Как да го предпазя от мотора, помогнете!

• 16 905
  • 317
  •   1
Отговори
# 165
Просто ще ви послушам, ще му дам време без да се натрапвам и натоварвам, ще се моля Бог да е с него и да се пази, а дано след време свикна с мисълта, ама ще е доста трудно... И не съм луда, бе хора. Не ми трябват психиатри, нито имам проблеми с нервите, съвсем съм си нормална. Просто съм загрижена за човек, за когото наистина ми пука, това е. И да, бяхте питали дали си е взел поука от това, че е паднал-да, обещава да е по-предпазлив и твърди, че винаги заради мен ще е внимателен, за да не се тревожа и винаги като тръгне с мотора ми се обажда през 30 минути, че да съм била спокойна, така че.... Май почвам да свивам, имам ли избор?..

# 166
Ezhko, самият факт, че сравняваш дете, паднало от колело с дърт пръч, който вече има едно пребиване с мотор е знак, че изобщо не разбираш за какво става въпрос. Случаят, който описваш вероятно е едно на милион, няма майки, нормални в главата, които ще реагират така. Защото повечето осъзнават, че реална опасност за живота на детето няма или е сведена до минимум.

Психологическият анализ, който правиш, е втори знак, че ти липсват основни разбирания за човешката психика. Тук изобщо не става дума за отнемане на никакви права и свободи на партньора, а за изразяване на загриженост, притеснение, тревога, че човекът, който обичаш се подлага на риск и особено, когато вече си му бърсал кървищата веднъж... реакцията й е напълно нормална. Така реагират хората, които са способни да изпитват емпатия, ти самият във всеки пост доказваш, че не изпитваш такава и не разбираш какво е това.

Самият ти наричаш това притеснение и тревога "психически тормоз" и причина някой да приема успокоителни, но обратната страна, а именно, поставянето на най-близкият ти в постоянно състояние на тази тревога си е напълно в реда на нещата? Връзката е двустранен процес, идеята не е да се задоволяват нуждите само на единият, и не, финансовите нужди, които покриваш, не са равни на емоционална подкрепа и разбиране.

Така че, спести ни психологическите анализи, такива се правят от хора, които изпитват всички основни емоции. Аз съм човек, който се притеснява за близките си, когато са изложени на някаква опасност и съм жена, която е расла с баща, майка, брат, дядовци, баби... Всички възможни роднини.

Аз самата казах, че бих напуснала човек, който поема риск за живота си съзнателно, именно от чувство за самосъхранение. Първо, не мисля, че такъв човек изпитва емпатия към мен и може да отговори на моята емоционалност, и второ, нямам излишни нерви и желание да прекарвам часове наред на тръни. Хората отдавна са доказали, че стресът е причина за много болести, нямам намерение да се разболявам или умирам все още.

Последна редакция: сб, 23 мар 2019, 10:39 от Elunaria

# 167
  • София
Детска площадка пред блока. Мъж учи къде десет годишния си син да кара велосипед. И двамата се кефят на макс.
В един момент детето се поизтърсва, но тъй като даже коляно не е обелило, става, отупва се и посяга да си вдигне колелото. В който момент пристига майка му и с истеричен писък "Добре ли си? Много ли се удари?" хваща чисто новия Драг и го запокитва в кофата за боклук. "Така му се пада щом заради него се удари!"
Вероятно не би понесла ако съпруга и караше мотор.
Ако следва съветите​ на половината жени в тази тема, следва да изостави мъжа и детето си, защото двамата постоянно правят опасни и притеснителни неща.
В случая бих казал, че е най-добре наистина да ги последва.
Защото "притесненията" и прикриват желанието завинаги да постави сина и мъжа си в състояние на "психологическо детство" за да задоволи маниакалната си нужда от контрол. И всеки заплашил нейната власт, било то велосипед,  моторист, свекърва или снаха ще предизвиква моментална агресия.
Справка: тема "С какво ви дразнят свекървите 107".

Помеждудругото, неспособността да зачиташ свободата на другия е особено характерна за хора, расли в отсъствието на бащинска фигура. Затова и преобладаващото число насилници са расли не в мачистки патриархални семейства, а под управлението на ултрадоминираща майка.

И последно: ако сте готови да напуснете някого заради нещо, вие го правите не защото го обичате и се притеснявате за него, а заради собственото си душевно спокойствие. Тове е егоизъм несъвместим с прокламираната "обич". Не е ли очевидно?

Ти да не си бгтатко под прикритие?
Логореята ти ми е странно позната. Mr. Green

# 168
Постави му условие да избере теб или мотора. Ако те обича ще избере теб. Аз не бих рискувала да създам семейство с такъв човек. За мимолетна връзка е ОК, но за сериозна - не. Едно е да караш скутерче бавно и вминателно и да го ползваш като транспортно средство по вело алеи, а не за адреналин. Дори и спокойно да си джиткаш на Harley е някак си по-приемливо, въпреки че по магистралите си е опасно и ако имаме дете не бих го допуснала. Ама това да караш бясно мощен пистов мотор - в никакъв случай. Това е самоубийство

# 169
Отговор за питащата авторка на темата. Моля останалите лаладжийки да не четат.
Момиче, проблема ти има отговор. Жениш се за пича, раждаш му дете, по-добре две и прехвърляш всичките му ресурси към себе си и тях. Гарантирам, че ще си продаде мотора.
В случая с моята бивша тактиката бе успешна. За нея.

П.С. Стратегията обаче - не. Mr. Green

# 170
Aз мисля,че има граници.
В една двойка трябва да се павят компромиси.
Ако ще кара мотор е длъжен  да те уважи и кара без да прави глупости. Какро и да ти звъни къде е и кога ще се прибере,а не да го мислиш.
С моя мъж много зор беше да ме остави да карам кола.С 300 зора,взехме кола и за мен,ходя си до работа и до съседни градчета.
Но не ми дава да карам по магистрали и големи градове (като се караме ми казва,че нищо не ми забранява,но ако ми ссе ходи той с рядост щял да ме закара). Ами дразня се,ще се местим в голям град,така че и този момент ще дойде. Взех книжка,Извоювах си да карам сама,да карам в снежни бури,ще си извоювам и да карам в големи градове-трикът е стъпка по стъпка и компромисни решения.
Ако той кара разумно,обажда ти се и няма инциденти лека полека ще се поуспокоиш (виж като имам дете мотор само през крив макарон ще види,докато се грижа за него).

# 171
Просто ще ви послушам, ще му дам време без да се натрапвам и натоварвам, ще се моля Бог да е с него и да се пази, а дано след време свикна с мисълта, ама ще е доста трудно... И не съм луда, бе хора. Не ми трябват психиатри, нито имам проблеми с нервите, съвсем съм си нормална. Просто съм загрижена за човек, за когото наистина ми пука, това е. И да, бяхте питали дали си е взел поука от това, че е паднал-да, обещава да е по-предпазлив и твърди, че винаги заради мен ще е внимателен, за да не се тревожа и винаги като тръгне с мотора ми се обажда през 30 минути, че да съм била спокойна, така че.... Май почвам да свивам, имам ли избор?..
Силно съжалявам, че прочетох всичко до тук. Да разбирам, защо си пуснала тема тук, но ти направи голяма грешка.  Почти нямаше адекватно мнение, а както виждам доста добре си ги отсявала.
Тъй и тъй съм започнал да пиша, да си поспамя. Аз съм момченце, което кара мотор, катастрофира доволно, и имаше приятелка. Разбира се, тя не е спирала да се страхува за мен, но въпреки това приемаше тези мои щуротии. Някъде там и в нея има една адреналинова откачалка, просто е така добре прикрита, че и тя самата вероятно не я знае. Има шанс и при теб да е така. Точно затова си с него.
Относно колко опасни са моторите, не слушай никого по този въпрос, а прецени сама, наистина сама. Опасности много, жалко само, че не знаем кога и как ще свърши живота ни.
Оуу, какво се сетих, за да ти е по-спокойно, може да го запишеш при Караньотов или на California riding school. Или пък му вземи екипировка.

# 172
Aз мисля,че има граници.
В една двойка трябва да се павят компромиси.
Ако ще кара мотор е длъжен  да те уважи и кара без да прави глупости. Какро и да ти звъни къде е и кога ще се прибере,а не да го мислиш.
С моя мъж много зор беше да ме остави да карам кола.С 300 зора,взехме кола и за мен,ходя си до работа и до съседни градчета.
Но не ми дава да карам по магистрали и големи градове (като се караме ми казва,че нищо не ми забранява,но ако ми ссе ходи той с рядост щял да ме закара). Ами дразня се,ще се местим в голям град,така че и този момент ще дойде. Взех книжка,Извоювах си да карам сама,да карам в снежни бури,ще си извоювам и да карам в големи градове-трикът е стъпка по стъпка и компромисни решения.
Ако той кара разумно,обажда ти се и няма инциденти лека полека ще се поуспокоиш (виж като имам дете мотор само през крив макарон ще види,докато се грижа за него).
Ето така тряба, да не се примиряваш с нищо. За да му натриеш носа дооооста сериозно, се запиши на драйвинг училище, да кажем при Митко Илиев. Така хем ще станеш мега карачка, хем няма да смее да ти каже нищо, хем може да го учиш и него.

# 173
  • Насред хаоса

И последно: ако сте готови да напуснете някого заради нещо, вие го правите не защото го обичате и се притеснявате за него, а заради собственото си душевно спокойствие. Тове е егоизъм несъвместим с прокламираната "обич". Не е ли очевидно?
Очевидно е, че са сбъркани понятията ти за контрол и отнемане на свобода. В другата тема за убитите жени от разни идиоти с мании за контрол, упражнявани години наред, дума не каза. А тук, за неща, които всеки човек би трябвало да обмисля сам, когато е обвързан, говориш за контрол.
Въпросът е доколко ти самият си склонен да си поставиш граници и след това имаш право да изискваш от семейството си да се съобразява и приема всичко, което ти хрумне. Егоизъм за мен е да си правя опасните неща, които ми носят кеф, без да помисля за най-близките си - как биха се чувствали, ако стане нещо с мен. И евентуално на какво би ги подложило това мое инатливо желание, защото, ако се съобразявам с тях и мисля за тях, било контрол.

# 174
Връзката трябва да разширява възможностите, а не да поставя граници.
И никъде няма печалба, без да се поеме някакъв риск.

# 175
  • София
Къде е Бг има свястня писта за каране?

Отгоеор:Няма такава Simple Smile
И не ми пишете за дракон,която за нищо не става.

# 176
Нали до Серес ходят често, тя как е (не е в България, но е достатъчно близо)?

# 177
  • София
Горе долу е и тя.

# 178
  • Насред хаоса
Връзката трябва да разширява възможностите, а не да поставя граници.

Когато човек съумява сам да си поставя граници в определени ситуации, категорично свързани с висок риск, не приема връзката за ограничение. Малко или много всички живеем в някакви ограничения, защото не сме само ние на света и се налага да се съобразяваме с другите хора, без значение близки или не.

# 179
  • Варна
Хапете се напразно. Никой няма да промени мнението на другия, само спамите. Като ще обсъждате отношенията във връзката, има цял раздел СО.

Общи условия

Активация на акаунт