Кюретаж и забременяване след това - тема 80

• 34 073
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
  • София
А има ли значение по кое време на деня се пускат, на гладно, жадно?
Тромбофилиите са генетични, препоръчват половин/един час след нахранване.

# 601
А има ли значение по кое време на деня се пускат, на гладно, жадно?
Тромбофилиите са генетични, препоръчват половин/един час след нахранване.
Благодаря.

# 602
  • София
Rocket, за микоплазмите поне 10 дни трябва да са минали откак си приключила с АБ, а и не те съветвам сега да ходиш да ти взимат цервикален секрет, поне 1  цикъл трябва да мине. А на урина е абсолютно безсмислено да го пускаш, там си ми беше винаги чист, не че не пусках и аз Simple Smile На мъжа ми също беше отрицателно изследването на еякулат, но АБ си пи и той и двата пъти.
А това с пускането на генетични изследвания след хранене не го разбирам защо така се препоръчва, но предполагам, че е защото на някои хора по-лесно им прилошава като им взимат кръв, ако не са яли. Иначе за генетичните няма нужда от никакво изчакване, естествено.

# 603
Светле, в никоя вселена няма как да изчакам до първия цикъл, че да пусна изследването! Joy Аз си се знам, сега сума ти пари ще потроша, защото съм си го навила на пръста и не ме държи нервата.
Чакам сега да излезнат на ММ другата седмица и аз пускам след това. Ще се съберат 14 дена след антибиотика.

Някой по-назад беше питал за времето за изчакване. На нас Док ни каза 3-4 месеца с цел “матката да забрави”.

# 604
  • София
Отнема поне 2-3 цикъла да се нормализират хормоните и да се възстанови лигавицата. Ако загубата е била в по-голям месец, се изчаква повече - горе долу колкото е била бременността.

# 605
+1 за изчакването.
На мен ми казаха 2-3 месеца (прекъснахме Б в 10г.с.) и аз тук започнах да питам 2-3 месеца или 2-3 цикъла, защото на мен реално ми дойде първият цикъл на 51вия ден.
Т.е. по мои сметки веднага след първия 😁, ама не - цикли.
Минава времето, обаче. Неусетно. 7 месеца станаха, а колко ли още ще чакам?!

# 606
Борнче, кога стана при вас първия път?
На нас ни отне 9 месеца опити и стана на 10тия. На мен също мине настръхнала косата колко ще чакаме, за да се случи пак!

# 607
Rocket, аз проверих ЧХГ защото нямам намерение да чакам и не исках да ми дава фалшиво положителни тестове.

# 608
Рокет, ние даже не бяхме целенасочени. Спряхме да се пазим септември, ама като гледам все е липсвало 💜 около О. А ноември сме си я уцелили и стана. Та, реално, не знам дали пък не спадам е графата „от раз”.
Ама, ей го сега, не ще да дойде. Имам чувството, че наистина не става, защото съм се обсебила, ама просто няма как да не го мисля.

# 609
  • София
Rocket, извинявам се, пропуснала съм нещо фактът, че ти си без абразио. Значи няма проблем да ти вземат и сега секрет от шийката, просто като е човъркано трябва да се изчака поне 1 цикъл задължително. При вас няма и смисъл от пазене 3-4 цикъла, след първия още може да действате, но по-скоро изчакването е да ти размине малко психически.
То и след абразио всичко е индивидуално, а и зависи от конкретния случай, като срок на бременността, дълбочина на абразиото, настъпили усложнения  и т.н. Аз нали заради кистата ходих сто пъти на прегледи, за първия цикъл още ми беше малко тънка лигавицата, но за втория вече всичко беше на 6, а шийката си ми беше затворена още на 3тата седмица.  3-4 цикъла се счита за някакъв оптимален вариант.

# 610
Меги, мен всички ме успокояват, че щом е станало веднъж пак ще стане. Не знам дали е така, силно се надявам и моля.
При вас щом е станало от първия път, може би сега нещата са повече на психическа основа.

Светла, аз знам, че може и да не се чака, но ме е страх. А и сега като смятам, че имам разни бактерии и инфекции още по-зле става. Най-добре да си изчакам, да си пусна изследванията и да видим нататък какво ще правим. Simple Smile

Иначе аз първо ще пусна за изслване урина, защото винаги съм имала проблеми по-скоро с цистити и с бъбреците. Досега съм нямала проблеми с интимни инфекции или бактерии.

# 611
  • София
Rocket, за микоплазмите поне 10 дни трябва да са минали откак си приключила с АБ, а и не те съветвам сега да ходиш да ти взимат цервикален секрет, поне 1  цикъл трябва да мине. А на урина е абсолютно безсмислено да го пускаш, там си ми беше винаги чист, не че не пусках и аз Simple Smile На мъжа ми също беше отрицателно изследването на еякулат, но АБ си пи и той и двата пъти.
А това с пускането на генетични изследвания след хранене не го разбирам защо така се препоръчва, но предполагам, че е защото на някои хора по-лесно им прилошава като им взимат кръв, ако не са яли. Иначе за генетичните няма нужда от никакво изчакване, естествено.

Нахранването преди генетични изследвания не е за да не ти стане лошо, а се използва ефекта на т. нар. алиментарна левкоцитоза. Генетичния материал се извлича от ядрата на левкоцитите, като са повече те, изследването е по-лесно.

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 16:12 от Nandin

# 612
  • София
Nandin, много благодаря за разяснението! Не ми беше идвало на акъла, ама не съм и чела много по въпроса, знам че се вдигат левкоцитите след хранене, но идея си нямах как и откъде се извлича материал. Значи с някоя яка инфекция, ще има още повече генетичен материал Joy
Rocket, пускай си всичко, което би те успокоило, важно е да си и психически ок. Мен много ме глождеше първия път, че пропуснах генетеичните, след като се установиха хормоналните ми проблеми, но пък ме накараха да пия АП, ей така, за всеки случай, докато бременеех.

# 613
И аз за мое успокоение след миседа в 9та седмица направих всички възможни изследвания в началото.
Абразиото беше на 31.5., три седмици по-късно пуснахме за тромбофолия и кариотип - излезе една нискорискова мутация, нормален кариотип и на двамата, само при ММ полиморфизъм 16qh+, който спред генетиците не е проблем. Микробиологията е ок, витамин Д както и очаквах много нисък, та съм взела сериозни мерки сега да възстановя дефицита.
Първият цикъл дойде на 42 ден, за съжаление нищо общо с нормалните ми цикли от преди бременността - 3 дена, после 3 дена пауза, после пак 2 дена, пауза и сега пак зацапване на 9ти ден...От репродуктивната клиника искат на 2-3 ден на следващия цикъл да отида за изследвания и ако всичко е ок да почваме ЗЕТ, аз обаче не съм сигурна че всичко ще се е възстановило дотогава.
Мисля, че и психически още са много розови нещата - през последните 3 седмици имах две паник атаки през нощта със сърцебиене и задушаване, досега никога не съм имала такива проблеми, и не знам как ще се успокоя да почвам процедура пак.

# 614
Margolota, аз първите дни не можех да спя и ММ измъкна от някъде Магне Б6 “Лека нощ”.
Мисля че ми помогна или поне имаше добър пласебо ефект.
Видях, че си в Грмания, но може да пробваш с някакви такива хапченца. Да те успокоят малко и да те приспят.

Общи условия

Активация на акаунт