Интериорен и екстериорен стил по аматьорски - тема 61

• 73 923
  • 785
  •   1
Отговори
# 645
Предстои ни обзавеждане на къща. Ще се радвам да ме насочите към всякакви сайтове с идеи за обзавеждане. Знам за pinterest, там разглеждам. Просто нямам никакви идеи все още.
И малко въпроси:
Ще се обзавежда дневна/трапезария с кухненска част. Просторно е помещението. На кое бихте заложили - висока маса за хранене със столове и отделно диван с ниска масичка или висока маса с ъгъл и няколко стола? Настилката - гранитогрес изцяло или граниторес в кухненската част и ламинат в дневната? (Обмисляме подово отопление)
Благодаря предварително.

# 646
Задължително 2 къта.

# 647
  • Варна
Черна станция, Polar bear, благодаря за идеите! Точно серията Hemnes на Икеа си мислех, че ще е подходяща.
 И ратан. Даже сега като гледам снимката с ратановия килим си мисля, че избързах с купуването на килим (купих го след като бях видяла къщата само веднъж и преди всичко останало Simple Smile
Скрит текст:
Ако не стои добре ще го използвам другаде.

Много хубав килим! На море къде без синьо Simple Smile

Аз само да вметна и концепция за фино ковано желязо и малко ратан, бели тензухени пердета тоже. Тип ала хасиенда.

.

# 648
Килимът е много як.

# 649
petyovaa и аз мисля, че е по-добре да има два къта, както вече са ти казали. Много по- удобно и функционално е Simple Smile

lindt, поздравления за къщата, страхотна е! Heart Eyes

# 650
  • Canada
Килимът е много хубав наистина. Аз бих го сложила в детската. Simple Smile

# 651
  • София
Благодаря ви, за идеите момичета! (тук липсва прегръщащ емотикон). Килима и аз си го харесвам, видях го и купих импулсивно. Ама не се прави така - не може от килима да се започва Smile

Затова и ми е толкова полезна темата и вашият усет и идеи. В състояние съм да харесвам неща, които поотделно са чудни, но не пасват едно на друго. И с цветовете съм така. Преди време темата ми помогна изключително много при довършването и обзавеждането на едно ателие, което използвам за офис и все още харесвам. Затова сега ще чета, избирам и се консултирам много Smiley

Надявам се да не досадя!

# 652
  • Русе, България
Предстои ни обзавеждане на къща. Ще се радвам да ме насочите към всякакви сайтове с идеи за обзавеждане. Знам за pinterest, там разглеждам. Просто нямам никакви идеи все още.
И малко въпроси:
Ще се обзавежда дневна/трапезария с кухненска част. Просторно е помещението. На кое бихте заложили - висока маса за хранене със столове и отделно диван с ниска масичка или висока маса с ъгъл и няколко стола? Настилката - гранитогрес изцяло или граниторес в кухненската част и ламинат в дневната? (Обмисляме подово отопление)
Благодаря предварително.
На първата страница в темата има споделени доста сайтове за обзавеждане - може от тях да се почерпят идеи.
Не се колебайте да направите отделни кътове за хранене и за почивка, още повече щом пространството не е проблем.
На предните страници в темата иначе се коментираше за настилките - че теракот и гранитогрес държат студено, докато ламинатът е топъл. Доколкото ми е известно обаче КПД-то на подовото отопление пада значително при ламинат. Сами ли ще изграждате инсталацията? Ако я прави специалист, той може да ви консултира каква настилка е подходяща.

# 653
За подовото не сме решили дали да го правим и на този етаж, тъй като ще се живее временно там, на горният ще има по - нататък във времето. Иначе - към специалист ще се обърнем.
Всичко друго ще си правим сами.
И аз сякаш клоня към два отделни къта. Може да го направим и с различни настилки.

# 654
petyovaa, на ваше място бих сложила подово в цялата къща и отгоре гранитогрес. Казваш, че сега временно ще живеете там, но след години може да ви хареса толкова много, че да живеете постоянно там. Или дори ако решите след време да я продавате....
Ние също обзавеждаме къща и наслагахме тръбите за подовото и радиаторите и налепихме гранитогрес, а котел ще слагаме на по-късен етап, когато съберем пари Rolling Eyes

# 655
Това също е вариант. Не го бях помислила. Сами ли слагахте подово или към фирма? Към коя (ако е около София)?
Иначе имах предвид, че ще живеем временно, защото този етаж е по-малък, но в момента само за неговия ремонт имаме средства.

# 656
Сами си правим всичко - тръбите за подовото сами слагахме, после замазка правихме, после гранитогреса, местихме врати и ги направихме плъзгащи, двете стаи вече са шпакловани и боядисани и готови за обзавеждане. Сега ще почва да прави банята, всичко е купено за нея, структурите са вградени, но трябва хубаво да обмислим подреждането на плочките, които ще са само в душ пространството. Но сам човек много бавно става, но пък хубаво и изпипано.

# 657
  • София
И ние сме готови с ламината и боята. Сега се чудя дали на тази стена срещу прозореца да сложим този тапет.

Стаята време на ремонт

Тапетите, които съм набележила, като този ми е фаворит

# 658
  • Най-красивата страна
На мен последния тапет ми харесва най-много.
Особено за детска стая.

# 659
  • Canada
Първия не е лош.

Общи условия

Активация на акаунт