Страсти – градините в София, кампания 2019/2020 - тема 1

• 30 521
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
Аз да попитам тези, които влизат през работна група деца, трябва да са деца на родители, които работят в системата на яслите и градините само в София ли ? Да не би се да се вкарват деца и от други градове така ? И на служители просто в държавната администрация или джипита ?

# 301
  • Sofia
Конкретно за моя казус - припознато дете от баща чужденец, който не живее с нас, считам че не е необходимо да представям негова лична карта, тъй като де факто не ползвам никаква точка от негова страна. Детето си кандидатства с изцяло мои точки.
На вас така ли ви звучи?
Погледни в профила на детето, в секция "Необходими документи". Там искат ли лична карта на бащата?

# 302
  • София
Аз да попитам тези, които влизат през работна група деца, трябва да са деца на родители, които работят в системата на яслите и градините само в София ли ? Да не би се да се вкарват деца и от други градове така ? И на служители просто в държавната администрация или джипита ?

Според мен всички деца от кметската администрация и лекари минават вече оттам.

# 303

Според мен всички деца от кметската администрация и лекари минават вече оттам.
Само от София ли ? Дори когато са баба и дядо или само родители ?

# 304
Вижте протоколите от РГ, качени са в ИСОДЗ, и ще разберете, далеч не всяко искане се удовлетворява Wink

# 305
  • София
Разгледах много подробно протоколите.
Взето е решение деца и внуци на служителите от ДГ да се приемат през работна група.
Има и други молби, но ясно си личи как на едни отказват, а други се приемат без да е описан казуса. Така че прозрачност пак няма.

# 306
  • Sofia, Bulgaria
Някой запознат ли е по критерии СОП как се решава дали детето е с такива потребности и какъв документ се вади? Например моето дете още не говори разбираемо, има някакви думички в речника, но много не му се разбира и все пак не мисля, че е с някакво заболяване...
П.С. не искам никой да предреждам по опашките нечестно, а ми е чудно какви са тия потребности на 3 години Simple Smile

# 307
  • СОФИЯ
Някой запознат ли е по критерии СОП как се решава дали детето е с такива потребности и какъв документ се вади? Например моето дете още не говори разбираемо, има някакви думички в речника, но много не му се разбира и все пак не мисля, че е с някакво заболяване...
П.С. не искам никой да предреждам по опашките нечестно, а ми е чудно какви са тия потребности на 3 години Simple Smile
"Документ от Регионалния екип за подкрепа
за личностното развитие на децата със СОП"
Като начало може да погледнеш тук https://pravatami.bg/28927
Има много разпоредби, свързани със децата със СОП в Наредбата за приобщаващото образование.
Аз не мога да съм особено полезна по въпроса, но тук във форума има достатъчно мами, които могат да те насочат. Мисля че има и тема по въпроса.

# 308
Привет!
Тече трескава подготовка за кандидатсване 2ра ясла, набор 2017 и имам един въпрос, свързан с класиранията, надявам се по-запознатите да могат да ми отговорят. Ясно ми е, че ако останат свободни места по социален критерий, то те се прехвърлят към общите още на първото класиране. Да вземем за пример ДГ 71 Щастие - там има 5 места по социален критерий  и 5 чакащи деца до момента, като 3 от тях не са първо желание. Въпросът ми е следният - ако допуснем, че те бъдат приети на първо желание някъде другаде(и няма нови записали се), то техните 3 места ще бъдат ли добавени към общите за първото класиране, или децата ще бъдат отразени като класирани и местата ще бъдат освободени чак за второто?
Благодаря предварително, дано съм обяснил добре, очевидно е че съм мъж...

# 309
Доколкото ми е известно се прехвърлят, да.

# 310
четох, че хроничните също се добавят за 2 класиране

# 311
Принципно мисля, че не се превхърляха, но от миналата се прехвърлят, не знам, за тях не съм сигурна. СОП мисля само, че останаха непрехвърляеми.

# 312
Благодаря ви за бързите отговори Simple Smile

"1 стъпка: Класиране на кандидатстващите деца със СОП (до 3 деца в група), които участват с точките си по ОК, СК и допълнителните критерии (ДК). Ако класираните деца са по-малко от обявените места, местата остават непопълнени за второто класиране с прием от м. септември.

2 стъпка: Класиране на децата с ХЗ (до 3 деца в група), които участват с точките си по ОК, СК и ДК.
Ако класираните деца са по-малко от обявените места, местата остават като свободни места за второто класиране. Ако списъкът на чакащите деца с ХЗ е по-голям от броя на обявените места ще останат некласирани деца."

Това го разбирам, че местата по СОП и ХЗ не се прехвърлят към общите въобще, така че тях не ги гледам. Второто класиране съм го оставил за после, за сега пълна концентрация към първото Simple Smile

"3 стъпка: Класиране на кандидатстващите деца със заявени социални критерии. Ако останат свободни места след стъпката за класиране на чакащите деца по социални критерии, тези места ще бъдат прехвърлени автоматично към общата опашка още в хода на класирането."

Това е, което ме вълнува - дали класираните другаде на първо желание освобождават местата още на първото класиране. Целта на занятието е на 9ти май да знам с точност къде колко свободни места ще има, за да мога да изчисля максимално акуратно шансовете за влизане. В крайна сметка, като горд притежател на 12 точки, очевидно накрая всичко ще опре до математика...

# 313
Да, още в процеса на първо класиране се случва Simple Smile

# 314
Чудесно, много благодаря на всички, успех! Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт