Кюретаж и забременяване след това - тема 80

• 34 047
  • 744
  •   1
Отговори
# 195

Здравейте,

Днес пуснах изследванията за инфекции и резултатите не закъсняха.
Общо взето е цяло чудо как въобще съм забременяла и сме дочакали 7 г.с. с тези инфекциозни показатели.
А умът ми не го побира защо съм живяла в заблуждение, че всичко е наред - аз наистина нямам никакви симптоми, ама никакви.  ММ е имал оплаквания от време на време, но много отдавна и мислехме, че са камъни в бъбреците - и уролог/нефролог го е виждал.

Та ето ги резултатите, позитивни за следните гадини:

Рубеола (Rubella) IgG  Result:   83.5 IU/ml   До 9.00 (9.00 - 11.00: Сива зона)
Цитомегаловирус (CMV) IgG   99.90U/ml   До 12.00 (12.00 - 14.00: Сива зона)
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgG   !   1.72   Ratio   До 0.90 (0.90 - 1.10: Сива зона)
Хламидия трахоматис (Chlamydia trach.) IgA   !   2.10   Ratio   До 0.90 (0.90 - 1.10: Сива зона)

Искам да попитам с какъв специалист трябва да се свържем, за да трепем тези гадини?
С ММ сме заедно от 4 години и каквото имам аз има и той - той има обаче и болки в ставите и като се зачетох малко за хламидиите почнах да се притеснявам.

Някакви специалисти в София?

до колкото знам в александровкса болница се занимават с полово предавани болести, аз съм ходила там за кандиломи

# 196
  • София
За хламидията отиди на АГ, изписват антибиотик и за двамата. Приемате го едновременно, докато трае лечението и не излезе чиста контрола и при двамата - секс само с презервативи, за да няма повторна инфекция. Има специална тема за хламидия - потърси я.

# 197
Момичета, днес е 31 ден от моето абразио и ми дойде първия МЦ. Нормално ли е или е подранило ?.. притеснено ми е .. 🤔😔

# 198
  • Dope Reach
На мен ми дойде на 30 ден. Индивидуално е, на някои момичета им идва доста по-скоро от това, на други - след 40-50ти ден. На мен ми казаха да чакам до 2 месеца.

# 199
Направо си е като по учебник. Simple Smile
Радвай му се.
Айде, още 2-3 цикъла и веднага да се отчетеш с 2 черти, ама този път докрай.

# 200
Момичета, мен ми дойде 39ти ден след абразиото...и д-р ми каза, че още от този месец може да възобновим опитите Rolling Eyes

# 201
  • Dope Reach
Сиси, в коя седмица ти беше кюретажа? Не е ли малко рано след първи цикъл?

# 202
На профилактичния преглед АГ то  ми каза да отида пак към края на м. Май, да види дали лигавицата се е възстановила напълно и м. Юни може да почваме с опитите..
Благодаря ви много момичета! Всички в този форум сте страхотни ❤

# 203
Rochellka, бях в 7 г.с., може би и това има значение. Честно казано май психически не съм напълно подготвена, но все пак щом доктора казва си му се доверявам... Пък както се казва каквото е писано Simple Smile то при нас и без това не се получава лесно Expressionless

# 204
Нормално е, на мен ми дойде на 28 мия ден. Бях в 10.5 г.с на кюретажа, но изчакаме 4 месеца преди да възобновим опитите

# 205
  • Dope Reach
Дано се е възстановила лигавицата, но изчакай поне 2-3 цикъла, още повече казваш, че не си готова психически. Понякога това е доста по-важно, а и вярвам, че искаш да си напълно готова. Каквото и да решиш в крайна сметка - успех!

# 206
  • Dope Reach
Едно ъпдейтче от мен, че и да вдигна малко темичката. Днес доки каза, че матката ми се е свила доста и изглежда, както преди бременността и че оскъдният ми първи цикъл е нормален, тъй като понякога се случвали такива отклонения след раждане. Каза да чакам втори цикъл (който трябва да е нормален като кръвотечение) и ако няма такъв да отида пак и да видим какво ще предприемем. Не че не ми е ясно какво - или противозачатъчни, или Дуфастон, все препарати, които не желая да приемам.

# 207
Rochellka, радвам се, че на този етап всичко е наред при теб. Не го мисли втория МЦ сега, то ще си дойде с времето. Ще видиш, че и тогава всичко ще е ОК. Моя доки ми беше казал да пия Геритамин те са 20 таб. за 10 дни и каза, че от тях лигавицата се възстановява по бързо. И друг път съм ги пила. Доволна съм.

# 208
  • Dope Reach
На мен не са ми казвали нищо за Геритамин, но си го мислих. При тази символична цена нищо не ми струва да пробвам. Simple Smile

# 209
Рошелка, виж първия пост в темата, там има изброени и други добавки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт