Как да го предпазя от мотора, помогнете!

• 16 531
  • 317
  •   1
Отговори
# 105
Същото това нещо важи и в другата посока, вярвам, осъзнаваш го.
Разбира се. Ако жената поиска да се заеме с алпинизъм например, няма да и преча. Изборът на хоби си е изцяло неин.

# 106
Мда, само че като си във връзка и другият очевидно има проблем с начинанията ти, би следвало да се съобразиш или най-малкото да обърнеш внимание на това как се чувства той/тя.

Ако аз утре заявя на мъжът ми, че съм си купила револвер, понеже много ме кефи да си играя на руска рулетка, напълно бих го разбрала, ако ме напусне.

# 107
Мда, само че като си във връзка и другият очевидно има проблем с начинанията ти, би следвало да се съобразиш или най-малкото да обърнеш внимание на това как се чувства той/тя.
Сори, ама не. Жена ми ако се катери и падне, ще загине тя, а не аз. Мога много да плача, но не бих я спрял да се катери само заради това. Искам до себе си свободен човек, а не кукла, а това предполага поемането на рискове. Не бих я променял насила.

Ако аз утре заявя на мъжът ми, че съм си купила револвер, понеже много ме кефи да си играя на руска рулетка, напълно бих го разбрала, ако ме напусне.
Жена ми притежава късо нарезно оръжие за спортни цели. И е далеч по-добра от мен в стрелбата на 25 метра.
Аналогията куца. Мотористите не умират до 6-тото каране. Но ако внезапно реша да се самоубивам, няма как да бъда спрян. И жена ми няма да ме зареже, а ще се погрижи да бъда достойно заровен.

# 108
Ами то и с руската рулетка не е казано, че ще се гръмнеш до 6-ия патрон. Може да е на първият, а може и никога.

Свободните хора, имат пълната свобода да правят каквото искат. Аз също съм свободен човек и ако след като моето мнение е чуто, но не е взето предвид, съм свободна да си тръгна без да ме интересува какво мисли любимият, обществото, случайните минувачи... Това не ме прави лош човек, а такъв, който освен за някой друг, може да мисли и за себе си и за собственото здраве.
Както казах, достатъчно лоши неща се случват и без сами да си ги просим..

# 109
  • Насред хаоса
Любовта  не включва съобразяването с всеки каприз. А грижата е именно в осигуряването на правилните лекарства.
Откога любовта, загрижеността и страхът за партньора станаха каприз? Каприз ще е, ако той иска да дреме с часове като мисир на джибри по гьоловете да лови риба, а аз не искам, защото смятам, че трябва през цялото време да е до мен. Обаче ако реши, че иска да лови крокодили като Стив Ъруин, противопоставянето ми няма да е каприз, защото цял свят видя докъде го отведе хобито му и остави 2 деца. Много важно, че го били заровили достойно, като го няма до тях. Опасните хобита не са въпрос само на собствен избор, когато имаш семейство. И това не е ограничение. За съжаление малцина са разумните мотоциклетисти, които съумяват да управляват разумно машината и да не мислят, че са безсмъртни.

# 110
  • Варна
По тази логика жената на Боян Петров трябваше или изобщо да не се хваща с него или да го зареже на един етап. Щото и него видяхме докъде го докара хобито. И остави дете.

Малко в повече ми идва хейта към мотористите.

# 111
  • Варна
Ами не че нещо, ама аз с човек като Боян Петров не бих се хванала, факт. Имам предвид алпинист. За всеки влак си има пътници, тоя влак просто не е моят.
Иначе да, прекали се с хейта. Всеки си има глава на раменете, всеки отговаря за живота си и това е.

# 112
Любовта  не включва съобразяването с всеки каприз. А грижата е именно в осигуряването на правилните лекарства.
Откога любовта, загрижеността и страхът за партньора станаха каприз?
Опасните хобита не са въпрос само на собствен избор, когато имаш семейство. И това не е ограничение. За съжаление малцина са разумните мотоциклетисти, които съумяват да управляват разумно машината и да не мислят, че са безсмъртни.
Откакто служат за маска на собственическо чувство, манипулативност и неовладени нерви.
Опасните само за практикуващите ги хобита са си личен избор. Поне за свободните хора, независимо семейни или не.
Последното твърдение просто е много далеч от истината и плод на предразсъдъци.
Всеки свободен човек може да се хваща и пуска когато и с когото си иска. Умните хора обаче, предупреждават с какво не биха се примирили, преди да се хванат.

