Селска къща – поглед към малките детайли (продължение)

• 59 887
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • Между гори и планини
И аз там, пратих покана на Дъждец. Heart А тя ще ни спретне група във фейса
Ти знаеш ли, че мислех да го направя 🙂 сега ми е много трудно да свържа никовете с реални лица. Ще се съберем там, слагаме снимки, размяна на китки, майстори, ремонти... Затворена, само за нас... Ако сте за, тия дни я правя.

# 526
  • тук-там
Някой да пусне на ЛС нейма на Топъл дъжд, плийз. Не съм много на ти с новите технологии.

Относно помощните помещения - Бела ме сети...
Както и да го мислим, ги виждам поне 3 броя. Едно вътре в къщата за бойлер, генератор и т.н... Едно близо до нея, за косачки и всякакъв градински инвентар. И едно до басейна, за филтри, помпи, покривала и др. джаджи.... МноУ, бе....

# 527
Ей, виртуалните селянки, да не се прехвърлите сега във Фейсбук и да спрете да пишете тук. Нямам фейсбук и не ща да имам, но темата ми помага много за идеи, научавам  нови неща и ми е позитивна и уютна.
Помощните помещения са ми на дневен ред и на мен. Тази година се надявам да направим още един навес, за дърва и за косачките. И каквото и да правя все не мога да събера джаджите на мъжа ми, а той постоянно купува нови...

# 528
  • тук-там
Навеса за дърва е ясен - по цялата ограда! Smile
Заради тези сервизни помещения ще се лишим от гараж.
Просто не искам още една "плоча".

Оградите! Ни сме с ново место - никой наоколо. Ще се строи обаче, рано или късно.
Ще сложим хубава ограда само откъм пътя - входа- това е късата страна.
На двете дълги - само импровизирана. Ако решим за хубава ограда от сега - трябва да е в нашето място. После ще се ползва и от съседите. А са си едно 80 м...Не ми харесва, определено... Thinking

# 529
  • Между гори и планини
Ние имаме красива обща ограда със съседите, издигната от тях . Понеже съседа е горски, го помолих и ми доведе човек , който да отреже всички изсъхнали дървета до оградата. Миналата зима една стара, наклонена слива ни падна след силен вятър и сняг. Поне тупна в двора. Имам да махам още една до къщата, да не тупне върху нас. А пролетта ще слагам фиданки на череша и вишна, повече не ми трябват.
Ние имаме навес до портата, трябва да го разчистим, че мъжа ми е натрупал всякакви натурии там, а това ни е входа. Иначе мазите вършат чудесна работа. Гаража го използваме за дърва. В плевнята са всякакви градински пособия - лопати, мотики, колчета за домати, косачки... Много лесно се трупат вещи, когато човек има толкова много място да ги складира.

# 530
Здравейте виртуални съселянки 🙂
Как сте в този прекрасен, слънчев, леден ден?
Не сме говорили, как отоплявате зимата селските къщи?
Ние през деня сме само с една печка на дърва, успява да стопли цялата къща. Вечер , като легнем пускаме електрически одеала, които са над матрака. Топлят много.
Хубав ден и поздрави от Балкана.

Печката е троянска и затова топли така, ние имаме същата вкъщи. Simple Smile

# 531
  • Между гори и планини
Благодаря, не знаех. Дойде си с къщата.

# 532
Ние имаме къща над Троян, в гората. Откакто сме с такава печка, разбрах какво е топло. Сега като падна снегът, 2 дни без ток Simple Smile))  ама така е, не е за пръв път и сме свикнали.

# 533
  • София
Ние имаме едно помещение с врата, едно под къщата и място зад къщата.

# 534
Аз съм ЗА затворена група, но ще споделяме и тук.

# 535
Добро утро , и аз съм за затворена група,но и тук да си.пишем ,споделяме,качваме .Като пуснах темата ,не очаквах такъв интерес,но много се радвам сега .

# 536
Моля на ЛС за ника на Дъждеца, да пратя покана за затворената група. Темата е много хубава.

# 537
Здравейте виртуални съселянки 🙂
Как сте в този прекрасен, слънчев, леден ден?
Не сме говорили, как отоплявате зимата селските къщи?
Ние през деня сме само с една печка на дърва, успява да стопли цялата къща. Вечер , като легнем пускаме електрически одеала, които са над матрака. Топлят много.
Хубав ден и поздрави от Балкана.

Печката е троянска и затова топли така, ние имаме същата вкъщи. Simple Smile
С такава печка съм се отоплявала в Канада. Супер е, ако е добре инсталирана. Затопля помещенията, като нищо друго.

# 538
  • Вила Великула
Може ли и на мен на лс Ника на дъждец.
Относно оградите, ние сме изцяло със зелена гумирана мрежа. Ако трябва да правим друга ограда ще ни излезе по-скъпа от къщата. 150 метра е от 4те страни. Едната ни страна е обща със съсед, който няма построено нищо. А и висока ограда ще ми затвори гледките.

# 539
  • Между гори и планини
Във фб съм Lora Alcaraz

Общи условия

Активация на акаунт