Колко процента са строителни работници, шофьори на ТИР, миньори или моряци?
Колко са пожарникари?
Какъв е процентът на трудовите злополуки и инвалидността от професионални заболявания при двата пола?

Аз не разбирам сега, твоята логика каква е? Че жените трябва цял живот да правят метани и да благодарят със сведени глави, че има мъже пожарникари и миньори ли?
По същата логика вие трябва да гледате в земята за това, че жените раждат. Въобще този тип жена/мъж сравнения са много безсмислени, т.е за разни философски спорове стават, но иначе не виждам с какво помогат. Не смятам, че ще спечелиш благоразположението на една жена докато й обясняваш как мъжкото съсловие се е жертвало, за да има кой да реди итонг в дъждовно време.
Както една жена може да се тревожи за мъжа си моторист, така и мъж може да се тревожи за жена мотористка. Въпреки влаченето на цимент, бягането на 3000 м под 8 мин и тн.
Това с превъзходството на мъжете над нежния пол е тема, която никога не води до конструктивен диалог. Все се стига до носене на тежки товари, приключения в казармата, гасене на пожари и прочие. ОК. По-силни сте физически (като цяло) и това е чудесно. Е и? Какво значение има всъщност? Всеки човек има свой личен принос в света - при едни е физическа сила, други - умствена, трети с грижа и отношение, и така нататък.
Жертва може да има, ако някой конкретен мъж е принуден насила да стане пожарникар, което в днешно време е абсурдно. Някое момче е мечтало за това и е положило необходимите изпити, изкарало е нужното обучение и не виждам защо това трябва да е жертва. Все едно аз да проплача как съм се жертвала да стана молекулярен биолог, защото... нещо си. Това съм искала, това съм станала. Ако съм искала да стана перачка, щях да стана това без да жертва в нечие име. По същият начин има мъже балетисти, например. Както и жени пожарникарки, впрочем, аз имам такава приятелка и не съм забелязала да се оплаква.
По темата:
Важното е да го убедиш да не прави глупости и да кара внимателно, да си спазва всички предпазни средства и най-вероятно всичко ще бъде наред. Не вярвам 25-годишен младеж да се откаже от хобито си ей така пък и няма смисъл стига да е внимателен. Карането на мотор все пак не е покоряване на 8-хилядници.