Селска къща – поглед към малките детайли (продължение)

• 59 790
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Имам две кучета, имам и къртици 😂

тези са се сприятелили  Yum

# 631
И аз също. Даже на кучето в обсега си надигат и си правят къртичини,а то си спи... 🤣

# 632
Благодаря ти, fatalina!! Много е хубава и оригинална.
Нелка, на Любознателна също разгледах блога пак, има разкошна градина.
Въпросът е, че търся по-индустриален стил, заради общия вид на къщата, имам и проблем с избора на материал понеже е много влажно и повечето каменни настилки и материали хващат веднага един зелен мъх, който се маха трудно. Предлагат ми лят бетон, но ми е прекалено скучен и се притеснявам, че ще поема водата. Сигурно се импрегнира с нещо. Гранит с каменно корито беше другия вариант, но излиза златно като цена...
Исках да ви попитам коя е подходящата височината на коритото, в момента си е като нормална мивка, но по това , което показвате са по ниски.

# 633
  • В градината...
Някой ми каза, че котките помагали за къртиците, не знам.
Да, на Любознателна външната чешма беше много хубава, стилна и естествена. Ние направихме, но на нас не ни трябва за кой знае какво /зад къщата си имаме външна чешма, където се правят консервите, а и лятна кухня имаме/, та тази е само за да си налеем вода или да полея някоя китка

https://cdn.bg-mamma.com/5o3l/8dHKi.jpg

и на Любознателна

Скрит текст:
- красота, както и тази хубост е нейна

Скрит текст:

# 634
като не искаш мъх го направи медно

# 635
Пък съседите имат и куче, и котка, и къртици 😂 но в интерес на истината котката е носила къртица веднъж.
Мисля,че соларните уреди имат успеваемост. Не съм ги тествала, защото къртичините не са ми в обработваемата част от двора, а на поляната. Впрягам детето да ги събира с кофичката си и готово.

# 636
  • В градината...

chortiz, зависи за какво ще я ползвате. Ние тази чешма я ползваме за дребни неща. По принцип за мен мерилото е да събира вътре щайга и да ми е висока и удобна за работа. Ако ще е за декорация, е друго нещо.

# 637
  • DE
За височината на мивката ние процедираме така, заставам и мъжа ми мери до къде ми е най-удобно на височина, все пак основна аз ще я ползвам Grin

# 638
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имаме соларна пискалка срщу къртици - очертават доста точен кръг около нея. Simple Smile
защитава зона с 4-5 метра радиус. за съжаление цветните ми лехи са извън радиуса. Sad сложила съм рабицова мрежа под новата част от тях, но страите не са защитени.

# 639
  • В градината...
Някой да има семе за лилави картофи?
Че "Селският двор" имаше една дама, която произведе доста, но не отговаря.

# 640
О и аз бих купила семе за лилави картофи. А също и краставици крокодилки. Сестра ми ми ги похвали,но само е яла,няма семена. Търся,ровя,не намирам. Не знам и как им е истинското име,едва ли е крокодилки. 🤣 Някой ако знае,да помага!

# 641
  • В градината...
Забравих как се казват... Яла съм, не са нещо особено. За мен Гергана са върхът.
Аз си купих семена за аспержов боб (стават много дълги обли шушулки) и за лилав. Малко екзотика.

# 642
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
О и аз бих купила семе за лилави картофи. А също и краставици крокодилки. Сестра ми ми ги похвали,но само е яла,няма семена. Търся,ровя,не намирам. Не знам и как им е истинското име,едва ли е крокодилки. 🤣 Някой ако знае,да помага!

гуги казва Tortarello Chiaro

https://bazar.bg/obiava-27954652/krastavitsi-krokodilki

# 643
Ейй мерси,Добри. Аз търсих когато ми ги хвали систъра и не попаднах на тази информация. 🙈 Сега ще разгледам какво още има по сайтовете и ще поръчам.
Не знам защо,но краставици хубави не мога да отгледам. Поливам всеки ден,грижа се и не! Хапнем по някоя и друга и туй. Ще мъча и тази година.

# 644
  • В градината...
Ние ги бактисваме и започвам да раздавам с кофите. Домати да са, ще ги прибера, а краставиците няма какво да правя.

Общи условия

Активация на акаунт