - 128, а за набор 2016 - 306.
Досега, всяка година най-много свободни места са обявявали за първа градинска. Но разбира се, зависи от градината. При ДГ с яслени групи ситуацията е по-специфична.

# 178
То вече в нищо няма сигурност. Всяка година е различно и човек само трепери дали вятъра ще духне в неговата посока...

# 179
При положение, че всяка година променят законите, живееш година з агодина.

Общи условия

Активация на акаунт