# 113
  • София
На мен малко много ми идва като цяло идеята, че като си във връзка, най-добре е да дремеш като стайно растение, сакън "милото" да не се притесни, че нервичките й/ му не са много в ред. Защото да се вманиачиш, че някой ще се потроши фатално или ще умре от две качвания на мотор за мен означава, че хич не си добре с нервите.
И като цяло смятам, че човек ако от време на време не предизвиква себе си, дори и с цената на премерен риск, живее живота на папрат - седи си там, добре му е и нищо повече.

# 114
Не е хейт към мотористите, алпинистите или всеки друг вид риск за кеф, адреналин и т.н.
Аз самата имам особено мнение за хората, които съзнателно се подлагат на риск, може да имат талант, може дори да се възхищавам на нечии постижения, но да смятам, че са материал за връзка/брак/деца? Не.

Мисля, че се изчерпах вече по темата, това е моята гледна точка, не е хейт към определена група от хора. По-скоро чувство за самосъхранение.

# 115
В случая хобито е опасно НЕ само за моториста. А и за семейството, и за хората на пътя. Ако е ерген и хвърчи само по пусти писти да си троши главата, о. к. Но не е така...

# 116
  • Насред хаоса
Истината е, че много от мотористите са млади, мислят се за безсмъртни и дори в града карат, сякаш са на състезателна писта и правила за тях не важат. Също като пишлеметата, току що изкарали книжка и яхнали мощното бмв, за да се доказват на всички.
Откакто служат за маска на собственическо чувство, манипулативност и неовладени нерви.
Опасните само за практикуващите ги хобита са си личен избор. Поне за свободните хора, независимо семейни или не.
Последното твърдение просто е много далеч от истината и плод на предразсъдъци.
Всеки свободен човек може да се хваща и пуска когато и с когото си иска. Умните хора обаче, предупреждават с какво не биха се примирили, преди да се хванат.

Ами ако не можеш да различиш собственическо чувство, нерви и не знам си какво беше от грижа и страх за най-близкия ти, то други го възприемат различно. Личният избор вече не е безграничен, когато създаваш семейство и деца с някого, и това не пречи човек да бъде свободен. Не е безграничен дори и преди това, защото носиш отговорност и за останалите хора при това, което правиш.
Не смятам, че са предразсъдъци, защото на пътя е видно за всеки как кара маса народ.

# 117
С цената на много жертви сме осигурили на жените относителна безопасност и комфорт. Но не им ги натрапваме.
Мисля, че в замяна е редно да разчитаме най-малкото на последното.
Другото намирисва на психически тормоз.

# 118
С цената на много жертви сме осигурили на жените относителна безопасност и комфорт. Но не им ги натрапваме.
Мисля, че в замяна е редно да разчитаме най-малкото на последното.
Другото намирисва на психически тормоз.
Какви са пък тези жертви, на които сте се подложили?

Аз смятам, че авторката се притеснява, защото вече веднъж е имало инцидент и както тя уточни, с последствия. Едно е да си невротик, който реве за Нероден Петко, съвсем друго е да ти е идвало до главата. Вероятно (не знам) се е налагало да поеме и тя последствията от инцидента по 1 или друг начин - като се грижи за него, докато е пострадал или дори само това, че в рамките на някой и друг месец не са можели да функционират нормално. И нормално да й е нервно, че въпреки това, което се е случило, той се ентусиазира още повече и си взима пистов мотор. Може единствено да се надява, че случката му е като обеца на ухото и се пази повече.

# 119
Купи си и ти мотор....по малък , така хем ще споделяш неговата страст , хем като карате ще трябва да те наглежда и ще му минават по малко глупави идеи на пътя.

Общи условия

Активация на акаунт