Кюретаж и забременяване след това - тема 80

• 34 025
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, в петак ми правиха абразио и бях добре физически и вчера, но днес имам ужасни болки и температура 37.6, корема ми е ужасно подут и боли. Нямам кървене, само леееекоо зацапване ама много малко. Нормално ли е да имам температура и болки? Пия Ципрофлоксацин 500мг. и но-шпа при  нужда( т.е само днес 1 табл.)
отивай веднага в спешното. Не че искам да те плаша но е възможно да не са те изчистили добре

# 91
Здравейте, исках да ви питам някой правил ли е такова изследване :  при цикъл се събират съсиреци (целта е да изпадне тъкан , а не кръв) и се изследва в Геника за вируси или бактерии  . Ако някой го е правил - какво точно се изследва и какъв е резултата при вас ?
Сигридов ми каза , за това изследване , след като отидох да говоря с него за спонтанният аборт.

# 92
  • Dope Reach
Побутвам темата с една питанка. Минаха 14 дни от кюретажа ми, още имам кръвотечение, за ежедневна превръзка е. Днес имам болки в гърдите, усещам, че са напрегнати, доста необичайно за мен, тъй като никога не съм имала симптоми преди цикъл, нито пък овулация (ако съм имала такава някога, вече и аз не знам). Възможно ли е да съм в овулация в момента, получих такова мнение, че може да нямам цикъл все още, но да се появи овулация. Объркана съм, може и да е нищо.Thinking

# 93
Побутвам темата с една питанка. Минаха 14 дни от кюретажа ми, още имам кръвотечение, за ежедневна превръзка е. Днес имам болки в гърдите, усещам, че са напрегнати, доста необичайно за мен, тъй като никога не съм имала симптоми преди цикъл, нито пък овулация (ако съм имала такава някога, вече и аз не знам). Възможно ли е да съм в овулация в момента, получих такова мнение, че може да нямам цикъл все още, но да се появи овулация. Объркана съм, може и да е нищо.Thinking

Здравейте, бих посъветвала да отидете за всеки случай на преглед, да ви потвърдят, че сте изчистена добре. Направете и тест, ако даде положителен /на мен ми казаха след 2 седмици да се тествам, а при вас са минали 14 дни, тъй че.../. Тествайте се. За справка, аз лично след кюретажа имах един ден кръвотечение, и то не силно. След това не съм имала никакво и никакви болки, или напрежение в гърдите. Дойде ми следващ цикъл на 46-ти ден някъде. Поздрави и бързо възстановяване!

# 94
  • Dope Reach
Благодаря за инфото! Ходих на преглед преди няколко дни, не ми казаха да има проблем, пак ще ходя в края на месеца. Ще следя симптомите, засега са болките в гърдите и това, че са нарастнали, дано е безобидно.

# 95
Благодаря за инфото! Ходих на преглед преди няколко дни, не ми казаха да има проблем, пак ще ходя в края на месеца. Ще следя симптомите, засега са болките в гърдите и това, че са нарастнали, дано е безобидно.

Ами в такъв случай е възможно дори да ви дойде цикъла.Чела съм из форуми, че има жени, на които им идва и на 20-25 ден, след кюретаж. Стискам палци всичко да е наред и с нови сили да продължите да опитвате!!!

# 96
  • Dope Reach
Това са и моите надежди, ще кажа какво се е случило!

# 97
А не е ли възможно това да е овулация, след като изчистването с кюретажа казват да го броим за менструация, а и има случаи на забременели непосредствено след аборт (знам, че на хормоните им трябва време да се наместят, но все пак).
Аз 14 дни след кюретажа имах 10мм лигавица, но нали казват пазене 3м.и док.тогава изобщо не ме е гледала за фоликули....та само предполагам?!

# 98
  • София
Възможно е да е овулация . Предния аборт ми беше на 15 август , на 6 ти септември бях на преглед и док каза ме съм в овулация

# 99
  • Dope Reach
Здравейте, момичета! Всъщност се оказва, че въпреки Бромокриптина, гърдите ми отново са пълни и днес се събудих с едно малко и едно голямо петно. Пак ще го пия...

# 100
  • София
Здравейте, момичета! Всъщност се оказва, че въпреки Бромокриптина, гърдите ми отново са пълни и днес се събудих с едно малко и едно голямо петно. Пак ще го пия...
Оххх милата,голяма мъка е спирането на кърма.
Успех!Аз с Достинекс я спирах.
Ограничавай максимално течностите.

# 101
  • София
Момичета, не търсете симптоми и логика в първите 1-2 цикъла след кюртаж. Хормоните са в пълен хаос, тепърва ще се наместват. Може да ви подрани, може да ви закъснее до 50 дни, може да имате овулация, може да нямате, всичко може. Стискайте зъби, и това ще мине.

# 102
Здравейте, можете ли да ми кажете колко време след кюретажа е добре да се отиде на профилактичен преглед ?

# 103
Аз отидох след 1вата седмица, после чак след първата менструация, която закъсня доста. Дойде ми чак на 51вия ден.

# 104
  • Dope Reach
Днес излезе епикризата от аутопсията на детенцето ми - потвърди се отлепването на плацентата, заради хематом. Ще направим изследването за тромбофилия, както Arven89 ме посъветва, но какъвто и да е резултатът не знам дали ще е някакво успокоение за това, което се случи. Поне ще го имаме предвид за следващия път.

Общи условия

Активация на акаунт