Кюретаж и забременяване след това - тема 80

• 34 055
  • 744
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета.. Аз очаквам 3 ти цикъл след кюртеажа.Първия ми дойде на 34 ден, втория на 31 ден. Интересното беше, че ме боля кръста когато приключи втория цикъл. Иначе се чуствам добре след 3 цикъл сме се разбрали с доки да отида на преглед и евентуално ако съм добре да ни даде зелена светлина. 🤗

# 211
  • Dope Reach
Успех, Плами, когато и да ти дадат зелена светлина! Мести се в темата за бебеправене и споделяй какво се случва с теб!

# 212
Здравейте момичета, записвам се и аз във вашата темичка.
В края на месец януари направих спонтанен аборт в 10 г.с. Няма да изпадам в подробности, защото не е особено приятно, а и който е минал през това знае какво е. Не се наложи да ми правят кюретаж. Имах леко кървене около десетина дни след това. Първият и вторият цикъл ми дойдоха на 28 ден, третият на 30 ден. Лекарката ми каза, че може да подновим опитите след втория цикъл, но аз не се чувствам готова за това. Страх ме е, че може да се случи пак същото нещо.
Виждам, че повечето от вас правят някакви изследвания след аборта. Аз не съм изследвала нищо, защото според лекарката на този етап няма причина да се съмняваме в някакъв здравословен проблем. Мисля обаче, за собствено успокоение, да направя някои от изследванията на 1-ва стр. Ще съм ви благодарна ако ме насочите кои от тях са по-приоритетни.
Хубав и успешен ден на всички Flowers Bouquet

# 213
Ами, лекарите чакат да се случи няклоко пъти, за да препоръчат изследвания. За тях е нормално, а не виждам защо. Аз съм изследвала само тромбофилии и някой и друг хормон.
Като пусках за тромбофилии, бях сигурна, че няма да излезе това, но грешах. Много честа причина е. Или завишени NK клетки.
Дано при теб не излезе нищо, и да е било просто случайност, но не се оставяй на съдбата. Направи необходимото, за да предотвратиш втори аборт, или поне да направиш всичко възможно.
Пак казвам - дано да е случайност!
Успех, следващия път.

# 214
  • Dope Reach
И аз ще изследвам тромбофилии + токсоплазмоза (за всеки случай), хормони и каквото друго каже доки.

# 215
Моята кака също беше направила спонтанен аборт преди 11 години и сега си имам племенница на 10. Тя забременя още след първия МЦ и всичко и беше наред. Не е правила никакви  изследвания.
 Силно се надявам и аз и всичко останали да изкараме успешно вторите си бременности..

# 216
  • Dope Reach
Кофтито идва от това, че е строго индивидуално и никога не знаеш какво ще ти се случи. Завеждащият на нашето АГ беше казал, че една жена като забременее се страхува от това, което не знае, а при следваща бременност от това, което вече знае. Не бих намерила по-точни думи. И аз се страхувам от нещата, които вече са ми се случвали.

Но важното е да сме позитивни, това ме крепи в момента. Че и на нашите улички ще изгрее слънце. Simple Smile

# 217
Здравейте,

Аз имам детенце на 3 годинки и след аборта сега също ми казаха, че няма страшно и това било нормално.
Добре, че взехме нещата и инициативата в свои ръце.

Направихме си изследвания и се оказа, че имаме бактерии, които трябва да се лекуват, защото или водят до аборт или до увреждания на плода. Разбира се има варианти, в които всичко минава по вода. При нас още предната бременност имаше инфекция, когато малкия се роди. Тези бактерии не се намират в стандартна цитонамазка или ПАП тестовете и влагалищен секрет - изследват се специфично.

Съветвам ви да не отлагате ако имате възможност и да си направите изследвания.

В лаборатория геника имат много хубав "фертилити тест", който може да се пусне за бактериалните проблеми и профилактика преди забременяване. Може да го направите с менструална кръв след първата менструация - това е нов неинвазивен метод. В останалите лаборатории също предлагат добри пакети за диагностика - интересувайте се.

Пожелавам на всички само хубави новини от тук нататък Simple Smile.

# 218
  • Варна
Mamunche, би ли споделила, ако е удобно за какви инфекции става въпрос?
При мен предстои 4-ти цикъл, имахме позволение за нови опити още след 3-тия, но добре, че не сме ги започнали, защото се разболяхме много тежко покрай синът ни и сега, и тримата сме на антибиотици ...  Чакам скоро да излязат и резултатите от Кариотип на мен и ММ, моля се всичко да е наред!

# 219
Изследванията, които пусках са:

Хламидии
Уреаплазма
Мукоплазма
Цитомегаловирус
Херпес

Виж пакетът Fertility Test на Геника там има изброени.

За уреоплазма и мукоплазма можеш да пуснеш с първа урина.
За хламидия трябва менструална кръв или секрет. За първото можеш и сама да събереш и да го използват за цялото изследване. Аз нямах никакви симптоми, но на някои от бактериите имам позитивни резултати. Детето ми като се роди беше с инфекция, но никой не е казал от какво. Мъжът ми е с отрицателен, но и двамата ще пием антибиотик.

# 220
Микоплазма и уреаплазма не се ли изследват с влагалищен секрет?

# 221
Аз съм изследвала микоплазма, уреаплазма и хламидия с влагалищен секрет...отделно съм пускала хламидия igM igA igG с кръвно изследване

# 222
Аз наскоро пусках микоплазма, уреаплазма, микробиология и токсоплазмоза, като кръв ми взеха само за токсоплазмозата.
Не ми се вярва да ни ръчкат ей така за кеф, след като може само с урина?!

# 223
Бяхме на преглед при доц. Георги Пехливанов, който се занимава с венерически болести.

Той ни пусна изследване с урина с направление към Геника, за да изследваме Микоплазма и Уреаплазма.
Ние ги пуснахме както ни каза: първа сутрешна урина без тоалет. Излезе едно позитивно и ще го лекуваме.
Сега ще ходим на преглед при доцента, за да ни назначи лечение.

В лабораторията  (Геника) ми обясниха, че има нов метод за изследване на Уреаплазма, Микоплазма и Хламидия - менструална кръв. В Цибалаб няма такъв метод - там примерно ми казаха, че най-точните им резултати излизат от влагалищен секрет и ми казаха, че урина не е подходящ метод за изследване при тях. Явно нещата варират от лаборатория до лаборатория. Това изследване се прави в деня с най-обилно кръвотечение, взима се съсирек (сами си го взимаме, няма нужда АГ ад го вземе и го слагаме в контейнерче). Изследването е отново PCR и е също толкова точно.

Много е удобно, защото при контролата на изследванията (след лечението с АБ и преди забременяването) може да се вземе проба от менструална кръв без да чакаме АГ да вземе проба. После направо с резултатите за контрола Simple Smile

# 224
  • Dope Reach
На мен този месец ми е втори след раждането/кюретажа. Предполагам изследванията ще ги направим или този, или следващия месец, както дойде.

Днес ме гризе нещо друго, не че не сме го коментирали тук, но... Чета мнения на различни момичета, връщам се в стари теми по въпроса, даже в такива за забременяване след секцио... Повечето споделят, че са им казали да изчакат 3 до 6 месеца след естествено раждане, на тези със секцио от 6 до 24 месеца. Това, което със сигурност разбрах е, че е много важно да се възстановиш не само физически, а и психически - някои момичета дълго време не могат да се решат на повторен опит, именно заради страховете си.

Та, иска ми се отново да отворя темата и да разбера какво мислите вие, момичета. Наясно съм, че можем само да гадаем, че е индивидуално, че докитата могат да кажат кога... Но, ме гризе отвътре, трудно ми е да не си задавам този въпрос и да не го задам на вас.

Последно, както споделих, доки каза, че матката ми се е свила като отпреди раждането, надявам се това е добра новина, но реално дали ще съм готова скоро за нова бременност... Надявам се юли/август да получим зелена светлина, тогава ще ми е 4/5 месец след случката, но каквото стане... Здрави да сме, другото ще си дойде, когато Бог е казал. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт