Селска къща – поглед към малките детайли (продължение)

• 59 853
  • 758
  •   1
Отговори
# 540
  • Varna
Дъждец, нахендрих се тайно в къщичката ти, още преди няколко дена когато си написа името и поканата, ти който иска да разгледа.
И тука в темата чета тайно и само веднъж се включих във връзка със каменните тикли за покрив и цената на която се поставят.
Крада от теб  и от всички останали момичета идеи и кураж за това което ни очаква с любимият образ. Само да не стане пак издънка като първият ни опит.
Та затова така тайничко чета, радвам ви се, а вие със коментарите просто не знаете колко кураж ми давате. И ММ, чете темата.

# 541
  • Пловдив
Здравейте! И аз ви чета с удоволствие без да се включвам и се любувам на красивите снимки, които публикувате. С ММ си купихме преди 3 години място във вилната зона на село близо до Пловдив. Мечтата ми е да си построим дървена сглобяема къща, но за сега приоритетите са други. И така и така се включих да попитам: някой дали има и ползва в имота си пречиствателна станция - да сподели мнение и впечатления?
Топъл дъжд, благодаря че веднага прие поканата за приятелство във ФБ!😍 Ако направиш затворена група споделели името й да се включа.❤

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 10:22 от meg_n

# 542
  • Между гори и планини
Делта, защо тайно? Давай явно 😉 Не е толкова страшно да се живее на село. Все казвам, че от Елена до Търново ми отнема по малко време, от колкото да пресека Варна. Решението изглежда генерално, но винаги е по-правилното.
Иначе нашата къща не е нищо особено, доста скромна бих казала, само най-необходимото, без голям лукс.

# 543
Момичета, да се включа и аз, защото ви чета от 1 стр. още и много, много ви се радвам и на ентусиазма и на красотите. Научавам и полезна информация от вас. Мечтата ми е да си живея на вилата, която е в едно пазарджишко село на магистралата, на 100 км. от София. Преди десетина години купихме къща с двор (почти за без пари, там имотите са с доста ниски цени), която почти препостроихме и лятото сме там всеки възможен момент. Докупихме още три имота, граничещи с нашия и ... ясно ви е каква работа си създадохме, но е голямо удоволствие.  Сигурно има още "селяни", като мен, които ви четат без да пишат и в този смисъл, моля ви да споделяте и тук опит и красоти.

# 544
  • В градината...
Скрит текст:
Нашият ремонт ни излезе много скъпо. Все едно построихме една сглобяема къща от 50 квадрата /долу-горе такива пари/. НО!!! Към къщата имахме голяма плевня над обор, един закрит гараж и един само с покрив и две стени, курници и външна тоалетна с навес, още един курниук. Всичко това се преустрои и сега имаме голяма маза, два гаража, таван над тях, който си е полуетаж, два големи навеса, курник, външна тоалетна, още една сушина. Абе, много с две думи и всичко пълноп с багаж. А, забравих и лятната кухня. Мислехме да я събаряме, но след ремонт си стана едно хубаво помещение, в което цяло лято готвим и се храним, плюс килер към него. А иначе, къщата ни е само 130 кв. за двата етажа общо. Но като се сложат всички тези постройки, изизла ... майко мила.

# 545

...Та затова така тайничко чета, радвам ви се, а вие със коментарите просто не знаете колко кураж ми давате...
И аз така за кураж влизам. Все имам нужда да се самоубеждавам или да ме убеждават, че си струва усилието да си направиш къщата. Както писах и преди, моите деца са големи. Само за нас си ремонтираме къщата. Не че те няма да идват и да се чувастват добре тук. Подкрепят ни. Още повече, че къщата и мястото са наследени, не сме ги купували. Не знам защо, но някак длъжна се чувствам на баща ми и дядо ми, че докато бяха живи не съдействах за нищо. Не бяхме скарани, нито сърдити. Просто се отдалечих, защото имах причина да съм им леко обидена за липсата на подкрепа във важен за нас момент. Сега, когато вече ги няма имам пълната свобода да действам както намеря за добре.ММ е по- голям ентусиаст от мен. Но като гледам колко средства изисква всичко, леко се плаша дали има смисъл. Първоначално мислехме да продадем имота.  След това размислихме и ето ме в тази група да търся идеи и кураж. Тия дни при нас времето е слънчево и нямаме сняг. Доста се постарахме и днес сме с мускулна треска и двамата, но ми е приятно.

Последна редакция: пн, 10 фев 2020, 11:43 от DebelaMara

# 546
  • София
Бих се радвала и аз да се присъединя към фейсбук групата. Ако може ще се радвам някой да ми прати линк към нея след като я създадете.

Момичета, да се включа и аз, защото ви чета от 1 стр. още и много, много ви се радвам и на ентусиазма и на красотите. Научавам и полезна информация от вас. Мечтата ми е да си живея на вилата, която е в едно пазарджишко село на магистралата, на 100 км. от София.
Аз съм родом от Пазарджик, но от студентка живея в София. Края на годината продадох на съседи къщата ни в Карабунар, която за съжаление пустееше от 10-тина години. Макар да не е много час път и 100 км се оказа, че нямам възможност да отделям време за нея, а и в селото се крадеше ужасно много.
Сега сме с къща в село Петково, на 4 км от Елин Пелин. Посещаваме го почти всеки уикенд, пътя е към 30 км и 30 минути. Все още обаче разчистваме и ще имаме нужда от сериозен ремонт.

perunika написането от теб описва почти едно към едно положението при нас в момента. Имаме къща 75 кв на два етажа гредоред, която обаче е напукана и трябва да видим какво ще я правим. Отделно има голяма стопанска постройка 100 кв с много висок покрив, която също е за ремонт. Между двете има лятна кухня дълга и тясна разделена на отделни помещения към 40 кв. Има и 30 кв гараж, а до него кокошарници и други постройки, както и външна тоалетна. Дворът е 1700 кв.
Самото село и къщата имат канализация, ток, вода и сонда, но абсолютно всичко е за оправяне или стягане, защото е старо или дълго време не е поддържано. Купихме я краят на миналата година и пролетта ще са заемаме с ремонта.

# 547
  • В градината...
Aila, при нас преди 7 години ремонтът ни излезе около 60х. Но избирахме винаги най-евтиното, следяхме за промоции. Много неща сами си правихме. Има го и друго. Тръпката да видиш някакви съборетини после как оживяват. Ново всеки може.
А и Нелка както беше написала - хубаво, ами като няма да ми хареса как някой друг е ремонтирал, ще трябва да събарям нови неща!

# 548
  • Между гори и планини
Момичета, направих затворена група във Фб. Казва се "Къщичка на село", ако на някой не съм пратила покана, моля за извинение. Заповядайте!

# 549
Благодаря Топъл дъжд,там съм вече .
Перуника, хубаво е че сте запазила старата къща . И ние с половинката така искахме,но като се консултирахме с майстори,а и с просто око се виждаше,че е опасно да реставрираме. Финансово - също . За това заложихме на сигурно и построихме нова . Излезе ни не много по-скъпо,ако трябваше да укрепваме старата ,която беше окаяна.

# 550
  • Norge
Перуниче, поддържам това, че е най-добре човек сам да си направи и подреди нещата според своите желания.
А и не са само плочки; същото се отнася и до кухня. Хайде, мебели могат да се разместят, ако не друго. Но цяла кухня... Confused Тъй като имам такъв проблем на главата си с един апартамент, та...

Белла, чета те за системата на нафта. Чак не ми се споменава Sad , но при мен от миналата година е тотално забранено ползването на нафта за битови нужди. Те предупреждаваха от години, за да могат хората да се подготвят и сега вече изцяло спряха доставката.
А някога имаше много къщи със закопан в земята голям резервоар, палеха печките есенно време и ги гасяха напролет.
Нафтата беше стотинки. Ама то и електричеството беше така.

При мен няма огради. Simple Smile
И кучета няма. Hands Clap

Делте, давай смело, капитане!
Ние някога купихме освен в Бенковски, също и в Осеново. Но се отказахме и от двете места.
Предното лято бяхме на гости у приятели в Орешак. Че даже си паркирахме там колата, защото в града се затруднихме с паркинг. Разбирам, че селото май е станало доста търсено за живеене. Не е малко и то, ама край Варна малки села няма.

И аз с призив: сега покрай групата да не спрете да пишете тук, ей!! Rage Heart
Имам ФБ, но никак не го обичам. Нямат чет групите, в които са ме включили, но не влизам в никоя, не ми е...ами никак не ми е някак си така едно такова...Хубаво ми е да си пишем тук. Kiss

# 551
И аз нямам фейсбук. Моля да пишете и тук. Ние се топлим с " въздушно парно " така му казва ММ.

# 552
Здравейте и от мен Simple Smile
Досега само четях, но чудесната ви компания ме предразположи да се включа Kissing Heart
Ние имахме наследствена земя в село на 12 км от града ни. Миналата година най-после се решихме да строим, сега сме на етап груб строеж. Ако знаехме какво чудо е, не знам дали щяхме да се хванем на хорото. Но къщата вече е факт и много й се радваме. Много искам да започна да озеленявам, но мъжа ми казва, че е рано, защото  къщата още не измазана отвън и тепърва още майстори ще влизат. Дворът е ужас, изсякохме доста дървета, защото бяха точно на мястото на строежа. Опитвам се да си направя някакъв план как искам да изглежда всичко и само се лутам Rolling Eyes
Сега ни предстои избор на пречиствателна станция, тъй като в селото няма канализация. Ще се присъединя към питането по-горе - ако ползвате, споделете от кои сте доволни.

# 553
  • Между гори и планини
И ние сме със септична яма с отливник. Не е приятно, но друг начин тук в планината явно няма. Поне двора е голям и е далеч . Не мирише, този който не продаде къщата я е правил, доста е голяма. Почти 3г сме тук, още не сме я източвали. Там всъщност остават само тоалетни отпадъци.

# 554

Малко красота от нашето село.

Общи условия

Активация на акаунт