Кюретаж и забременяване след това - тема 80

• 34 068
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Dope Reach
И аз имах проблем със съня след загубата ми. Буквално стоях с отворени очи и в продължение на повече от 24 часа не можех да усетя умора и нужда от сън. Всичко това е толкова изнервящо... Започнах да пия "Сладки сънища" на Форткес, не съм сигурна дали ми помогнаха, но поне са безвредни.

# 616
След моя мисед, който беше в 9 г.с., аз също не можех да спя седмици наред. По цели нощи четях за миседите, причини за тях, изследвания и т.н. Успокоителни хапчета не съм пила. Това, което ме успокояваше, бе планът в главата ми какво да предприема, за да намаля шанса това да се случи отново.
Рокет, прочетох, че сте опитвали 9 месеца за бебче преди да забременееш. Точно толкова ни отне и на нас първия път, когато бременността завърши с мисед. Аз правих изследвания при доц. Конова. Тя след разговора ни прецени какво да ми назначи - уреаплазма, микоплазма, хламидии, микробиология на влагалищен секрет, нк клетки, антифосфолипидни антитела, основен пакет тромбофилия, щитовидна жлеза, мисля това бяха. Правени са месец след аборта. Нищо друго не излезна, освен леко завишено тсх 3.13 (без проблем с щитовидната жлеза като Хашимото и т.н.) и завишени нк клетки. Вливки за нк клетките никога не съм правила. Пиех Еутирокс в супер минимална доза.
Ние доста време изчакахме след аборта докато подновим опитите, цели 6 месеца. Дори не зная защо толкова много. Може би ми трябваше време, за да се отърся от преживяното и да се поуспокоя. Две години след аборта забременях по естествен път, когато вече бях готова да тръгна по репродуктивните клиники, тъй като вече бях на 37 години. Сега съм в 7 месец и се надявам всичко да е наред до края.

# 617
Бедите за мен не спират, момичета. На 26я ден от първия ми цикъл след кюретажа - имам задържан фоликул 5 см. 😥 какво да правя сега. АГ-то ми изписа дуфастон с надеждата да се спука. Не знам какво да правя и защо се е получил. Никога преди не съм имала подобно нещо. Какво следва, ако не се спука? Мога ли да го спукам механично по някакъв начин, с коремни преси?

# 618
  • София
Няма страшно, ще се спука (обикновено се пукат със следващия цикъл). Коремните преси надали ще помогнат, прогестеронът по-вероятно.

# 619
Бедите за мен не спират, момичета. На 26я ден от първия ми цикъл след кюретажа - имам задържан фоликул 5 см. 😥 какво да правя сега. АГ-то ми изписа дуфастон с надеждата да се спука. Не знам какво да правя и защо се е получил. Никога преди не съм имала подобно нещо. Какво следва, ако не се спука? Мога ли да го спукам механично по някакъв начин, с коремни преси?
След моя кюретаж аз пих противозачатъчни 2 месеца и 2 месеца след спирането им също имах задъжан фоликул 3,5см. Няма нищо страшно. Аз пих още два месеца противозачатъчни и го проследявахме. На третия цикъл го нямаше. Не са препоръчителни коремни преси и т.н. Ако бяха, лекарите сами щяха да кажат, внимавайте да не си докарате беля и слушайте лекарите си.

# 620
Момичета ,тези от вас които са подновили опитите за бебче,колко време изчакахте.Знам ,че е препоръчително 5-6 месеца.Мисълта за бебче ме крепи и наистина незнам дали да изчакаме или да опитаме по-рано.Толкова много го искам.

# 621
  • София
Под, точно на предишните страници това обсъждахме. Прочети назад.

Отнема поне 2-3 цикъла да се нормализират хормоните и да се възстанови лигавицата. Ако загубата е била в по-голям месец, се изчаква повече - горе долу колкото е била бременността.

# 622
Момичета ,тези от вас които са подновили опитите за бебче,колко време изчакахте.Знам ,че е препоръчително 5-6 месеца.Мисълта за бебче ме крепи и наистина незнам дали да изчакаме или да опитаме по-рано.Толкова много го искам.
На мен 3 цикъла след аборта ми дадоха зелена светлина. Ето, че 5 месеца след аборта съм бременна. 🥰Дано всички скоро да споделят такива новини!

Последна редакция: сб, 20 юли 2019, 15:12 от Пламъче

# 623
Момичета, а как стои въпросът със секса? Колко време след спиране на кървенето го подновихте?
Аз забравих да питам Док, защото тогава не ми беше до това.

# 624
На мен 3 цикъла след аборта ми дадоха зелена светлина. Ето, че 5 месеца след аборта съм бременна. 🥰Дано всички скоро да споделят такива новини!

Оф... каква късметлийкааа! Супер! Страхотни новини!! Късмет и сладко бременеене!!!

# 625
Rocket, ние си започнахме след прегледа. 14 дни от второто хапче след като док каза, че всичко е ок.

# 626
Рокет, само с презерватив, докато не мине първият цикъл.
Предимно, заради инфекции.

# 627
Fillme, Born, благодаря за отговорите! Определено ще сме с презерватив до първия цикъл, ей така за всеки случай. Мен ми е гузно, че мисля за секс след случката, но трябва леко полека да се връщаме към нормалния живот.

CatGirl, чак сега ти виждам коментара. Мерси много, че сподели и твоя опит. При мен положението е горе долу същото, ТСХ-3,62 и ми изписала Л-тироксин, но малко по-голяма доза, за да го смъкнем по-бързо. Нямам Хашимото и аз.
Чакам в началото на август да ми дадат час за доц. Конова в Пловдив. Мерси и, че си написала кои изследвания ти е искала. Ние засега почваме с микоплазмиите, даже ММ вече си ги пусна и чакаме резултатите до сряда. Ако излезнат положителни при него, сигурно ще натискам за по-скорошен час за доцентката в Плевен. Знам, че тя назначава доста успешни лечение в тази насока.
Страхорно е, че ти вече си в 7ми месец. Пожелавам ти успешна бременност до края и един страхотен пухкав финал! Flowers Hibiscus

# 628
  • София
Не е добре ТСХ да се смъква бързо

# 629
Nandin, възможно е, ще обсъдя с ендокриноложката като отида на контролен.
Моето ТСХ, както казах, беше 3,62 три дена преди да разбера че съм бременна. Просто съвпадение, че бях пуснала изследването тогава.
Ендо ми назначи Л-тироксин от 50мг + други хапчета. Като и звъннах да съобщя, че имам положителен тест, тя каза да спра някои от лекарствата, но Л-тироксина да продължавам.

Общи условия

Активация на акаунт