Как да го предпазя от мотора, помогнете!

• 16 502
  • 317
  •   1
Отговори
# 90
Сега пък колелото намесихме... С колело колко са смъртните случаи?

Сигурно колкото и тези на убити от саксия.

Колкото и да са хубави моторите, не виждам това как помага на авторката, която очевидно има страх и проблем с това начинание на приятелят й? Него хубаво ще го облечем, ще му налеем акъл, а нейните нерви, кой ще лекува?

# 91
  • София
Скрит текст:
Не е коректно да вкараш в един договор, подписан преди години, нова клауза без съгласието на една от страните. Защото го нарушаваш едностранно и е предпоставка да бъде развален по твоя вина.

Стандартният договор е "да я обича и да се грижи за нея, докато смъртта ги раздели". Няма (освен ако не е била добавена специално в този случай) клауза "Да няма неодобрени от жена му хобита, особено мотоциклетизъм".
Кой тогава се мъчи да вкарва едностранно и без съгласието на другата страна още клаузи?
Simple Smile

Стандартният договор е "форлаге", а всеки договор е индивидуален, с подробности и изисквания,според договорката на страните.
Така че, ако не си си направил труда да обявиш екстремните си хобита, които увеличават опасността от преждевременно гушване на букета, не можеш да очакваш другият да разцъфне от задоволство, когато го изненадаш.
Освен ако не си му писнал вече и не си направил хубава застраховка на негово име.
Когато си сам, отговаряш само за себе си и ако щеш, хвърляй се от по- високо без бънджи- твой проблем.
Но, като направиш едно дете, особено, да се фукнеш да си докарваш адреналин по рисков начин, вече говори за проблеми, които усилено заобикаляш.
Което не е ок за отношенията ти с тези, които уж са ти най- близки.

# 92
Скрит текст:
За авторката не знам....ако мъжът й от ден първи е любител на смъртоносни хобита, явно проблема е неин, не негов.
...то първо той трябва:
1.да си направи застраховка живот поне за 1 000 000 евро
2.да осигури поне 3-4 коли, джип за планината, "лимузина" за дълъг път, яхта на морето, хеликоптер за "бърз достъп", пък тогава може и да се замисли за мотор

Моторът, за разлика от руската рулетка, не е смъртоносно хоби пер се. Според приетите правни принципи, което не е забранено е разрешено, а не обратното. Т.е. ако антимотористката клауза не е била заявена и приета от ден едно, тя не може да бъде едностранно изисквана.

Съвместното отглеждане на деца продължава около 25 години. Вашият мъж допринася 40 000 евро нето на година? Поздравления, но тогава професията му е доста по-смъртоносна от мотоциклетизма.
Как 3-4 коли, джип за планината, лимузина за дълъг път, яхта и хеликоптер  са еквивалентен разход на закупуването на мотор?
Не са ли малко прекалени изискванията?
Прекалени или не, мои са си.  Smiley
Не съм ги крила.И щом не са в противоречие със закона, не виждам проблем.

Идеята ми беше да подчертая колко назад в приоритетите ми и колко безсмислено е наличието на мотор.
А не еквивалентност в разходите.

# 93
С колело колко са смъртните случаи?
Колкото са и случаите с мотор.

Най-безопасно е да се вържеш вкъщи и да не излизаш по никакъв повод, да си спреш тока, че да не те удари, да живееш на първия етаж, че да не стане земетресение и да се вмъкнеш в изолирана стая. Не говорим за такива извращения, все пак.
Именно. Да не искаме това, водени от страховете и предразсъдъците си.

Колкото и да са хубави моторите, не виждам това как помага на авторката, която очевидно има страх и проблем с това начинание на приятелят й? Него хубаво ще го облечем, ще му налеем акъл, а нейните нерви, кой ще лекува?
Никой не е длъжен да помага на авторката да си овладее нервите на всяка цена. Има мента, глог и валериан, ако сама не може.

Стандартният договор е "форлаге", а всеки договор е индивидуален, с подробности и изисквания,според договорката на страните.
Така че, ако не си си направил труда да обявиш екстремните си хобита, които увеличават опасността от преждевременно гушване на букета, не можеш да очакваш другият да разцъфне от задоволство, когато го изненадаш.
Освен ако не си му писнал вече и не си направил хубава застраховка на негово име.
Когато си сам, отговаряш само за себе си и ако щеш, хвърляй се от по- високо без бънджи- твой проблем.
Но, като направиш едно дете, особено, да се фукнеш да си докарваш адреналин по рисков начин, вече говори за проблеми, които усилено заобикаляш.
Никъде не видях да се споменават допълнително подписани клаузи относно "екстремните хобита".
Отново: който ги иска тези клаузи следва да си направи труда да ги обяви, а не обратното, според приетите правни принципи.
Моторът не носи адреналин, а окситоцин.
Задоволството на другия на всяка цена не е задължение по договора. Особено както жените се опитват често да го изкарат. Simple Smile
За отговорността към детето е достатъчно да има добра застраховка живот и да се вземат разумните предпазни мерки.
ПС Неуместното намесване на детето в спорове като този, на страната на жената, също е популярна, но дълбоко нечестна тактика. Жената няма изключителен монопол върху определянето и защитаването на тези интереси.

Ако и партньорът не вижда проблем, такъв няма. Ако вижда, но не смее да се обади - проблемът е само негов.

# 94
  • Варна
Сериозно? Откъде черпиш тази информация? Може ли официална статистика, с отделно разглеждане на случаите с детски велосипеди. Защото аз категорично не вярвам на твърдението ти.

# 95
Никой не е длъжен да помага на авторката да си овладее нервите на всяка цена. Има мента, глог и валериан, ако сама не може.

Аха, а къде остана голямата му любов и грижа към нея?
И тя не е длъжна да му търпи "хобитата", така че по никакъв начин не би била виновна, ако го напусне.

# 96
Скрит текст:

Най-безопасно е да се вържеш вкъщи и да не излизаш по никакъв повод, да си спреш тока, че да не те удари, да живееш на първия етаж, че да не стане земетресение и да се вмъкнеш в изолирана стая. Не говорим за такива извращения, все пак.
Именно. Да не искаме това, водени от страховете и предразсъдъците си.

Никъде не видях да се споменават допълнително подписани клаузи относно "екстремните хобита".
Отново: който ги иска тези клаузи следва да си направи труда да ги обяви, а не обратното, според приетите правни принципи.
Моторът не носи адреналин, а окситоцин.
Задоволството на другия на всяка цена не е задължение по договора. Особено както жените се опитват често да го изкарат. Simple Smile
За отговорността към детето е достатъчно да има добра застраховка живот и да се вземат разумните предпазни мерки.
ПС Неуместното намесване на детето в спорове като този, на страната на жената, също е популярна, но дълбоко нечестна тактика. Жената няма изключителен монопол върху определянето и защитаването на тези интереси.

Ако и партньорът не вижда проблем, такъв няма.
Ако вижда, но не смее да се обади - проблемът е само негов.
Ами, да посмее...възрастен човек е.
Но, да бъде готов и да си понесе последиците от новите решения.

Цитат
За отговорността към детето е достатъчно да има добра застраховка живот...
Т.е., няма проблем детето/децата да растат без баща, стига той да им "подари" повече пари при смъртта си?
Странно разбиране за отговорност към дете.

# 97
  • Варна
Чакайте малко, какво дете намесихте тук, те и дете ли имат?!?

За голяма любов и грижа аз прочетох само от нейна страна.

# 98
Аз видях, че е писала в други теми, че иска или вече правят опити за дете. Към този момент, не мисля, че имат бебе.

# 99
  • Варна
Да си опича акъла за дете.

# 100
  • София
Не знам доколко осъзнавате, но горкото момиче изтърси това "обичам го повече от живота си" просто за да се предпази някак си от коментарите, които я съветват да го зареже на секундата. Чисто и просто защитна реакция, с която милата се опита да спре мненията да си остави половинката като мръсни бикини. И беше ясно, че няма да помогне, защото, докато се радват вечер на "ММ", много хора тук представят мъжете като чорапи - зарязваш бе, късаш и хвърляш. Някакви сменяеми носни кърпички - не те кефи цветът на някоя - хвърляш. Въпреки че те самите едва ли са късали и хвърляли толкова рязко...
Човекът се е качил на мотор, не се е изстрелял в Космоса без скафандър. Ако моторите бяха чаааааааак такива опасни чудовища - дали нямаше да са забранени в някои "по-бели" страни?
А нейните нерви е най-добре сама да си ги лекува. Крайната паника и хипохондрия за неродени Петковци вреди най-вече на самите хипохондрици, които непрекъснато си втълпяват, че "нещо ЩЕ стане". Това е високофункционална тревожност - в един момент човек дори не се тревожи за нещо реално, а просто мозъкът му е зает да се тревожи, за да се занимава с нещо. И иска адски много воля за преодоляване, а понякога и ходене при специалист.
Да сметнеш, че щом приятелят ти се е качил на мотор, значи задължително ще катастрофира, е именно признак на такава тревожност.

# 101
Ами те хората обикновено се притесняват за някой преди да се е случила белята.

Честно, ако приятелят или мъжът ми изведнъж реши, че е моторист/катерач/планинар/скачач ще се запитам първо къде съм бляла, че не съм видяла нехайството му по отношение на собствената сигурност и здраве и да, ако не се откаже от тази прищявка, просто ще си тръгна.
Нито аз имам нужда от допълнителен стрес, нито бих подложила деца на това някой ден.

Никой не е длъжен да приема или действа според моите думи, просто давам пример.

# 102
  • Варна
Аз затова написах, че на мен мисе струва по-притеснена да не го прилапа някоя кака, навита на моторист отколкото, че ще се пребие.

# 103
Аха, а къде остана голямата му любов и грижа към нея?
[/quote]
Любовта  не включва съобразяването с всеки каприз. А грижата е именно в осигуряването на правилните лекарства.

# 104
Същото това нещо важи и в другата посока, вярвам, осъзнаваш го.

Общи условия

Активация на акаунт