Какъв крем за лице използвате? – Тема 14

• 61 668
  • 737
  •   2
Отговори
# 195
хелия,  препоръчвам ти флуида на Виши Slow age,  който е с 25 фактор и отгоре СС крема на Буржуа,  който също е 25 фактор. Така ще получиш двойна защита с фактор 25. Аз съм с тази комбинация  вече трета година и съм изключително доволна.

# 196
Сaмо дa вметнa, че нямa дa се получи двойнa зaщитa. Просто зaщитaтa ще е с фaктор 25. Зaщитите кaто спф не се нaслaгвaт, нaдгрaждaт и не се сумирaт. Действa тaзи, която е с нaй висок фaктор.
Пп Aко сложиш две зaщити, еднaтa 15, a другaтa 25, общия зaщитен фaктор ще е 25, a не сбор от двете - 40.

# 197
хелия,  препоръчвам ти флуида на Виши Slow age,  който е с 25 фактор и отгоре СС крема на Буржуа,  който също е 25 фактор. Така ще получиш двойна защита с фактор 25. Аз съм с тази комбинация  вече трета година и съм изключително доволна.
Благодаря ти, но 25 спф ми е слаб. А точно това СС съм го пробвала и тук написах,че не ми допадна. Много го мъчих, коригирах цвета, начина на нанасяне, обаче не стана нищо, за жалост.

# 198
Ако крема има СПФ 15,а отгоре сложите фактор 50,защитата ще е 50.Остава тази защита,която е сложена най-отгоре.

# 199
  • София
Е не е така, имаш защитата на най- високия сложен фактор за два часа горе- долу. Но не е тази най- отгоре Grinning
Ако сложиш 50 фактор и върху него 20, не оставаш с 20.

# 200
Винaги действa нaй високия фaктор. Отгоре, отдолу, все тaя. Но двa фaкторa не се сумирaт. Aко сложa две зaщити с фaктор 50, зaщитaтa е 50, a не 100.

# 201
Работила съм с дерматолози и от тях знам,че всъщност цифрата показва времето в минути, за което си защитен максимално. После трябва подновяване.

# 202
Хелия, ами пробвай и само със слънцезащита без крем, ако мислиш, че това е добър вариант за теб. Може да наваксваш с хидратация нощем - подходящ серум плюс крем или само серум. Ако измива лицето с мицеларна вода и пяна и не нанасяш нищо след тях, това не предизвиква ли допълнително раздразнение?

# 203
Хелия, ами пробвай и само със слънцезащита без крем, ако мислиш, че това е добър вариант за теб. Може да наваксваш с хидратация нощем - подходящ серум плюс крем или само серум. Ако измива лицето с мицеларна вода и пяна и не нанасяш нищо след тях, това не предизвиква ли допълнително раздразнение?
Рядко усещам изсушаване и опъване. Не ми липсва нощния крем.

# 204
Аз пък не мога без нощен крем.По склонна съм да се откажа от дневен такъв,но не и от нощна грижа.
Предполагам заради допира на възглавницата с кожата ми,тя се изсушава и спръхва.

# 205
Вечерната грижа е много важна (през деня защита и разни красоти, но голямото глезене за кожата вечер)! Излишно е да казвам, че мен ме е мързяло години наред да го правя. Но нежно и щателно 2-стъпково почистване + всички останали табиети ми станаха норма. Опитвам се да не налагам нахално моите разбирания, надявам се, че никой не ме разбира по този начин, но споделям, че нещата при мен почнаха да се случват след като почнах да чистя вечер с маслен продукт + пяна/гел и много ограничих физическата ексфолиация (трици, етц.) - т.е. стремя се да не разрушавам т.нар. кожна бариера.

Хубаво е нощната грижа да се случва поне час преди да се легне за сън, за да могат разните масла, маски, серуми, кремове, етц - кой каквотo ползва и харесва, да попият и да не се озовават върху възглавниците ни в 90%.

Общо взето това е моята:

Но имам приятелки с чудесни кожи, които се изприщват при словосъчетанието "корейска грижа", та факт е, че хубава кожа е възможна и без 10 стъпки и 100 продукта Grinning

Последна редакция: нд, 07 апр 2019, 01:22 от Agent Provocateur

# 206
Работила съм с дерматолози и от тях знам,че всъщност цифрата показва времето в минути, за което си защитен максимално. После трябва подновяване.
  И това не е така. Ако по принцип изгаряш за 30 мин. с фактор 10 ще изгориш за 10х30, т.е 300 минути.

# 207
Аз също от дерматолог знам,че остава фактора,който е нанесен най-отгоре.Както и че SPF 10-20,25 е по-подходящ за хора,които стоят по-малко на слънце.SPF 50 за такива,които постоянно са изложени на слънце.

# 208
Аз също от дерматолог знам,че остава фактора,който е нанесен най-отгоре.Както и че SPF 10-20,25 е по-подходящ за хора,които стоят по-малко на слънце.SPF 50 за такива,които постоянно са изложени на слънце.

Би трябвало да има логика, но аз изгарям със спф 30 за 20 минути и нямам обяснение. С 50 нямам такъв проблем.

# 209
Ако нанесеш фдт без фактор върху слънцезащита с 50ти фактор, си все едно без слънцезащита така ли?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт